Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Bar 500

Amerikkalainen muskelikimppu

JBL:n soundbar tarjoaa isoa ja vahvaa äänikuvaa todella muhkealla bassolla!

Julkaistu 23.11.2022 - 13:00
JBL Bar 500
Geir Gråbein Nordby

Amerikkalainen JBL on yksi audioalan todellisista veteraaneista, joka valmistaa kaiuttimia niin koti- kuin ammattikäyttöönkin. Ja tietysti myös soundbareja! Uutuusmalli Bar 500 sijoittuu JBL:n soundbarmalliston keskikastiin, ja sukulaisuuden kuulee nopeasti.

JBLBar500 WEB HERO scaled 1 scaled 1
Kuva: JBL

JBL Bar 500

Graffitinharmaa kaiutin on tyylikäs, vaikkakaan ei aiheuta suurta ihastusta. Kaiutin on pääosin muovia, ja ääni tulee etulevyyn rei’itettyjen pienten aukkojen kautta. Soundbarin suuri ja selkeä näyttö kertoo valitun sisääntulon ja volyymin.

Bar 500 tukee Dolby Atmos -ääntä, mutta vain sen virtuaalista versiota. Soundbarissa ei siis ole varsinaisia ylöspäin suunnattuja korkeuskaiuttimia.

Mainos

JBL tarjoaa testin suurimman subwooferin, jonka 10-tuumaisen elementin ansiosta basson sekä kuulee että tuntee. Tilaa subwoofer vie samalla kilpailijoitaan enemmän.

JBLBar500_WEB_D2- scaled JBLBar500_WEB_D7- scaled JBLBar500_WEB_D1- scaled
<
>
Soundbarin mukana tulee tehokas subwoofer, jonka 10-tuumainen bassoelementti on suunnattu lattiaa kohden. Kuva: JBL

Ääni

Aloimme kuunnella F1-dokumenttisarjan Drive to Surviven (Netflix, Dolby Atmos) vauhdikkaita kohtauksia ja vaikutuimme välittömästi JBL:n maalaaman äänimaiseman koosta. Ohi vilahtavat äänet tenhoavat hienosti ja surround tuntuu melko hyvin, vaikkei korkeuskanavia olekaan. Puhe toistuu selkeästi ja täyteläisesti kuulostaen luonnolliselta ja läsnäolevalta.

JBL Bar 500 ei pelästy toimintaakaan: Snabba cashin ammuskelu kuulostaa väkevältä ja adrenaliinintäyteiseltä todella kovan basson saattelemana. JBL toistaa laukaukset kovaa ja energisesti eikä jarruttele dynamiikoissa. Kivääri kuulostaa kivääriltä ja haulikko haulikolta. Subwoofer on tärkeässä roolissa viihdyttävyyden kannalta ja tekee äänikuvasta vahvan ja perustaltaan jykevän.

– Nyt on kunnon actionia! Audun huudahtaa. Geir on samaa mieltä:

– On, JBL:n basso on selvästi fyysisempi kuin testin muilla kaiuttimilla. Tämä on oikeaa viihdettä!

Musiikki

Kokeilimme JBL Bar 500:a myös erilaisten musiikkinäytteiden kera. Äänikuva on laaja ja laululla ja soittimilla hyvin tilaa. Basso on tarpeeksi tiukka ja tarkka toimiakseen hyvin musiikin kanssa.

Yhteenveto: JBL Bar 500

JBL Bar 500 tarjoaa vahvan ja suuren äänikuvan, josta puhe erottuu selkeästi, surround tuntuu ja basso toistuu mehukkaasti. Atmos-korkeuskanavia ei ole, mutta silti erityyppiset raidat toistuvat erinomaisesti. Lisäksi kokonaisuus toimii myös musiikin kuunteluun. Ehdottomasti luokkansa parhaita soundbareja!

Karakter
JBL Bar 500
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

JBL Bar 500 tarjoaa hyvää surroundia ja selkeästi erottuvaa puhetta. Kova basso tekee sekä elokuvista että musiikista mukaansatempaavia. Ei Atmos-korkeuskaiuttimia. Subwoofer vie enemmän tilaa kuin testin muut vaihtoehdot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top