Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: FiiO FT5

Uskomattoman tasapainoinen

Fiion ensimmäinen avoin planaarinen kuulokemalli FT5 on yllättävän lähellä täydellistä.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
FiiO FT5
Lasse Svendsen

FT5 tarjoaa avoimiksi kuulokkeiksi yllättävän täyteläistä bassoa jättimäisten, 90-millisten planaarielementtiensä ansiosta. Fiion kuulokkeet ovat vakuuttavaa laatua, pääosin alumiinista valmistetut ja mukavilla avoimilla kuulokekupeilla varustetut. Isoissa elementeissä on yhteensä 20 magneettia, jotka liikuttelevat ohutta 6 µm:n kalvoa. Odotettavissa pitäisi siis olla upeita dynamiikkoja, salamannopeita transientteja ja fokusoitunutta äänikuvaa.

Kuulokkeet ovat melko kevyttehoiset. Ne toimitetaan nahkakotelossa ja pehmusteita on tarjolla sekä nahkaisina että tekonahkaisina. Pakkaukseen kuuluvat adapterit kaikentyyppisille liittimille. Kuulokkeet eivät taitu kasaan, mutta kuppien kiinnikkeet ovat hyvin joustavat, joten on helppo löytää omaan päähän sopiva istuvuus.

fiio-ft5 white background-resized
Kuva: FiiO

Fiio FT5:n äänenlaatu

Soinnissa on dynaamisuutta, painetta ja muhevaa bassoa. Rytmejä on helppo seurata ja laulu erottuu äänikuvasta. Sointi sopii hyvin Lizzolle, mutta FT5 ei ole ylärekisteriltään yhtä avoin kuin Hifiman, eikä hienojakoisia vivahteita ole yhtä lailla. Fiio kuitenkin tempaa mukaansa, ja kun bassokitara ui mukaan kappaleeseen, on elämys kohdillaan.

Mainos

Taylor Swiftin ja Bon Iverin balladin äänikuvan ei ole juuri moitittavaa. Se on tasapainoinen, ja laulu ja soittimet soljuvat vapaasti, vaikkakin Geir olisi kaivannut hivenen enemmän ilmavuutta. Jan Gunnar Hoffin piano on täyteläinen ja miellyttävä, ja soinnissa on lämpöä, joka saa myös laulun kuulostamaan miellyttävältä. Bon Iverin laulussa on rehevyyttä, ja Exilessä ikkunan takana laulavien lintujen sirkutuksessa on mukavaa erottelevuutta.

– Ylä-äänet voisivat olla avoimempia, ja kuoro taas saisi olla laveampi, Geir pohtii.

Täyteläisempi kontrabasso olisi ollut mukavampi, mutta sekä piano että perkussiot toistuvat hyvän dynaamisen kontrastin saattelemana, rummut kuulostavat yleisesti ottaen erittäin, erittäin hyviltä. Seinät ovat hiukan lähempänä kuin esimerkiksi Hifimanilla, mutta kaikki on muuten niin loistavaa, ettei siitä kannata narista.

FiiO_FT5_Planar_Magnetic_Headphones
Kuva: FiiO

Yhteenveto

Jos ylärekisterissä olisi ollut hiukan enemmän avoimuutta ja ilmaa, olisimme antaneet FiiO FT5:lle vielä yhden tähden. Kuulokkeissa on niin vähän puutteita, että kumpikin testaajista eläisi aivan mielellään FT5:n kanssa, vaikka Neumannilla ja Hifimanilla on myös puolensa. Suuret elementit tuovat bassoon painoa ja dynaamisuutta, jollaista harvoin plaanarisilta kuulokkeilta kuulee. Sellaista ei tässä hintaluokasta muilta löydy.

Karakter
FiiO FT5
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Poikkeuksellisen täyteläinen ja dynaaminen äänikuva. Bassontoisto on harvinaisen vahvaa avoimiksi kuulokkeiksi. Laadukas ja mukava. Hyvin varusteltu. Ylä-äänet saisivat olla avoimempia ja ilmavampia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top