Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL QLED850 (65QLED850)

Hyvää kuvaa ja ääntä

TCL QLED850 loistaa erinomaisella kuvallaan ja äänellään. Luokkansa parhaita ostoksia!

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
TCL QLED850 (65QLED850)
Audun Hage

TCL QLED850 on nimensä mukaisesti QLED-näyttö eli LCD, jonka värisuotimessa on kvanttipisteitä – tekniikka, joka tunnetaan etenkin laajemmasta värikirjostaan. Suoralla ledtaustavalaistuksella ja paikallisella himmennyksellä varustettuna kuvanlaatu erottuu myös hyvällä kontrastillaan.

TCL QLED850

Houkuttelevan näköisen TCL:n kehys ja jalka ovat hillittyä harjattua metallia. Keskelle sijoitetun jalan ansiosta tv on helppo sijoittaa tasolle.

TCL QLED850 design scaled
Muotoilu on yksinkertaisen linjakasta: kehys on ohut ja keskijalusta tekee sijoittelusta helppoa.

Käyttöliittymä on Androidin uusin eli entistä selkeämpi käyttää. Lisäksi tv reagoi selvästi nopeammin kuin TCL:n aiempien sukupolvien laitteet. Bluetoothilla toimiva kaukosäädin on hyvä, sillä sitä ei tarvitse osoittaa suoraan ruudun alle.

Mainos

Formaateissa ja liitännöissä löytyy

TCL QLED850 erottautuu hyvällä tuellaan eri formaateille, kuten HDR10+:lle ja Dolby Vision IQ:lle. Niiden ansiosta modernien HDR-videosisältöjen katselu onnistuu parhaalla tavalla, ja IQ-versio ottaa jopa huoneen valaistuksen huomioon. Myös Dolby Atmos -äänelle löytyy tuki, mikä on hienoa, jos haluaa televisioon liittää Dolby Atmos -soundbarin.

TCL tarjoaa neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-videosignaalia. Peliominaisuuksiakin on, kuten erillinen peliasetus, jonka viive on erityisen lyhyt. Mittasimme input lagin ajaksi alle 10 millisekuntia, mikä on todella nopea tulos.

TCL QLED850 remote scaled
TCL QLED850 -television mukana tulee kaksi kaukosäädintä. Pidimme enemmän pienemmästä, sillä se toimii Bluetoothilla eikä siten vaadi osoittelua suoraan ruutuun.

Ääni ja kuva

TCL on kuvanlaatunsa puolesta testin parhaita. Kuva on kontrastiltaan erinomainen ja erittäin terävä ja niin kirkas, että monet kilpailijat näyttävät valjuilta sen rinnalla. Kirkkaus riittää hyvin päivänvalossa katseluun, ja samalla musta on niin syvää, että tv:n katselu onnistuu yhtä hyvin pimeässäkin. Dolby IQ -valosensori auttaa televisiota sopeutumaan vallitseviin valaistusolosuhteisiin: tummista kohdista erottaa hyvin yksityiskohtia ja kirkkaissa kohdissa riittää painetta.

Katselukulma ei sen sijaan ole QLED850:n parhaita puolia: kuva menettää osan hienosta kontrastistaan ja värintoistostaan, jos sitä katselee hieman sivusta. Ei siis paras valinta suuriin olohuoneisiin ja leveiden sohvien kaveriksi. Parhaasta kuvanlaadusta pääsee nauttimaan vain istumalla suoraan ruudun edessä.

Äänestä vastaavat Onkyon signeeraamat stereokaiuttimet. Emme tiedä, kuinka paljon japanilaisvalmistaja on oikeasti ollut mukana äänen käsittelyssä, mutta lopputulos on todella hyvä.  TCL QLED850:n ääni on kirkas, vahva ja selkeä, josta puhe ja basso erottuvat hyvin. Squid Gamea katsoessa ääneen syntyi jopa hieman surroundvaikutelmaa!

– TCL:n äänessä on hyvää painetta. Ei se soundbaria voita, mutta ääni on kirkkaampi kuin muilla testin televisioilla. Surroundista saa aavistuksen ja puhe on mukavan täyteläistä, toteaa audioeksperttimme Geir Nordby.

Karakter
TCL QLED850 (65QLED850)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuva on terävä ja kontrasti vaikuttavaa. Hyvä tuki eri formaateille ja liitäntävalikoima tekevät QLED850:sta erinomaisen yleis-tv:n. Katselukulman on kapeahko, joten kontrasti heikkenee sivulta katsottaessa. Niinpä kuva on parhaimmillaan vain suoraan edestä katsottuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top