Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audeze LCD-1

Highend-kuulokkeet kännykälle

Mobiilikäyttöön sopivampia kuulokkeita ei tästä hintaluokasta löydy!

Julkaistu 16.04.2020 - 10:00
Audeze LCD-1
Geir Gråbein Nordby

Hifiman Sundaran tapaan kalifornialainen Audeze käyttää planaarielementtejä LCD-1-mallissaan. Malli on pieni, kevyt tehoiltaan ja jopa taittuu kokoon, vaikka elementit ovatkin melko suuret. Pieni LCD-1 on testin ainoa malli, jota voi sellaisenaan käyttää puhelimen kanssa ilman, että ääni vaimenee liikaa. Jos haluaa kantaa laatuääntä mukanaan, on Audezen malli paras vaihtoehto avoimista kuulokkeista. LCD-1:n mukana tulee jopa näppärä matkakotelo.

Kompaktit kupit ulottuvat juuri ja juuri korvien ympäri, ja melko lyhyen 2-metrisen ja kangaspäällysteisen johdon ansiosta johtosotkua ei juuri tarvitse pelätä. Monien muiden testin kuulokkeiden tapaan irrotettavan johdon voi korvata balansoidulla, mikäli haluaa kytkeä LCD-1:n balansoidulla ulostulolla varustettuun kuulokevahvistimeen.

Audeze LCD-1 käytössä

Impedanssi on maltilliset 16 ohmia, joten matala 94 dB:n herkkyys ei haittaa. Kun puhelimeen yhdistää Audioquest Cobaltin, soittaa LCD-1 kevyesti, ja jos ei välitä siitä, että muut kuulevat saman musiikin, ovat Audezen kuulokkeet ehkäpä parhaat kuulokkeet mobiiliin käyttöön.

Mainos

Istuvuus ei ole kauhean hyvä. Keveys on etu, mutta jonkin ajan kuluttua tekonahkaiset tyynyt alkavat hiostaa korvia. Kuppeja voi vääntää melko paljon, eniten itse asiassa taaksepäin, mutta kuulokkeet istuvat silti hyvin napakasti päässä.

Audeze LCD1

LCD-1 on suurelta osin muovia, joten kuulokkeet eivät tunnu yhtä vankalta kuin saman periaatteen Hifiman Sundara. Planaarisissa kuulokkeissa on henkäyksenohut johtavasta materiaalista tehty kalvo, jota magneetit ohjailevat. Tunnetusti tällaisen rakenteen ansiosta liikkuvaa massaa on vähemmän, jolloin reagointi on nopeampaa kuin raskaammilla dynaamisilla elementeillä.

Tämän huomaa äänestä. Se on poikkeuksellisen reipas ja dynaaminen planaarimallille. Kuten mainittua, pienet kupit kätkevät melko suuret kalvot ja basso toistuu melko muhkeana. Jos kuvittelee, että planaarikuulokkeissa on ohut soundi, kannattaa kokeilla näitä! Sibilantit eli s-äänteet saattavat hieman mössööntyä kovemmalla volyymillä, mutta muutoin äänikuvassa ei ole mainittavia säröjä.

Hifiman Sundaraan verrattuna äänikuva on edempänä, eikä soundi ole yhtä lämmin kuin Sennheiser HD 660S:ssa tai Amiron Homessa.

Basso ei ulotu kovin syvälle, mutta se on vivahteikas. Ääni on suhteellisen neutraali eikä mikään rekisteri erotu häiritsevästi. Ilmavuutta ei ole hirveästi eivätkä vivahteet ole yhtä erottuvat kuin Sundarassa, mutta LCD-1 sopii silti sekä koti- että studiokäyttöön.

Johtopäätökset

Jos haluaa kuunnella musiikkia puhelimesta avoimilla kuulokkeilla, ei parempaa vaihtoehtoa kuin Audeze LCD-1 ole. Kuulokkeet taittuvat kokoon ja istuvat päähän kuin mikä tahansa reissuun sopiva mobiilikuuloke. Ääni on kuitenkin tavallisia kuulokkeita paljon parempi; äänikuva on avoin, tasapainoinen ja raikas ja basso eläväinen, joskaan ei kovin syvä. Jos kuuntelee musiikkia lähinnä kotisohvalla, on parempiakin vaihtoehtoja, mutta reissussa mukana kulkevaksi kuulokemalliksi Audeze LCD-1 on löytö.

Audeze LCD-1 frequency

Audeze LCD-1 mitattuna miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Basso on pikkunättiä 100 Hz:iin saakka, jossa tulee piikki mutta lineaarisuus säilyy kuitenkin melko hyvin, sointibalanssi on lämmin. 1 kHz:n kohdalla tapahtuu pientä siksakkia, mutta 20 kHz:iin asti toisto on energistä.

Karakter
Audeze LCD-1
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompaktit, kevyet ja täydelliset kuulokkeet puhelimen kanssa käytettäväksi. Kristallinkirkas ja neutraali soundi, eläväinen basso. Basso vaimenee turhan aikaisin, eikä äänimaisema ole yhtä hienostunut kuin referenssimallissa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top