Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony MDR-MV1

Mitkä dynamiikat!

Sony MDR-MV1 vetoaa niin kasuaaliin kuuntelijaan kuin ammattilaiseenkin, joka kaipaa kevyttehoisia mutta rehellisiä kuulokkeita.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
Sony MDR-MV1
Geir Gråbein Nordby

Sony MDR-MV1 on suunnattu ääniteknikoille, mutta myös hifiharrastajat arvostavat kuulokemallin kykyä toistaa musiikkia neutraalisti. Kuulokkeet ovat kovasti muovisen oloiset, mutta tärkeimmät kohdat on vahvistettu alumiinilla. Muovin iloisena puolena on poikkeuksellinen keveys ja sitä myöten mukavuus.

Sonyn Professional-osasto on kehittänyt aivan uudet kaiutinelementit nimenomaisesti MDR-MV1-mallia varten. Niiden taajuusalueen pitäisi yltää aina 5 Hz:n bassosta 80 kHz:n diskanttiin. Melko kevyttehoisia kuulokkeita voi hyvin käyttää ihan tavallisen kuulokeliitännän kautta. Mukana tulevassa johdossa on tosin iso 6,3-millinen liitin, mutta pakkaukseen kuuluu myös 3,5-millisellä kuulokeliittimellä varustettu lyhyt adapterijohto. Balansoitua kaapelia ei ole tarjolla.

Sony MDR-MV1 beauty
Sony MDR-MV1 painaa vain 223 grammaa ilman johtoa, minkä ansiosta malli on luokkansa kevyimpiä. Kuva: Sony

Sony MDR-MV1: äänenlaatu

Taylor Swiftin ja Bon Iverin rauhallisessa Exile-kappaleessa on MDR-MV1:n tarjoilemana vivahteikas ja avoin äänikuva. Laulu on kirkasta ja luonnollista ja piano poikkeuksellisen soinnikasta.

Mainos

Siinä missä Sennheiser HD 650 oli dynamiikoiltaan hiukan pidättyväinen ja työnsi kuulijaa vähän etäämmälle musiikista, tarjoaa Sonyn malli päällekäyvemmän in-your-face -kokemuksen.

Hoff Ensemblen Polarity-kappaleella MDR-MV1 todistaa kykynsä akustisen musiikin ja jazzin parissa. Perkussiot ovat kristallinkirkkaat ja erottelevat, ja rumpuvispilöiden ja -kapuloiden väliset vivahteet erottuvat selvästi. Pianossa on harvinaislaatuista iskevyyttä, ja vaikka osa kaivannee lämpimämpää otetta sointiin, on kontrabassossa mukavaa erottelevuutta ja tekstuuria.

Lizzon About Damn Time -kappaleen bassoraita toistuu syvänä, hallittuna ja reippaana. Laulu ja syntikka erottuvat hienosti, ja rytmisektio on tiukka ja fyysinen. Sonyn kuulokkeet pärjäävät oivallisesti modernien, raskaasti käsiteltyjen tuotantojen kanssa, eikä volyyminkaan kanssa ole minkäänlaisia ongelmia.

Sony MDR-MV1 lifestyle 2
Kuva: Sony

Yhteenveto

Sony MDR-MV1 on hyvä valinta, kun kaipaa neutraalia ja rehellistä äänentoistoa sekä mukavaa istuvuutta. Keskirekisteri on poikkeuksellisen hyvä ja dynamiikat mahtavat. Sony pysyy vakuuttavasti mukana kaiken tyylisessä musiikissa. Sointi on toki hiukan kuivakka ja studiomainen, joten kannattaa kuunnella ennen ostopäätöstä, onko sellainen omaan makuun. Tähän hintaan Sony on joka tapauksessa aivan erinomainen ostos.

Karakter
Sony MDR-MV1
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Rehellinen sointi. Kevyttehoiset. Laatuvaikutelma ei kulje käsi kädessä hinnan kanssa. Musiikki ei toistu aivan yhtä hienojakoisesti kuin joillakin kilpailijoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top