Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hisense A7GQ (65A7GQ)

Fiksu tulokas

Kiinalainen Hisense tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaadussa olisi parantamisen varaa kontrastin ja terävyyden osalta.

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Audun Hage

Hisense on pohjoismaiden tv-markkinoilla uusi tulokas, mutta ei mikään pikkutekijä: kiinalaisvalmistaja on listattu maailman neljänneksi suurimmaksi. Nyt olemme saaneet Suomeenkin useita malleja, joista A7GQ on edullisin.

Hisense 65A7GQ

Hisense eroaa joukosta etenkin käytön suhteen. Valmistaja on nimittäin kehittänyt oman käyttöjärjestelmänsä (VIDAA U). Olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita näkemään, miten alusta toimii verrattuna vakiintuneimpiin Androidiin ja kumppaneihin verrattuna. Saimme yllättyä iloisesti: tv vastaa nopeasti käskyihin ja puheohjauksella voi vaihtaa videolähdettä ja tehdä muita käteviä käskyjä.

Sovelluksista huomaa, että merkki on meillä Pohjolassa vielä uusi. Netflixin ja YouTuben kaltaiset kansainväliset jätit löytyvät, mutta paikallisia Yle Areenan tapaisia (ainakaan vielä) ei.

Mainos

Hisensen liitännöissä on hiukan pihistelty, sillä HDMI-sisääntuloja on vain kolme eikä yksikään niistä 2.1-tyyppiä. 65A7GQ ei ole itsestään selvin valinta pelaamiseen.

 

Hisense-65A7GQ-VIDAA-user-interface-scaled Hisense-65A7GQ-remote-scaled Hisense-65A7GQ-inputs-scaled
<
>
VIDAA U -käyttöliittymä eroaa Androidista ja muista tutuista alustoista, mutta toimii odotettua paremmin. Sovelluksvalikoima tosin aika niukka.

Ääni ja kuva

Hisense 65A7GQ on IPS-tyypin LCD-paneeli suoralla ledtaustavalaistuksella mutta ilman paikallista himmennystä. Katselukulma on laaja, joten tv:tä voi katsoa isonkin sohvan nurkasta ilman, että värit haalistuvat. Kirkkaus ei ole järin vahva, ja kontrasti jää selvästi testin parhaiden jalkoihin.

Vaikka 65A7GQ:ssa on Dolby Vision -tuki, ei vaaleimpiin osiin saada tarpeeksi ytyä, joten Squid Gamen kaltaiset sarjat menettävät osan hohdostaan. Kuva on toisinaan vähän epätarkka, etenkin Formula 1 -dokumentti Drive to Surviven tapaisissa nopealiikkeisissä sisällöissä. Plussaa hyvästä elokuva-asetuksesta, joka tarjoaa miellyttävät ja neutraalit värit. Tämä televisio on silti parhaimmillaan tv:n katseluun hämärien elokuvailtojen sijasta.

Hisense 65A7GQ PQ scaled 1

65A7QG on harmaampi ja vaisumpi kuin testin parhaat televisiot, ja kirkkautta on rajallisesti.Hisense A7GQ on varustettu stereokaiuttimilla ja 2 x 10 watin vahvistinteholla. Ääni on ohuenlainen, mutta tarpeeksi kirkas, jotta puheesta saa selvää eikä yhtä sulkeutunut kuin moni testin tv. Hisense tukee Dolby Atmos -surroundääntä, joten televisioon voi yhdistää yhteensopivan soundbarin.

Hisense A7GQ on testin edullisin televisio, joka tarjoaa älykkään käyttöliittymän alle tuhannella eurolla. VIDAA-järjestelmä yllätti positiivisesti ja se vaikuttaa lupaavalta. Kuvanlaatu jää kuitenkin vaisuksi, joten monen tapauksessa panostus hieman kalliimpaan malliin kannattaa.

Karakter
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Raikas ilme ja uusi käyttöliittymä, joka voi haastaa Androidin ja muut tutut kumppanit pitkällä tähtäimellä. Kuvan terävyys ei vakuuta. Paikallisia sovelluksia ja palveluita on nihkeästi tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top