Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Erazer Deputy P50 MD62519

Tuima apulaisseriffi

Paperilla Erazer Deputy P50 on testin heikoin kone, mutta käytännössä sitä ei huomaa.

Julkaistu 21.12.2023 - 08:00
Erazer Deputy P50 MD62519
John Hvidlykke

Erazer on alkujaan saksalaisen mutta nykyään Lenovon omistaman Medionin alamerkki. Soppaa sotkee vielä se, että Erazeria ollaan irrottamassa omaksi yrityksekseen.

Erazer Deputy P50 on kuitenkin selkeä tuttavuus: kantikas, musta kone 16-tuumaisella 16:9-kuvasuhteen QHD-näytöllä. Kuori on muovia, kuten kilpailijoillakin. Muovin ansiosta kone saadaan kevyemmäksi.

ECOM MEDION ERAZER DEPUTY P50 Back Side Right 45 master
Kuva: Medion

Litteä kannettava painaa vain 2,1 kg, mikä tekee Erazerista testin kevyimmän. Vielä viisi vuotta sitten olisi ollut mahdotonta kuvitella tehokasta pelikannettavaa kaksikiloisessa paketissa, mutta nykyään se on arkipäivää jo keskihintaisissakin tuotteissa.

Mainos

Näppäimistö näyttää hyvältä ja näppäimet ovat numeronäppäimistöä myöten sopivan kokoiset. Heiluvat näppäimet tuovat kuitenkin mieleen halvat kaukosäätimet. RGB-taustavalaistuksen saa koko alueelle aina vain yhdessä värissä, eikä efektejä ole tarjolla.

Näytön resoluutio vaakasuunnassa on sama kuin muillakin, 2 560 pikseliä. Erazer on valinnut kuvasuhteeksi 16:9, joka sopii pelaamiseen erinomaisesti.

Muiden tapaan myös Deputy P50 on varustettu 16 GB:n RAM-muistilla ja 1 TB:n SSD-tallennustilalla.

Benchmarkit

Muissa vertailun koneissa on Nvidia GeForce RTX 4070 -näytönohjain, mutta Erazer Deputy P50 tyytyy RTX 4060 -malliin. Prosessorikin on ”vain” Intel Core i7, mutta tosin sarjan tehokkain: 7-13700HX 16 ytimellä ja 24 säikeellä.

Suorituskyvyssä tuskin huomaa eroa muihin verrattuna. Siinäkin vain 3D-pelien kohdalla.  Geekbench-testistä pisteitä tuli 12 968 (multicore) ja 2 264 (singlecore) – vähän enemmän kuin MSI i9-koneella!

ECOM_MEDION_ ERAZER_DEPUTY_P50_Top_keyboard_Red_KB (Red illumination)_master ECOM_MEDION_ ERAZER_DEPUTY_P50_Top_keyboard_INT_Blau (blaue Beleuchtung)_master ECOM_MEDION_ ERAZER_DEPUTY_P50_Top_keyboard_Green_KB (Green illumination)_master ECOM_MEDION_ ERAZER_DEPUTY_P50_Top_keyboard_Yellow_KB (Yellow illumination)_master
<
>
Kuva: Medion

3DMark-grafiikkatestissä Deputy P50 pärjää noin viisi prosenttia heikommin kuin RTX 4070 -näytönohjaimilla varustetut kilpakumppaninsa. Käytännössä eroa ei siis oikein huomaa. Kone on myös sen verran edullisempi, että yhtälö tuntuu järkevältä. Toisaalta HP Omen 16 on vielä halvempi, eikä sen kanssa joudu tinkimään suorituskyvystä yhtään.

Akunkesto on samaa tasoa kuin useimmilla: 2 h 40 minuuttia. Ja siis ilman raskaita 3D-ohjelmia.

Yhteenveto: Erazer Deputy P50

Erazer Deputy P50 on testin ainoa kone, joka tyytyy GeForce RTX 4060 -näytönohjaimeen. Kone on halvempi kuin useimmat kilpakumppaninsa, mutta ei vertailun halvin. Erot 3D-suorituskyvyssä ovat kuitenkin niin pieniä, ettei niitä taistelun tuoksinassa huomaa. Erazer on siis saattanut tuoda puukon pyssytaisteluun, mutta ainakin kyseessä on työkalupakin terävin puukko!

Karakter
Erazer Deputy P50 MD62519
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hieman halvempi kuin useimmat testin koneet. Vain GeForce RTX 4060, mutta nopeuseroa ei käytännössä tahdo huomata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

OLED-pelinäytöissä vihdoinkin valinnanvaraa

Ääni & Kuva
Scroll to Top