Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung HW-Q610B

Elämää olohuoneeseen

Samsung HW-Q610B tarjoaa mahtavaa ääntä hintaansa nähden ja osoittaa subwooferin tärkeyden. Ääni toimii paremmin elokuvien kuin musiikin kanssa.

Julkaistu 22.11.2022 - 13:00
Samsung HW-Q610B
Geir Gråbein Nordby

Samsung on hionut budjettiluokan suosikkiaan, Q610A-mallia ja tarjoaa Q610B-mallillaan hiukan leveämmän soundbarin, joka noudattaa Samsungin uutta muotoilua etuosan leikattuine reunoineen.

Samsung HW-Q610B (2)
Kuva: Samsung

Samsung HW-Q610B

Edeltäjässä oli vanhanmallinen HDMI-ulostulo ARC-äänenpalautuksella, mutta uutuudessa on modernimpi ja suuremmalla kaistalla varustettu eARC-kanava. Edeltäjä tuki jo Dolby Atmos -ääntä, mutta vain pakatussa muodossa.  Q610B sen sijaan vastaanottaa pakkaamatonta TrueHD-ääntä Dolby Atmos -signaalin osalta, jota käytetään 4K Blu-ray-elokuvissa ja joissakin PC-ja Xbox-peleissä (mutta ei PS5-peleissä). Myös kilpailevalle DTS:X-formaatille on tuki.

Lue myös: Samsung Ultra Slim Soundbar HW-S810B/HW-S811B – Litteä soundbar soi muhkeasti

Mainos

Samsung-kaiuttimessa on vasen, oikea ja keskikanava, joissa kussakin oma diskanttielementtinsä. Soundbarin päällä on kaksi Acoustic Beam -aukkoa, jotka lähettävät ääniraidan korkeimmat äänet kohti kattoa.

Kokonaisuuteen kuuluu langaton subwoofer, joka tuo elokuviin ja peleihin viihdyttävyyttä. Jos halajaa lisäksi takakaiuttimet, on sellaisetkin ostettavissa erikseen vahvistimen kera.

Musiikin kuuntelua varten on käytettävä television sovelluksia tai striimattava Bluetoothin kautta puhelimelta – verkkotoimintoja ei ole.

Samsung HW-Q610B connections 2
Samsung HW-Q610B on varustettu HDMI-sisääntulolla eARC-ulostulon lisäksi. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Ääni

Elokuvien ääni toimii erittäin hyvin. Snabba cash antaa hyvän surroundvaikutelman ja ääni levittäytyy sivuillemme ja jopa yläpuolellemme. Sellaista suurta ääniavaruutta, jollaista suuremmat ja kalliimmat soundbarit tai kotiteatterijärjestelmät tarjoavat, ei tässä ole, mutta hyvä kompromissi kuitenkin. Surround on paljon parempi Sonos Raylla ja parempi kuin jopa Klipsch Cinema 400:lla.

Samsung HW-Q610B Q-Symphony
Jos omistaa Samsungin television mallivuodelta 2020 tai uudemman, siinä on todennäköisesti Q-Symphony, jolloin tv:n sisäänrakennetut kaiuttimet soittavat yhdessä HW-Q610B:n kanssa luoden yhä suuremman äänikuvan. Kuva: Samsung

Hirvittävän ja jännittävän sarjamurhaajasarja Dahmerin tunnelma pohjautuu pääosin musiikkiin ja dialogiin. Samsung toistaa kaiken hyvin ja etenkin puhe on puhtaampaa ja kirkkaampaa kuin TCL:llä, ja äänikuva suurempi kuin Klipschillä ja Sonosilla.

– Puheesta saa paremmin selvää, Audun sanoo.

TCL:ään ja Klipschiin verrattuna Dahmerin keskirekisteri toistuu soinnikkaammin ja paremmin dynamiikoin ja koko taajuusala luonnollisemmin.

Samsung HW-Q610B Atmos illustration
Acoustic Beam -tekniikka simuloi ylhäältä tulevaa ääntä, kun ääniraidalla on Dolby Atmos -signaalia. Kuva: Samsung

Musiikki

Samsungin heikkoudet paljastuvat musiikkia soittaesssa. Subwoofer on heikoin lenkki tarjoten melko heiveröistä ja onttoa bassoa. Elokuvien kanssa ongelmaa ei niin huomaa, sillä basso on silloin enemmän erillään muista kanavista. Stereomusiikissa subwooferin on soitettava yhtenä yksikkönä soundbarin kanssa, eikä se ihan kykene siihen. Olipa listalla sitten First Aid Kitin Out of My Head -countryrockia tai Tones and I:n Charlie-elektropoppia soi subwoofer epätarkasti ja värittyneesti. Päädymme vaimentamaan sitä huomattavasti.

Samsung HW-Q610B
Kuva: Samsung

Yhteenveto: HW-Q610B

Samsung HW-Q610B on monin puolin hyvä soundbar. Äänikuva on iso ja surround oikein hyvä, ja hintansa huomioiden kokonaisuus on mainio. Kun sitä vertaa soundbareihin, joiden kanssa ei ole subwooferia, huomaa, miksi subwoofer on välttämätön: sen tuoma lisätäyteläisyys ja paino bassolle tekee elokuvista huomattavasti jännittävämpiä.

Samsung tarjoaa isompaa ääntä ja puhtaampaa puheentoistoa kuin monet muut. Kompromissi on tehty subwooferin kohdalla, joka ei ole riittävän nopea eikä lineaarinen toimiakseen erityisen hyvin musiikin soittoon.

Karakter
Samsung HW-Q610B
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Iso äänikuva, hyvä korkeusvaikutelma. Todella viihdyttävä elokuvaääni. Selkeä ja täyteläinen puhe ja paineikas basso elokuvissa ja sarjoissa. Subwoofer on turhan laiska ja turpea musiikin parissa ja vaatii vaimentamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top