Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Hintansa arvoinen

Panasonic on tunnettu hyvästä kuvanlaadustaan myös kohtuuhinnalla. JX800E on valmistajan ensimmäinen Android-TV, joka tarjoaakin hyvää vastinetta rahalle.

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Audun Hage

Moni yhdistää Panasonicin edistyksellisiin highend-televisioihin, mutta perinteisesti valmistaja on panostanut myös hyvän hinta-laatusuhteen edullisiin malleihin. Olemme testanneet JX800E-mallin jo aiemmin, mutta hinnan tultua alas se sopii erinomaisesti tähän vertailuun.

Panasonic JX800 design scaled 1
Ulkonäöltään JX800E on melko minimalistinen: mattamustaa muovia kehyksissä ja kaksi pientä jalkaa ruudun reunoille sijoitettuna. Jalkojen vuoksi televisio vaatii melko leveän tason.

Panasonic JX800E

JX800E on Panasonicin ensimmäinen Android-televisio, jonka sovellusvalikoima käsittää kaikki suosikit, kuten Apple TV:n, Disney+:n, Paramount+:n ja nyt myös HBO Maxin. Dolby Vision -tuki löytyy, joten lähtökohdat elokuvien ja sarjojen katselulle ovat siis hyvät.

JX800E-mallin liitännät ovat maltilliset: vain kolme HDMI-sisääntuloa, joista yksikään ei tue uusimpia HDMI 2.1 -ominaisuuksia eli esimerkiksi 4K/120fps-kuvansiirtoa, joka olisi paikallaan PS5- ja Xbox Series X -pelikonsoleita käytettäessä.

Mainos

 

Panasonic-JX800E-remote-scaled Panasonic-JX800E-inputs-scaled
<
>
Kaukosäädin on yhä Panasonicin perinteistä mallia, mutta siinä on nyt myös Bluetooth ja mikrofoni.

Ääni ja kuva

Panasonic JX800E edustaa varsin tavanomaista reunavalaistua paneelityyppiä. Paneelin virkistystaajuus on vain 60 Hz, kun vertailun joissain malleissa tarjotaan 120 Hz:n virkistystaajuutta. On siis turha odottaa yhtä terävää kontrastia ja pehmeitä liikkeitä. Meistä kuvanlaatu on silti kokonaisuutena hyvä.

Panasonicin valonjako on erinomaisen tasaista, ja myös terävyys tekee vaikutuksen. Edes liikkeissä ei juuri näy kohinaa, mikä kertoo tehokkaasta kuvankäsittelystä.

– Värintoisto on ehdottomasti vertailun kärkeä. Ihon sävyt näyttävät todella luonnollisilta, ja syvyysvaikutelmaa on enemmän kuin Samsungilla ja LG:llä, ihastelee Geir.

PA291619 scaled 1
Panasonicin kuva on terävä, väreiltään korrekti ja luonnollinen. Tässä Netflixin Squid Game.

Panasonic jää kontrastin ja mustan suhteenjälkeen parhaista: TCL:ään ja Philipsiin verrattuna Panasonic on keskinkertainen.

– Panasonic ei vakuuta kontrastillaan, mutta liikkeet toistuvat pehmeästi ja kuva erittäin terävä, Audun toteaa.

JX800E:n alareunassa on tavalliset stereokaiuttimet, joiden ääni on ihan hyvä. Bassoa saisi kuitenkin olla enemmän, ja ilman subwooferia musiikki ja ääniefektit eivät oikein vaikuta miltään. Ääni on ohuempi kuin TCL QLED850:ssa.

Panasonic tarjoaa hyvää kuvaa, jossa saisi olla enemmän kontrastia ja mustaa, ja äänikin voisi olla muhkeampi, jotta se kisaisi uskottavammin testin parhaita vastaan.

Karakter
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä ja yksityiskohtainen kuva, luonnolliset värit. Android-käyttöliittymän ansiosta hyvä valikoima sovelluksia. Kontrasti ja musta eivät ole parhaimpien tasolla. Vain kolme HDMI-sisääntuloa eikä uusimpia peliominaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Parhaat jättiruudut sarjojen, urheilun ja pelien ystäville

Ääni & Kuva
Scroll to Top