Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG NANO88 (65NANO886PB)

Valoisten tilojen viihdyttäjä

LG:n televisio on kirkas kuin mikä, mutta tummilta alueilta puuttuu vastaavasti vivahteita.

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
LG NANO88 (65NANO886PB)
Audun Hage

Useimpien mielleyhtymä LG:stä viittaa OLED-televisioihin, mutta korealaisvalmistaja tekee itse asiassa paljon myös erikokoisia ja -hintaisia LCD-malleja. Nyt tutustumme yhteen edullisemman pään malliin eli NANO886-malliin.

LG NANO886

LG:n televisio eroaa joukosta kaarevan jalustansa ja harjattua metallia olevan kehyksensä ansiosta. Sivusta katsottuna huomaa, että malli on hieman paksumpi kuin useimmat vertailun televisiot. Jos tv:n siis päättää kiinnittää seinälle, tulee ruutu jonkin verran ulos pinnasta.

LG käyttää tunnetusti omaa WebOS-käyttöliittymäänsä, joka tottelee Magic Remote -kaukosäädintä. Aluksi yhdistelmä voi tuntua oudolta, mutta siihen tottuu nopeasti.

Liitännät ovat hyvät: neljä HDMI-sisääntuloa, joista kahden kaista riittää 4K/120fps-videosignaalille. LG panostaa gaming-ominaisuuksiin ja tässäkin on tarjolla VRR ja FreeSync. Peliasetuksella saimme viiveeksi 10 millisekuntia, mikä on testin parhaimpia tuloksia.

 

LG-NANO88-Magic-Remote-scaled LG-NANO88-apps-scaled LG-NANO88-inputs-scaled
<
>
LG NANO88:ssa on neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-videosignaalia. Liitäntöjen puolelta löytyy myös korkearesoluutioista ääntä siirtävä eARC, johon voi kytkeä soundbarin.

Ääni ja kuva

LG:llä on useita ääniasetuksia, kuten ”AI”-asetus, joka optimoi äänen lähdemateriaalin mukaan. Valitettavasti tällä asetuksella ääni kuulostaa keinotekoiselta erikoisen kaiun vuoksi. Testissä suurimmalle osalle sisältöjä parhaiten toimi elokuva-asetus. Soundbarin liittäminen televisioon onnistuu mainiosti, sillä televisiossa on eARC-liitäntä ja Dolby Atmos -tuki. Suosittelemme soundbaria muutenkin, sillä tv:n oma ääni on kovin ohut.

LG NANO88 PQ scaled 1
LG NANO88 tarjoaa hyvää kuvaa, jossa häiritsevää on vain taustavalaistuksen aiheuttama halo-efekti. Etenkin leffaillan hämärässä ja synkän kuvan kanssa ongelman huomaa.

Kuvanlaatu on television tärkein ominaisuus, ja LG NANO88 jättää vähän ristiriitaisen olon. Musta ja kontrasti ovat vain keskinkertaisia. Taustavalaistus ja paikallinen himmennys jättävät kirkkaiden kohteiden ympärille näkyvän valorenkaan, halon, joka vaivaa etenkin, kun televisiota katsoo illan pimeydessä. Netflixin Squid Game osoittaa LG:n jäävän jälkeen TCL:n ja Philipsin malleista mustan ja tummien kohtausten yksityiskohtien suhteen. Kirkkaus on sen sijaan hyvä ja mahdollistaa television katselun valoisassakin huoneessa.

– Hyvä tv päivänvaloon, mutta tämän mallin taustavalaistus ei ole parhaasta päästä. Kuva on lattea testin parhaimpiin verrattuna, puhumattakaan LG:n omista OLED-malleista, toteaa tv-testaajamme Audun Hage.

Karakter
LG NANO88 (65NANO886PB)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kirkkaus on erinomainen, joten television katselu onnistuu hyvin valoisassakin. Lyhyt viive ja 120 Hz:n virkistystaajuus tekevät mallista sopivan moderneille pelikonsoleille. Kontrasti ja musta kärsivät hieman kirkkaiden kohteiden näkyvästä halo-efektistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Edullinen MiniLED-tv

Samsungin ja LG:n OLED-kaksintaistelu

Sonyn MiniLED-televisio tekee vakuuttavan paluun

Edelleen parhaimmistoa?

Superterävää OLED-kuvaa Sonylta

Samsungin viilattu huippumalli

Scroll to Top