Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser HD 650

Edelleen huippu

Sennheiser HD 650 lähentelee jo klassikon asemaa. Oltuaan markkinoilla jo 20 vuotta jaksaa se yhä haastaa uudemmat kilpailijat.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
Sennheiser HD 650
Geir Gråbein Nordby

Sennheiser HD 650 on hifimaailman ikoneita. Se lanseerattiin vuonna 2003 edeltäjänsä, vuonna 1997 julkaistun HD 600 -mallin päivitetyksi ja hieman lämminsointisemmaksi versioksi. Vuonna 2019 saatiin matalamman impedanssin versio HD 660 S, mutta HD 650 on edelleen markkinoilla.

Ja siihen on syynsä. HD 650:n elementit valitaan käsin, niin että vasemman ja oikean kaiutinelementin välinen toleranssi on korkeintaan 1 dB. Kuulokekupit on pehmustettu muhkeasti ja päällystetty veluurilla, ja säädettävä nahkainen sanka hivelee käyttäjän päätä puristamatta. Tai tarkemmin sanottuna: tässä testissä kuulokkeet eivät puristaneet Lassen päätä, mutta Geir tunsi pientä painetta leukaluiden alapuolella. Onneksi alumiinista sankaa voi hieman taivutella niin, että istuvuuden saa kohdilleen.

Sennheiser HD 650 cropped
Sennheiser HD 600 on ollut markkinoilla jo 20 vuotta, mutta pärjää yhä mainiosti kovassa kisassa. Kuva: Sennheiser

Sennheiser HD 650:n äänenlaatu

HD 650:n basso on täyteläinen ja tasapainoinen, mikä sopii Lizzon rytmeihin. About Damn Time -kappaleen keskirekisteristä jää kuitenkin dynamiikkaa ja energiaa uupumaan sen verran, ettei se oikein pääse loistamaan. Rytmipuoli toistuu hiukan varovaisesti. Energiaa riittää, mutta nopeuden kokemus voisi olla parempi.

Mainos

Hieman pidättyväiset dynamiikat ovat läsnä myös Hoff Ensemblen pianokappaleessa, jossa flyygeli soi kauniisti myös ei täysin vivahtein. Kontrabasso ei toistu yhtä kirkkaasti kuin parhailla plaanarisilla kuulokkeilla, ja perkussioista puuttuu vähän iskua.

Mutta huhhei, miten hyvältä Sennheiser yleisesti ottaen kuulostaakaan! Pidämme soinnista kovasti, eikä äänikuvan tasapainoisuudessa ole moitteen sijaa. Taylor Swiftin laulu Exilessä soi täyteläisenä, lämpimänä ja ilmavana – ihastuttavaa! Tilantuntua on kuitenkin vähemmän kuin Hifimanilla ja Neumannilla. Ja jopa Sonyn keskirekisterissä ja tilallisuudessa on piirteitä, jotka vievät voiton Sennheiserista.

Sennheiser HD 650 lifestyle
Kuva: Sennheiser

Yhteenveto

Sennheiser HD 650 oli aikanaan mullistava, ja se on edelleen laadukas kuulokemalli. Se toistaa eri musiikkityylejä tasapainoisesti, neutraalisti ja täyteläisesti. Dynamiikoiltaan sointi on vähän vaisu eikä äänikuva ole yhtä lavea kuin parhaimmilla. Mutta hyvä istuvuus ja mukava hinta – sekä ikonin status – tekevät HD 650:stä edelleen erittäin hyvän vaihtoehdon premium-luokan avoimeksi kuulokkeeksi.

Karakter
Sennheiser HD 650
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaunis sointi koko taajuusalueella minkään korostumatta. Miellyttävä istuvuus. Laadukas. Hyvä hinta. Hiukan pidättyväiset dynamiikat. Keskirekisteri voisi olla erottuvampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top