Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Klipsch Cinema 400

Ei Atmos-surroundia

Klipsch Cinema 400 soi lujaa ja puhtaasti vahvan bassoon saattelemana, mutta surround jää vaisuksi.

Julkaistu 23.11.2022 - 13:00
Klipsch Cinema 400
Geir Gråbein Nordby

Klipsch on JBL:n tavoin legendaarinen kaiutinvalmistaja, jonka historia ulottuu vuoteen 1946 saakka. Amerikkalaisvalmistaja tunnetaan korkeatehoisista torvikaiuttimistaan, joiden DNA:ta on koetettu siirtää myös nykyaikaisiin soundbareihin. Olemme testanneet useita Klipschin soundbareja hyvin tuloksin, ja nyt on vuorossa malliston pienin versio.

klipsch cinema 400 sound bar scaled 1 scaled 1
Klipschin kaiuttimen rakenne on laadukas. Sivut ovat puuta ja etuosa verhoiltu mustalla kaiutinkankaalla. Ulkonäkö on ehkä enemmän karkea kuin kaunis, mutta istuu oikeaan ympäristöön tyylikkäästi. Kuva: Klipsch

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 on Klipschin pienin soundbar, mutta ei kuitenkaan erityisen pieni: 101 cm leveä kaiutin istuu mukavasti keskikokoisten televisioiden seuraan.

Klipschin kaiutin näyttää rockahtavalta torvidiskantteineen ja puuviimeistelyineen, jotka tuovat mieleen Reference-sarjan hifikaiuttimet. Langaton subwoofer on melko kompakti, mutta tilaa kuitenkin riittää 8-tuumaiselle bassoelementille.

Mainos

Soundbar kytkeytyy kätevästi television HDMI ARC -liitännän kautta. Musiikin soittaminen onnistuu myös Bluetoothin kautta. Muuten laitteessa ei ole erityisiä liitäntöjä, ei edes Wi-Fiä eikä monihuonesoittomahdollisuutta.

Mukana tulevan kaukosäätimen lisäksi Cinema 400:a voi ohjata päällä olevista napeista. Etukankaan takana kiiluu ledvalojen rivistö, joka kertoo sohvalla istujalle kaiuttimen tilasta.

 

Cinema400_Carousel_8 Cinema400_Carousel_7 Cinema400_Carousel_2
<
>
Kuva: Klipsch

Äänenlaatu

Klipsch Cinema 400 on yksinkertainen stereokaiutinjärjestelmä (2.1). Siinä ei siis ole vastaavia surroundominaisuuksia kuin testin edistyksellisemmillä osallistujilla.

Klipsch Cinema 400
Klipsch Cinema 400 on varustettu laadukkailla kaiutinelementeillä, mutta siinä ei ole erillistä keskikanavaa, kuten suuremmissa 600- ja 800-malleissa. Kuva: Klipsch

Käytännössä Cinema 400:n äänessä on paljon hyvää, ja Netflixin Dahmer-sarjaan syntyi hyvää tilantuntua.

Sarjamurhaajasta kertovassa sarjassa on kiinnostava ääniraita, joka on täynnä pieniä yksityiskohtia. Klipsch onnistuu vetämään vastaanottajan tiukasti mukaan toimintaan. Puheentoisto on selkeää ja täyteläistä, ja vaikka puhe ei keskitykään fyysisesti, on se silti todentuntuista.

Netflixin Snabba Cash -sarjan intensiivisissä tulitaisteluissa Cinema 400 todistaa soittavansa kovaa ja kirkkaasti. Laukausten äänet eivät säröile, ja langattomassa subwooferissakin riittää ruutia. Basso on eläväinen ja syvä.

klipsch cinema 400 sub scaled 1 scaled 1
Kuva: Klipsch

Surroundia enemmän hyödyntävissä ohjelmissa, kuten Drive to Survivessa, jää Klipsch kuitenkin äänikuvaltaan kapeammaksi kuin testin parhaimmat. Cinema 400 ei kiedo kuulijaansa äänikuplaan, kuten Atmos-soundbarit, eivätkä tehosteet liiku tilassa ympärillämme samaan tapaan.

– Surround ei tunnu tässä yhtä vaikuttavalta kuin testin Atmos-soundbareilla Samsungilla ja JBL:llä. On selvää, että ilman Dolby Atmos -tukea ääni menettää jotakin, Geir sanoo.

Musiikin kanssa Klipsch puolestaan on hyvin vakuuttava. Sen äänimaisema on energinen ja tiivis, jonka yläpää soi kirkkaasti loistavan torvidiskantin ansiosta. Bassontoisto on vahvaa ja syventää taajuusaluetta. Basso ei ole tiukin ja tarkin kuulemamme, mutta antaa hyvän perustan sekä musiikille että äänitehosteille.

Yhteenveto: Klipsch Cinema 400

Klipsch Cinema 400 on laatua tihkuva keskikokoinen soundbar. Kaiutinkonfiguraatio on tavallinen stereo (2.1) eikä siten tue nykyelokuvien käyttämiä ääniformaatteja. Se on harmi, kun vertaa moneen kilpailijaan, joilla kanavia on huomattavasti enemmän. Toisaalta stereoääni toistuu hienosti, joten musiikin kuuntelu toimii erityisen hyvin. Jos kotona on vanhempi televisio, jonka ääntä haluaa päivittää, voi Cinema 400 olla hyvä vaihtoehto.

Karakter
Klipsch Cinema 400
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Klipsch Cinema 400 luo valtaisan äänikuvan, joka leveä, tasapainoinen ja bassoltaan täyteläinen subwooferin ansiosta. Ei Dolby Atmos -tukea eikä erillistä kaiutinta keskikanavalle. Vahva basso voi tuntua vähän hallitsemattomalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top