TESTISSÄ: 5 täyslangatonta premium-kuuloketta, joulukuu 2021

Täysin langatonta musiikkia korvillesi

Onko kiirettä jouluvalmistelujen kanssa tai puutetta lahjaideoista? Laadukkaat nappikuulokkeet kohottavat mielialaa ja sopivat lahjaksi musiikin ystävälle!

forfatter
Julkaistu 08.12.2021 - 15:00

Jos on ihminen, joka pärjää yksillä kuulokkeilla, niiden on todennäköisesti parasta olla langattomat. Täysin langattomat, kuten nykyään nappikuulokkeet ovat. Parhaat mallit ovat aivan loistavia, ja pitkän akunkeston ansiosta täyslangattomia ei ole enää mitään syytä karttaa. Useimmiten itse napeissa virtaa riittää 8-10 tunniksi, ja latauskotelosta kuulokkeet saa ladattua pari kertaa tien päälläkin.

Vastamelua ja ympäristön ääniä

Moni langaton nappikuuloke vaimentaa tehokkaasti melua – joskus liiankin. Niissä tilanteissa onkin hyvä olla ympäristön äänet läpipäästävä toiminto, jossa mikrofonit nappaavat ulkopuolella olevat äänet ja soittavat ne kuulokkeista – aivan kuin kuulokkeita ei päässä olisikaan.

Monet ympäristön äänet vaimenevat passiivisesti, eli siksi, että napit istuvat korvissa niin tiiviisti. Useimmissa malleissa on tarjolla myös aktiivinen vastamelu, joka vaimentaa tehokkaasti myös bassotaajuuksia.

Tämän testin kuulokkeilla on Belkiniä lukuun ottamatta sekä vastamelu- että ympäristöäänitoiminto.

Muita ominaisuuksia

Osa nappikuulokkeista erottuu joukosta erityisominaisuuksillaan. On esimerkiksi kuulokkeiden etsintätoimintoa sovelluksen kautta, tai niin sanottu sidetone, joka parantaa oman äänen kuulemista puheluiden ja videotapaamisten aikana. Monen kuulokemallin sovelluksessa on taajuuskorjain, joka voi olla kätevä silloin, kun sointi ei tehdasasetuksilla miellytä omaa korvaa. Jälleen kerran Belkin eroaa muista: se on testin ainoa kuulokemalli, johon ei kuulu sovellusta.

Tässä testissä vertaamme viittä uutta premium-mallia noin 200 euron hintaluokasta. Jos jäit kaipaamaan tietoja jostain tämän vuoden mallista, on hyvin todennäköistä, että olemme jo testanneet sen – voit tarkistaa asian testiarkistostamme.

Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend