Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hifiman Edition XS

Kuin vastapesty ikkuna

Hifiman on hintaluokkansa erottelevin ja äänikuvaltaan avoimin.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
Hifiman Edition XS
Lasse Svendsen

Planaariset kuulokkeet ovat aika erilaisia dynaamisiin verrattuna. Hifiman valmistaa omat planaarielementtinsä, ja Edition XS on saanut uudet Supernano-elementit, jotka ovat 75 % entistä ohuemmat. Kalvoa liikuttavat uudet Stealth-magneetit, jotka on muotoiltu niin, että ääniaallot pääsevät niistä vaivatta ohi. Superohuet ja superkevyet kalvot tuntuvat tavallista dynaamista elementtiä nopeammilta. Planaarielementit päästävät yleensä enemmän vivahteita läpi, joten usein äänikuva on avoimempi ja yksityiskohtaisempi.

Hifimanin suuria kuulokkeita ei saa kasaan, mutta niiden mukana toimitetaan irrotettava johto. Avoimet kupit on muotoiltu kalvon mukaan ja ne asettuvat mukavasti korvien ympärille. Painoa on tämäntyyppisille kuulokkeille kohtuullisesti, joten istuvuuskin on mukava. Kuulokkeiden herkkyys on matalammasta päästä, mutta vastus sen verran alhainen, etteivät kuulokkeet vaadi erityisen suuria tehoja vahvistimelta.

HiFiMAN Edition XS white background
Kuva: HiFiMAN

Hifiman Edition XS:n äänenlaatu

Hifiman tarjoaa paljon enemmän tilantuntua kuin useimmat. Taylor Swiftin laulu on Geirin mielestä ehkä hiukan ohuen kuuloista, mutta siellä täällä erottuu useampia vivahteita ja piano soi ehdottomasti sävykkäämmin. Lizzon rytmibiisissä jäämme kaipaamaan dynaamista kontrastia. Bassorytmeissä ei ole samaa mehukasta painetta kuin vaikkapa Sonylla.

Mainos

Äänikuva on uskomattoman avoin ja läpinäkyvä, mutta ei kuitenkaan liian analyyttinen. Soinnissa on jotakin orgaanista ja suodattamatonta – vähän kuin istuisi kuuntelemassa akustista bändiä livekeikalla. Kontrabasson ja perkussion rytmit ovat hyvin erottelevat, mikä antaa miellyttävän pohjan Jan Gunnar Hoffin pianolle Polarityssa. Basso on tiukka ja tarkka – tiukempi ja tarkempi kuin Neumannilla, mutta ehkei ihan yhtä lämmin.

Kontrabassossa on enemmän syvyyttä kuin Audezella. Pianon sävelet tanssivat isommassa salissa. Rytmit ja dynaamisuus on paremmin hallussa kuin Audezella, mutta Edition XS ei ole yhtä dynaaminen ja tiukasti hallinnassa kuin Sony MV1.

hifiman edition xs lifestyle
Kuva: HiFiMAN

Yhteenveto

Jos unohtaa sen, ettei Hifiman Edition XS ole testin dynaamisin kuulokemalli, ei äänenlaadussa ole mitään valittamista. Tähän rahaan ei näin avointa, kristallinkirkasta ja vivahteikasta sointia muualta saa, joten jos haluaa kuulokkeidensa paljastavan äänikuvan kaikessa komeudessaan (tai kauheudessaan), on Hifiman ehdottomasti oikea valinta.

 

Karakter
Hifiman Edition XS
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Fokusoitunut, vivahteikas, ilmava ja hienojakoinen sointi. Kaunis klangi, laulu nostattaa ihon kananlihalle. Dynaamista kontrastia uupuu hieman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top