Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audeze MM-100

Pikkuisen vaisu studiokaveri

Audeze MM-100 on studiokäyttöön tarkoitettu kuulokemalli, joka soi neutraalisti ja avoimesti. Jäimme kaipaamaan vain enemmän dynaamista kontrastia.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
Audeze MM-100
Geir Gråbein Nordby

Audeze MM-100 on avoin, planaarinen kuulokemalli studiokäyttöön. Mutta se sopii myös kotikäyttäjille, jotka kaipaavat neutraalia äänentoistoa.

Kuulokkeet on tehty laadukkaasti. Kuori on magnesiumia, alumiinia ja terästä. Pehmusteet ovat erityisen suuret ja pehmeät, ja yhdessä säädettävän nahkasangan kanssa kuulokkeet istuvat mukavasti – melkein 500 gramman painosta huolimatta.

MM-100 on varustettu 1,5-metrisellä kaapelilla, jossa on 6,3-millinen plugiliitin. Mukana tulee myös adapterikaapeli 3,5 mm:n liittimellä. Kaapeli kytketään vasempaan kuulokekuppiin, mutta oikeassakin kupissa on liitäntä mahdollista kolmannen osapuolen balansoitua kaapelia varten.

Mainos
Audeze-MM-100-In-The-Box
Audeze MM-100 on laadukkaista materiaaleista valmistettu ja hyvin pehmustettu malli. Mukana tulee balansoimaton kaapeli 6,3 mm:n liittimellä sekä adapteri 3,5 mm:n kuulokeliitännälle. Kuva: Audeze

Audeze MM-100:n äänenlaatu

Kuulokkeiden sointi on Hegel H120:n vahvistinta käyttäen miellyttävä ja neutraali, mutta samalla vähän tylsä. Lizzon kappale ei juurikaan iske ja laulukin jää ohuenlaiseksi. Kuulokkeet toimivat huomattavasti paremmin Auralic Taurus -vahvistimen kanssa. Jos siis haluaa viihtyä, kannattaa hankkia erillinen vahvistin!

Nyt sointi on vivahteikasta ja lisätehoilla bassokin saa mukavaa lämmintä hehkua. Taurusta käyttäen dynaamisuus ja viihdyttävyys jäävät silti hiukan jälkeen kovimmista kilpailijoista.

Akustisessa Exilessä Talor Swift kuulostaa kauniilta rekisterinsä alapäässä, ja myös Justin Vernonin laulu toistuu täyteläisenä ja miellyttävänä. Hoff Ensemblen Polarity-kappaleella soiva kontrabasso on erotteleva ja erittäin vivahteikas. Sointi ei yllä muhkeudeltaan Neumann NDH 30:n tasolle, mutta pianon ja rumpujen klangi on vakuuttava.

Audeze-MM-100 hero
Kuva: Audeze

Yhteenveto

Audeze MM-100 tarjoaa runsaasti vivahteita ja tarkkuutta keskirekisterissä ja diskantissa, ja mikrodetaljitkin pysyvät upeasti hallinnassa. Kuulokkeita on mukava pitää päässä. Valitettavasti hieman eloton bassontoisto ja kapea äänikuva pilaavat muuten hyvää yleisvaikutelmaa. Dynaamisuus, temperamentti ja tilantuntu jäävät vaisuiksi.

Tekniseltä kantilta MM-100 sopii hyvin miksaamiseen ja masterointiin, mutta musiikin ilosta pääsee todennäköisemmin nauttimaan vertailun muilla kuulokkeilla.

Karakter
Audeze MM-100
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ja vivahteikas sointi. Hyvä ääni. Mukava istuvuus. Vaisut dynamiikat. Basson iskevyys ja rakenne pääsevät esiin vasta vahvan vahvistimen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top