Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony X89J (KD-65X89J)

Väreiltään hyvä tv

Sonyn televisiolla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta kontrasti jää vaisummaksi testin parhaimmistoon verrattuna.

Julkaistu 05.11.2021 - 14:00
Sony X89J (KD-65X89J)
Audun Hage

Sony X89J jatkaa mallistossa vuoden 2020 edullisen suosikkimallin XH80:n tilalla. Edeltäjänsä tapaan tv on saatavana monessa koossa aina 43-tuumaisesta 75-tuumaiseen, kaikki Androidin käyttöliittymällä.

Sony X89J
Sony X89J:n jalat saa asennettua leveämmälle tai kapeammalle, joten se sopii monenlaisille tv-tasoille.

Sony KD-65X89J

Ulkonäöltään KD-65X89J on harkittu. V-muotoiset jalat voi asentaa leveämmälle tai kapeammalle, joten se mahtuu erikokoisille tv-tasoille ja soundbarin saa kätevästi jalkojen väliin.

Sony X89J toimii Androidilla, joten suoratoistopalveluja, sovelluksia ja pelejä on iso liuta. Bluetoothilla toimiva kaukosäädin ei edellytä osoittelua suoraan kohti tv:tä.

Mainos

Liitännöistä löytyy neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-taajuutta. Viiveeksi mittasimme hyväksyttävät 13 millisekuntia. Televisio sopiikin hyvin käytettäväksi yhdessä uusien pelikonsolien, kuten PS5:n ja Xbox Series X:n kanssa.

Sony X89J remote scaled 1
Sonyn kaukosäädin tarjoaa pääsyn kaikkiin ominaisuuksiin ja käytetyimmille suoratoistopalveluille on pikavalintanapit.  

Ääni ja kuva

Sony on julkaissut useita erinomaisia televisiomalleja viime vuoden aikana, joista uudet Bravia-mallit XR-videoprosessorilla ovat tehneet suurimman vaikutuksen. Edullinen X89J joutuu tyytymään yksinkertaisempaan X1-prosesssoriin ja tavanomaisempaa LCD-paneeliin suoralla ledtaustavalaistuksella.

Resepti näyttää toimivan, ja vaikka kontrasti ei olekaan yhtä hyvä kuin vertailun Philipsillä ja TCL:llä, on kuvanlaatu erittäin hyvä. Etenkin värintoisto on hyvää: ihon sävyt ovat tasaiset ja saavat Squid Gamen hahmot näyttämään eläviltä. Kirkkauskin on kohdillaan ja se tuo HDR-efekteihin enemmän painetta kuin LG tai Hisense. Terävyys ja kohinanvaimennus toimivat hyvin myös nopeiden liikkeiden toistossa. Formula 1: Drive to Survive on syvyysvaikutelmaltaan erinomainen, ja Ferrarin punaiset sävyt näyttävät väkeviltä ja luonnollisilta.

Sony X89J PQ Squid Game scaled
Sony X89J tarjoilee kuvaa korrektein värein, mutta kontrasti ei ole yhtä hyvä kuin testin parhailla.

Äänessä ei ole hirveästi kehumista. Musiikki ja puhe toistuvat ohuena ja terävänä, ja bassoa ei ole nimeksikään. Sony käyttää äänen säätämiseen kaukosäätimen mikrofonia, jolla äänen pitäisi mukautua tilaan käyttöönoton yhteydessä, mutta siitä ei ole juuri apua. Meidän mielestämme tämä televisio tarvitsee ehdottomasti soundbarin.

Kokonaisuutena Sony X89J tarjoaa hyvän käyttäjäkokemuksen ja laadukasta kuvaa, joka jää kontrastin osalta jälkeen Philipsin ja TCL:n malleista.

Karakter
Sony X89J (KD-65X89J)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Värintoisto on miellyttävää ja neutraalia. Hyvät liitännät. Kontrasti ei yllä testin parhaiden tasolle. Melko ohut ääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Parhaat jättiruudut sarjojen, urheilun ja pelien ystäville

Ääni & Kuva
Scroll to Top