Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)

QLEDia klassikkomerkiltä

Nokia tekee paluun televisiomaailmaan uudella Android-pohjaisella mallistollaan. Muistojemme kuvaputkimallien sijaan nyt päästään katsomaan, miltä näyttää Nokian tulkinta QLED-televisiosta!

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
Audun Hage

Nokia on tehnyt paluun televisiomarkkinoille yhteistyössä itävaltalaisen Streamview’n kanssa. Muistamme vielä mainiosti 2000-luvun alun kuvaputkitelevisiot, mutta kuinka Nokia pärjää nykyisessä litteiden Android-televisioiden kanssa?

Nokia 6500D
Nokia 6500D:n jalusta mahdollistaa ruudun kääntämisen vasemmalle tai oikealle. Kapea kehys ja keskelle sijoitettu jalusta näyttävät minimalistisilta, ja tv mahtuu kapeammallekin tasolle.

Nokia QLED Smart TV 6500D

Nokian mukaan television designiin on panostettu, jotta se sopisi skandinaavisesti sisutettuihin olohuoneisiin saumattomasti. Ja tyylikäs ilmestys se onkin, kunhan sen saa ensin koottua! Meistä asennus kesti tavanomaista kauemmin, sillä käyttöohjeesta ei ollut oikein mihinkään ja pakkaus oli varsin epäkäytännöllinen. Ja meillä on näistä sentään kokemusta, sillä puramme pakkauksistaan kymmeniä televisioita vuosittain! Kääntyvä keskijalka tuntuu sitä paitsi hiukan huteralta.

Käytön suhteen taas liikutaan tutuilla vesillä, sillä Android-käyttöliittymä valikoineen, sovelluksineen ja Google Assistanteineen on kuten muillakin – paitsi että valikot ja palvelut latautuvat Nokialla hitaammin verrattuna testin nopeimpiin televisioihin.

Mainos

Plussaa sen sijaan hyvästä kaukosäätimestä, joka toimii infrapunan sijaan Bluetoothilla, joten sitä voi osoitella minne haluaa ja tv tottelee silti.

Nokia 6500D tarjoaa vain kolme HDMI-sisääntuloa, joista yksikään ei ole HDMI 2.1 -tyyppiä. Niinpä korkearesoluutioisen videotaajuuden (4K/120 Hz) voi unohtaa, mikä voi olla harmi, jos on suunnitellut käyttävänsä televisiota PS5:n tai Xbox Series X:n kanssa.

Televisio tukee Dolby Digital 5.1 -äänenkäsittelyä mutta ei Dolby Atmosta. Sen saadakseen on kytkettävä soundbar tv:n ARC-ulostuloon.

 

Nokia-6500D-user-interface-scaled-1 Nokia-6500D-remote-scaled-1
<
>
Nokian kaukosäädin toimii Bluetoothilla ja on ergonomisesti muotoiltu- napitkin on valaistu. Pikavalinnat YouTubeen ja Netflixiin löytyvät myös.

Ääni ja kuva

Nokian kuvanlaatu ei ole hullumpi: kontrasti on huomattavasti parempi kuin Hisensellä ja LG:llä. Elokuvakohtaukset saavat enemmän syvyyttä ja elävyyttä, ja värit ovat miellyttävät ja neutraalit. Nokia tukee Dolby Visionin HDR-formaattia, mikä saa sille tehdyn sisällön toistumaan kontrastiltaan syvänä ja muutenkin optimaalisesti.

Nokia 6500D PQ 2 scaled 1

Nokia 6500D on reunavalaistu 4K LCD -paneeli, jossa on hyödynnetty värikirjoa laajentavia kvanttipisteitä (Quantum Dots), mistä lyhenne QLED tulee.Ääni pääsee testistämme hyväksytysti läpi: 2 x 12 wattia stereokaiuttimille ja 12 wattia taakse sijoitetulle subwooferille. Ääni on selvästi täyteläisempi ja kirkkaampi kuin Hisensen ja Sonyn ohutäänisillä kilpailijoilla. Keskirekisteri on selkeämpi, joten sekä musiikki että ääniefektit soivat muhkeammin.

– Selvä peli: Nokian kuvanlaatu on terävämpi ja kontrastiltaan parempi kuin useimmilla tämän testin televisioilla, Geir Nordby kommentoi.

Karakter
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä ja värikäs kuva, jonka kontrasti on parempi kuin monella kilpailijalla. Hieman hankala käyttöönotto. Android-käyttöliittymä toimii laiskemmin kuin testin nopeimmilla televisioilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top