Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hifiman Sundara

Avoimen luokan testivoittaja

Hifiman Sundara ei ole vain hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, se on myös äänenlaadultaan luokkansa paras.

Julkaistu 16.04.2020 - 10:00
Hifiman Sundara
Geir Gråbein Nordby

Useimmissa kuulokkeissa on dynaaminen elementti, mutta on myös valmistajia, jotka rakentavat elementit omien periaatteidensa mukaan. Hifiman Sundara on yksi esimerkki tällaisesta, ja sen kalvopinta-ala on suurempi kuin yleensä. Sundara käyttää litteitä magneettisia elementtejä avoimissa kupeissa, missä on etunsa – mutta myös muutama miinus.

Sundaran kupit ovat testin suurimmat, ja ne yhdistyvät toisiinsa johdolla, joka on helposti vaihdettavissa. Mukana tulee 1,5-metrinen johto, mutta alhaisesta impedanssista huolimatta kuulokkeet eivät kovin hyvin toimi puhelimen kanssa. Balansoitu johto niihin menee, kunhan löytyy kuulokevahvistin sopivalla liitännällä.

Hifiman Sundara käytössä

Alhaisen impedanssin ja herkkyyden vuoksi Sundaraa voi käyttää Audioquest Cobaltin kanssa kännykkään liitettynä, vaikkakaan kuulokkeiden suuri koko ei tee niistä varteenotettavaa reissukumppania. Paremmin ne sopivat kotona käytettäväksi, jolloin nojatuolista voi kytkeä kuulokkeet mukavasti vahvistimeen – me kokeilimme Hegel H190:a ja edullista Shiit Magni 3+ -kuulokevahvistinta.

Mainos

Painoa kompensoivat suuret kupit ja leveä panta. Verkkojen läpi vuotaa paljon ääntä, mutta vähemmän tyynyjen kohdalta. Tyynyt on ulkoa vuorattu tekonahalla ja sisäpuolelta kankaalla. Sundara on selvästi testin jäykimpiä malleja; säätö voi onnistua hellästi metallia taivuttamalla, jos on pakko – mutta minusta ne istuivat tiukasti päässä ilman muokkaamistakin.

 

Hifiman Sundara planar scaled 1

Planaarirakenne tarkoittaa vähemmän liikuteltavaa massaa. Niin kutsuttu Neo Supernano -kalvo on 1-2 mikronia ohut ja kevyempi kuin dynaaminen kalvo, joten teoriassa sen pitäisi tuottaa tarkempi ja nopeampi transienttivaste.

Ja näin se näyttää Sundarassa toimivan! Loistavan dynaamisen vasteen lisäksi niissä on itse asiassa varsin vakuuttava bassontoisto. Basso on samaan aikaan tiukka ja vahva, ja se antaa musiikille esimerkillisen pohjan. Tässäkään basso ei ole erityisen syvä, mutta kuitenkin tarkka ja sietää painetta.

Se mikä todella erottaa Sundaran massasta, on resoluutio, transienttivaste ja vivahteikkuus. Ääni toistuu neutraalisti, avoimesti ja upeiden sävyjen saattelemana. Jouset kuulostavat uskottavammilta kuin muissa tämän hintaluokan avoimissa kuulokkeissa, ja piano toistuu ehdottomasti soinnikkaimman Sundarassa.

Johtopäätökset

Hifiman Sundara on luokkansa paras hifiostos. Ääni on erottelevampi, ilmavampi ja dynaamisempi kuin kilpailijoilla. Diskantti on silkkinen, basso muhkea ja keskirekisteri kristallinkirkas ja neutraali. Äänikuva on suuri ja avoin, ja kuulokkeet ovat yhtä hyvin kotonaan Brockhamptonin kuin Beethovenin kanssa. Sundara on yksinkertaisesti loistava löytö kotikäyttöön, mutta ei kovin mobiiliystävällinen.

Sundara
Hifiman Sundara mitattuna miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Todella nätti taajuuskäyrä. Vain kerran mikrofoni notkahtaa hieman 4 kHz:n kohdalla.

Karakter
Hifiman Sundara
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Täydellisen tasapainoinen ääni, jossa vahva basso ja yksityiskohtia erottuu runsaasti. Todella erotteleva äänikuva lähes täydellisin ominaisuuksin. Paino ja koko voivat karkottaa joitakin ostajia.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top