TESTISSÄ: Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Hintansa arvoinen

Panasonic on tunnettu hyvästä kuvanlaadustaan myös kohtuuhinnalla. JX800E on valmistajan ensimmäinen Android-TV, joka tarjoaakin hyvää vastinetta rahalle.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Terävä ja yksityiskohtainen kuva, luonnolliset värit. Android-käyttöliittymän ansiosta hyvä valikoima sovelluksia.
Kontrasti ja musta eivät ole parhaimpien tasolla. Vain kolme HDMI-sisääntuloa eikä uusimpia peliominaisuuksia.
Faktat
  • Koko/tyyppi: 65-tuumainen 4K LCD
  • Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Käyttöjärjestelmä: Android 10
  • Sisääntulot: 3 HDMI (2.0), 2 USB
  • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni
  • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10+, HLG
  • Erityistä: Dolby Atmos, HCX-videoprosessori
  • Verkkosivusto: panasonic.fi

Moni yhdistää Panasonicin edistyksellisiin highend-televisioihin, mutta perinteisesti valmistaja on panostanut myös hyvän hinta-laatusuhteen edullisiin malleihin. Olemme testanneet JX800E-mallin jo aiemmin, mutta hinnan tultua alas se sopii erinomaisesti tähän vertailuun.

Ulkonäöltään JX800E on melko minimalistinen: mattamustaa muovia kehyksissä ja kaksi pientä jalkaa ruudun reunoille sijoitettuna. Jalkojen vuoksi televisio vaatii melko leveän tason.

Panasonic JX800E

JX800E on Panasonicin ensimmäinen Android-televisio, jonka sovellusvalikoima käsittää kaikki suosikit, kuten Apple TV:n, Disney+:n, Paramount+:n ja nyt myös HBO Maxin. Dolby Vision -tuki löytyy, joten lähtökohdat elokuvien ja sarjojen katselulle ovat siis hyvät.

JX800E-mallin liitännät ovat maltilliset: vain kolme HDMI-sisääntuloa, joista yksikään ei tue uusimpia HDMI 2.1 -ominaisuuksia eli esimerkiksi 4K/120fps-kuvansiirtoa, joka olisi paikallaan PS5- ja Xbox Series X -pelikonsoleita käytettäessä.

 

<
>
Kaukosäädin on yhä Panasonicin perinteistä mallia, mutta siinä on nyt myös Bluetooth ja mikrofoni.

Ääni ja kuva

Panasonic JX800E edustaa varsin tavanomaista reunavalaistua paneelityyppiä. Paneelin virkistystaajuus on vain 60 Hz, kun vertailun joissain malleissa tarjotaan 120 Hz:n virkistystaajuutta. On siis turha odottaa yhtä terävää kontrastia ja pehmeitä liikkeitä. Meistä kuvanlaatu on silti kokonaisuutena hyvä.

Panasonicin valonjako on erinomaisen tasaista, ja myös terävyys tekee vaikutuksen. Edes liikkeissä ei juuri näy kohinaa, mikä kertoo tehokkaasta kuvankäsittelystä.

– Värintoisto on ehdottomasti vertailun kärkeä. Ihon sävyt näyttävät todella luonnollisilta, ja syvyysvaikutelmaa on enemmän kuin Samsungilla ja LG:llä, ihastelee Geir.

Panasonicin kuva on terävä, väreiltään korrekti ja luonnollinen. Tässä Netflixin Squid Game.

Panasonic jää kontrastin ja mustan suhteenjälkeen parhaista: TCL:ään ja Philipsiin verrattuna Panasonic on keskinkertainen.

– Panasonic ei vakuuta kontrastillaan, mutta liikkeet toistuvat pehmeästi ja kuva erittäin terävä, Audun toteaa.

JX800E:n alareunassa on tavalliset stereokaiuttimet, joiden ääni on ihan hyvä. Bassoa saisi kuitenkin olla enemmän, ja ilman subwooferia musiikki ja ääniefektit eivät oikein vaikuta miltään. Ääni on ohuempi kuin TCL QLED850:ssa.

Panasonic tarjoaa hyvää kuvaa, jossa saisi olla enemmän kontrastia ja mustaa, ja äänikin voisi olla muhkeampi, jotta se kisaisi uskottavammin testin parhaita vastaan.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend