Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: MSI Katana 15 B13VGK

Väriä peliin!

MSI Katana 15 on sähäkkä kuin värivaloilla koristeltu samuraimiekka.

Julkaistu 21.12.2023 - 08:00
MSI Katana 15 B13VGK
John Hvidlykke

Useimmat tietokonevalmistajat ovat perustaneet erityisiä alamerkkejä gaming-mallistoilleen, mutta taiwanilainen MSI on erikoistunut pelkästään pelivarusteisiin. Ainakin melkein: viime vuosina MSI:ltä on tullut myös sisällöntuottajien tarpeisiin suunnattuja tehokannettavia.

Kuten samuraimiekan mukaan nimetyltä kannettavalta sopii odottaakin, on MSI Katana 15 litteä ja kevyt. Kyky tappaviin sivalluksiin selviää kohta.

Katana 15 Scenario Photo 9
Kuva: MSI

Näyttö on 15,6”, mikä edustaa testin pienintä kokoa Erazerin kanssa. Katana 15 mahtuukin mukavasti laukkuun, jos sitä haluaa käyttää muuhunkin kuin pelaamiseen.

Mainos

Kuori on muiden tapaan muovia, mutta melko jäykkää sellaista. Näyttö kuitenkin taipuu, kun sitä vääntelee. Näyttö on resoluutioltaan QHD (2 560 x 1 440 pikseliä), aivan kuten testin muutkin näytöt. Kuvanlaatu on sen mukaisesti terävää ja kirkasta. MSI on kuitenkin tyytynyt 165 Hz:n virkistystaajuuteen. Koska useimmat tarjoavat samalla hinnalla 240 Hz:n virkistystaajuuden, rokotetaan tästä hieman pisteitä.

Näppäimstön RGB-taustavalaistus on jaettu neljään osaan. WASD-näppäimet, nuolinäppäimet ja virtanäppäin ovat läpinäkyviä, joten ne loistavat pimeässä erityisen kirkkaasti. Näppäimet ovat normaalin kokoisia, ja koneeseen on mahdutettu myös kapea numeronäppäimistö. Näppäimistön laatu on keskimääräistä parempaa, ja näppäimet tuntuvat napakoilta ja luotettavilta.

Katana 15 Scenario Photo 23
WASD-, nuoli- ja virtanäppäimet hohtavat läpinäkyvinä erityisen hienosti. Kuva: MSI

MSI Katana 15 on varustettu samalla määrällä muistia ja tallennustilaa kuin useimmat muutkin: DDR5 RAM:ia on 16 GB ja SSD-tilaa 1 TB.

Benchmarkit

165 Hz:n näyttö on ehkä hieman hitaampi, mutta MSI onkin säästellyt budjettia Intel Core i9 -prosessorille. Mallinumeroa tärkeämpää on kuitenkin ydinten määrä. Niinpä moni i7-mallilla varustettu kone menee MSI:n ohi Geekbench 6 -testissä. Highendmalli i7-13700HX on nopeampi kuin i9-sarjan budjettimalli 13900H.

Kaikkien koneiden suoritustehot ovat kuitenkin erittäin lähellä toisiaan, eikä pelatessa oikeasti huomaa eroa siinä, toistuuko sekunnissa pari ruutua enemmän vai vähemmän.

Akunkestokin mukailee testin yleistä linjaa ja on kaksi ja puoli tuntia.

Yhteenveto: MSI Katana 15

MSI Katana 15 on erinomainen ja aika tyylikäskin pelikannettava, joka suoriutuu useimmista peleistä ongelmitta. Se on riittävän kevyt ja vankka arkikäyttöön, ja tehot riittävät vallan mainiosti mihin tahansa toimisto- tai opiskelutehtävään. Jos kaipaa pelikoneeltaan viihdyttävyyttä, on MSI:n muita värikkäämpi näppäimistö ehkä juuri se vetotekijä, jonka takia se kannattaa valita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että virkistystaajuus on ”vain” 165 Hz, sillä moni muu tarjoaa samalla rahalla nopeamman näytön.

MSI NB Katana 15 RGB photo03
MSI:n valoshow on testin viihdyttävin. Kuva: MSI

Karakter
MSI Katana 15 B13VGK
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Intel Core i9-prosessori. Riittävän kompakti arkikäyttöön. Virkistystaajuus on vain 165 Hz.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top