Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Hyvää kuvaa

Tyylikäs AU8075 on edullinen vaihtoehto, jonka kuvanlaatu ei pärjää Samsungin omille QLED-malleille.

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Audun Hage

AU8075 on Samsungin 2021-malliston edullisimpia tarjokkaita. 8000-sarja on aina ollut hyvin suosittu, sillä kokovalikoima on huima – 43-tuumaisesta 85-tuumaiseen – ja hinta per tuuma on erinomainen.

Samsung AU8075

Samsungin televisio on muotoilultaan tunnistettava, sillä korealaisvalmistajan design on yleensäkin vähintäänkin näin harkittua ja litteää. Tausta on sileä eikä sieltä siis törrötä virtalähdettä ja liitännätkin on suunnattu sivulle. Muotoilun ansiosta tv:n saa sijoitettua erittäin lähelle seinää.

Samsungin itse kehittämä Tizen-käyttöliittymä on meidän mieleemme. Asetukset, lähteiden valinta ja sovellukset löytyvät valikoista helposti ja tv vastaa nopeasti käskyihin.

Mainos

Liitännöissä Samsung AU8075 tarjoaa neljä HDMI-sisääntuloa, mutta virkistystaajuus jää 60 Hz:iin. Jos ei aikeissa ei ole yhdistää televisioon uutta pelikonsolia, ei matala virkistystaajuus ole lainkaan ongelma. Peliasetus tosin mahdollistaisi hyvät pelisessiot alhaisella 13 millisekunnin viiveellään.

 

Samsung-AU8075-Tizen-interface-scaled Samsung-AU8075-remote-scaled Samsung-AU8075-Sonos-Beam-scaled
<
>
AU8075:n kaksi pientä jalkaa nostavat näytön hieman irti tasosta, mikä on kätevää, jos haluaa varata ruudun eteen tilaa soundbarille. Johdot saa nätisti piiloon vetämällä ne toista jalkaa pitkin.

Ei Dolby Visionia

Samsung on harvoja testiosallistujia, joka ei tue Dolby Visionin HDR-formaattia. Niinpä Netflixin Squid Game ja muut vastaavat on katsottava ”tavallisella” HDR-laadulla ilman dynaamista metadataa. Se on erityisen harmillista, sillä halvemmat LCD-näytöt hyötyvät Dolby Visionin tarjoamasta kuvaa kustomoivasta kontrasti-informaatiosta. Samsung tukee HDR10+:a, joka on Dolbyn kilpailija, mutta ei yhtä yleisessä käytössä.

Ääni ja kuva

AU8075 on Samsungin edullisimpia malleja, joten se ei edusta valmistajansa QLED-tekniikkaa kvanttipisteineen. Sen sijaan tämä LCD on varustettu Dynamic Crystal Color -nimisellä värikirjoa laajentavalla tekniikalla. Itse näyttö on vain reunavalaistu.

Kuvan terävyys ja värintoisto ovat erinomaiset. Elokuva-asetuksella kuva on neutraali ja sävyt miellyttävät. Kontrasti on kuitenkin kalpeahko eikä mustakaan yllä testin parhaimpien tasolle.

Samsung AU8075 Squid Game scaled 1
Samsung AU8075:n kontrasti ei ole niin hyvä kuin saman valmistajan QLED-malleissa, mutta värit näyttävät miellyttäviltä.

AU8075 on varustettu tavallisilla stereokaiuttimilla, jotka eivät tee suurta vaikutusta. Ääni on melko lattea ja puheentoisto sulkeutunutta eikä erityisen selkeää. Useimmat täydentänevät television soundbarilla, jolloin esimerkiksi aiemmin testaamamme Samsungin HW-S66/67-sarja voi olla paikallaan.

Kokonaisuutena Samsung AU8075 tarjoaa ihan hyvää vastinetta rahoille, mutta halvan hinnan huomaa tässä joidenkin käytännöllisten ominaisuuksien ja edistyneemmän kuvankäsittelyn puuttumisena.

Karakter
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung AU8075 on litteä ja helposti sijoitettava televisio, jonka käyttöliittymä on erinomainen. Kuvanlaatu on keskinkertainen ja parhaisiin verrattuna kontrastia ja vivahteita on selvästi niukemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top