TESTISSÄ: 9 premium-kuuloketta

Kuulokkeet nautiskeluun

Langattomien vastamelukuulokkeiden hinnalla saa mielettömän hyvät perinteisen malliset sankakuulokkeet.

forfatter
Julkaistu 16.04.2020 - 10:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Faktat

Testasimme

  • Sony MDR-Z7M2: 699 €
  • Neumann NDH 20: 499 €
  • Denon AH-D5200: 599 €
  • Fostex T60RP: 299 €
  • Sennheiser HD660S: 499 €
  • Beyerdynamic DT 1990 Pro: 500 €
  • Beyerdynamic Amiron Home: 500 €
  • Audeze LCD-1: 420 €
  • Hifiman Sundara: 399 €

Muutama vuosi sitten kohoteltiin kulmakarvoja, jos meni ostamaan viidensadan euron kuulokkeet. Kun langattomat vastamelukuulokkeet tulivat markkinoille, ei hinta enää tuntunutkaan niin kummalliselta – useimmat kun maksavat yli 400 euroa.

Kuinka usein kuitenkaan tarvitsee aktiivista vastamelua? Lentokoneessa vastamelun hyödyt ovat kiistattomat, mutta näinä aikoina on ehkä hyvä miettiä muitakin kuulokevaihtoehtoja.

Tavalliseen bussi- ja junamatkusteluun sopivat suljetut kuulokkeet, samoin avokonttoriin. Jos työskentelee omassa toimistossa tai kotona, voi harkita myös avoimia kuulokkeita. Niissä on usein parempi äänenlaatu eivätkä korvat pääsee hikoilemaan samalla lailla kuin suljetuissa.

Jos malttaa luopua langattomasta vaihtoehdosta ja investoi mieluummin 500 euroa langallisiin kuulokkeisiin, saa äänenlaatua, jossa musiikkiin on helppo uppoutua ja jossa soittimet tuntuvat olevan niin lähellä, että melkein voisi koskea. Ero premium-kuulokkeiden ja samanhintaisten vastamelukuulokkeiden äänenlaadun välillä on niin iso, että sitä voi olla vaikea kokeilematta uskoa.

Äänimaisema avautuu isommaksi ja musiikki saa tilaa herätä eloon parempien dynamiikkojen ja vähemmän säröilyn ansiosta.

Laadukasta designia

Tämän hintaluokan kuulokkeissa laatu ja mukavuus ovat myös eri tasolla. Rahalla saa enemmän alumiinia, laadukkaammat pehmusteet ja usein myös ylellisen pakkauksen, nahkaa, käsin viimeisteltyjä ompeleita ja niin edelleen. Koko budjetti ei siis mene ääneen, ja hienoimmat kuulokkeet eivät välttämättä yllä soundiltaan vaatimattomampien mallien tasolle. Tämäkin on syytä ottaa huomioon.

Paremmat kuin kaiuttimet

Jos 500 euroa kuulokkeista tuntuu paljolta, voi olla lohduttavaa ajatella, että äänenlaadultaan ne vertautuvat helposti 5-10 kertaa kalliimpiin kaiuttimiin. Kuulokkeiden kaiutinelementit ovat lähellä korvia, joten huoneesta aiheutuvat haitat äänelle jäävät pois. Äänenpainettakin tarvitaan vähemmän, kun äänen ei tarvitse kantautua metrien päähän. Samalla särön riski on pienempi vaikka äänenvoimakkuuden kokisikin samaksi kuin kaiuttimista. Kuulokkeisiin menee tietenkin myös todella paljon vähemmän materiaaleja kuin kaiuttimiin. Rahalle saa siis kuulokkeiden kohdalla enemmän vastinetta.

Yhdeksän ehdokasta

Tähän testiin olemme koonneet yhdeksän kuulokemallia, jotka kilpailevat luokkansa herruudesta.

Olemme ottaneet mukaan sekä avoimia että suljettuja malleja, jotta valinnanvaraa löytyisi omien käyttötarpeiden mukaan (jos ehdottomasti tarvitsee vastamelua, voit tutustua testiimme täällä).

Emme ole hirveästi painottaneet tässä testissä toimivuutta kännykän kanssa, mutta testasimme kuitenkin, toimivatko kuulokkeet iPhonen Lightning-liitännän kautta. Muutoin käytimme testissä Hegelin integroitua H190-vahvistinta (noin 3 500 €) ja erillistä Schiit Magni 3+ -kuulokevahvistinta (noin 200 € ilman DA-muunninta). Kaikkein raskaimpia kuulokkeita kokeiltiin myös Auralic Tauruksen (noin 1 500 €) kanssa.

Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend