Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Neumann NDH 30

Studioääntä kotikäyttöön

Neumann yllättää harvinaisen tasapainoisilla NDH 30 -yleiskuulokkeillaan.

Julkaistu 12.06.2024 - 11:00
Neumann NDH 30
Lasse Svendsen

Ei mikään ihme, että Neumannin kuulokkeet kuulostavat niin hyviltä: onhan valmistaja tunnettu studiokäyttöön suunnitelluista laitteistaan. Ajattelimme, että ehkä NDH 30 kuulostaisi monitorikaiuttimelta: äärimmäisen tarkalta, vähän kuivakkaalta eikä välttämättä ihan sellaiselta, jota musiikin ystävä arvostaisi. Olimme väärässä.

Muiden testin kuulokkeiden tapaan NDH 30 on avoin malli, jonka suuret kuulokekupit asettuvat korvien ympärille. Dynaaminen elementti on vain 38 mm:n kokoinen, mutta bassontoisto ei silti ole laimeaa. Päinvastoin!

Kuulokkeet ovat myös niin kevyttehoiset, että ne käyvät mainiosti Macin kuulokeulostuloon. Toki Hegelin kuulokevahvistin sai äänikuvan avautumaan vielä huomattavasti enemmän. Kuulokkeista voi irrottaa kaapelin ja malli jopa taittuu kasaan, toisin kuin suurin osa vertailun kuulokkeista.

Mainos

Neumann NDH 30 folded

Neumann NDH 30:n äänenlaatu

Kun iho menee kananlihalle, tietää, että homma toimii. Exile kuulostaa todella, todella hyvältä. Äänikuva on tasapainoinen ja koherentti. Kaikki, mitä kuulokkeista keksii soittaa, kuulostaa mahtavalta, joten kyseessä on mitä mainioin kuulokemalli monipuoliseen musiikin kuunteluun. Jan Gunnar Hoffin pianokappale saa kuulokkeet kuulostamaan siltä kuin ne eivät olisi dynaamiset laisinkaan. Neumann on monelta osin mukavampi kuin esimerkiksi Sony.

Polarityä kuunnellessa huomaa, että transientit ovat hiukan vaisut – planaarisiin kuulokkeisiin verrattuna vauhtia on vähemmän, mutta äänikuva on avoin ja kuulostaa miellyttävältä aina ylimmistä äänistä matalimpiin.

– Olen valmis uhraamaan hiukan äänikuvasta, jos saan nauttia tällaisesta lämpimästä soinnista, joka tekee musiikin kuuntelusta mukavampaa, Geir ilmoittaa.

Lizzon kappale iskee täydellisesti Neumannilla – kitara on äänikuvassa kuin valettuna. Painetta ja dynamiikkaa piisaa, ja samalla basso on tiukka ja miellyttävä sekä ennen kaikkea viihdyttävä. Ehkä ilmavuutta voisi olla enemmänkin, mutta se ei tämänkaltaisessa musiikissa ole kovin oleellista. Tärkeämpää on tempautua musiikin vietäväksi ja tuntea tanssin kutsu – ja tässä tapauksessa niin käy. Kuulokkeiden soinnissa ei ole mitään, mikä erottuisi ikävästi tai mitä jäisi erityisesti kaipaamaan.

Neumann NDH 30 white background
Kuva: Neumann

 

Yhteenveto

Neumann NDH 30 on testin paras yleiskuuloke. Transienttivaste ei ole kaikkein nopeinta, mutta sointi on niin tasapainoinen, avoin ja dynaaminen, että kuulokkeet sopivat mahtavasti kaikenlaiseen kuunteluun. Neumann ei ole edukseen pelkässä studiokäytössä, vaan niiden kanssa voi uppoutua nojatuoliin ja nautiskella hartaasti parhaasta mahdollisesta äänenlaadusta, mitä tähän hintaan voi saada.

Karakter
Neumann NDH 30
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Upea tasapaino ja dynaaminen kontrasti. Bassontoisto on tiukkaa, keskirekisteri sävykästä ja äänikuva läpinäkyvä. Nopeimmat transientit ovat vähän vaisuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top