Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Acer Nitro 17 AN17-41

Enemmän konetta samalla rahalla

Acer Nitro 17 on iso ja erinomainen pelikannettava.

Julkaistu 21.12.2023 - 08:00
Acer Nitro 17 AN17-41
John Hvidlykke

Kaikki tämän ryhmätestin koneet tarjoavat paljon vastinetta rahalle. Acer tarjoaa kuitenkin kirjaimellisesti vähän enemmän kuin muut – sillä se on todella iso.

17,3-tuumainen Acer Nitro 17 on vertailun suurin kone – muut ovat 15–16-tuumaisia. Painoakin on 3,3 kiloa eli reilusti enemmän kuin muilla. Kookkaus voi olla miinus, mikäli aikoo kuljettaa pelikannettavaansa myös toimistolle tai kouluun. Kotona pelatessa isosta koosta on vain etua.

Nitro17 AMD AN17 41 Lifestyle 1.tif custom
Kuva: Acer

Muotoilultaan Nitro 17 ei tarjoa yllätyksiä. Se on iso, musta ja kulmikas. Näytön saranointia on tuotu eteenpäin, jolloin on saatu enemmän tilaa jäähdytykselle. Samalla tosin entisestäänkin iso kone on saanut vielä enemmän syvyyttä. Kuori on kokonaan muovia, ja kansi vääntyy vaivatta. Hintaan nähden vääntyminen on ok, mutta se on toinen syy jättää kone pelkästään kotikäyttöön.

Mainos
acer nitro 17 an17 41 4 zone backlit on black 04.tif custom
Kuva: Acer

Näppäimistö on hyvän kokoinen, ja näppäimet reilun kokoisia, myös numeronäppäimistössä. RGB-valo on jaettu neljään alueeseen, joten jokaisen näppäimen väriä ei saa yksitellen valittua. Näppäimet ovat laadultaan tavanomaiset. Acer Nitro 17 on varustettu tavanomaisilla liitännöillä, kuten HDMI 2.1 -televisioliitännällä. Acer on kuitenkin vertailun ainoa, jossa on USB 4.0.

acer nitro 17 an17 41 4 zone backlit black 05.tif custom
Kuva: Acer

Benchmarkit

Testin muissa koneissa on Intelin prosessorit, mutta Acer on varustettu AMD Ryzen 7:llä. Ytimiä siinä on puolet vähemmän kuin uusimmissa Intelin prosessoreissa, mutta suorituskyky on samaa tasoa.

Muu rauta on samaa kuin muissakin: 16 GB:n RAM, 1 TB:n tallennustila ja Nvidia GeForce RTX 4070 -näytönohjain. Ei siis ihme, etteivät benchmark-testit tuo mukanaan yllätyksiä. Acer Nitro 17:n suorituskyky riittää mainiosti tämän päivän 3D-peleille, ainakin jos on tyytyväinen kannettavan omaan näyttöön. Toimisto-ohjelmat tämä kone hoitaa melkeinpä huvittuneen vaivattomasti.

Ryhmätestin muut kannettavat luovuttivat akkutestissä noin kahden ja puolen tunnin jälkeen, mutta Acer jaksaa pyörittää toimisto-ohjelmistosimulaatiota yli neljä tuntia. Hyvä juttu, joskin pelaamisen kannalta merkityksetön – pelatessa kun on joka tapauksessa pidettävä laturia.

Yhteenveto: Acer Nitro 17

Acer Nitro 17 ei ole kannettava, jonka heittäisi mielellään reppuun toimistolle tai kouluun lähtiessä, sillä kanniskeltavaksi se on aivan liian iso ja painava. Koko tosin tarjoaa myös hyvää vastinetta rahoille. Näyttö ja sitä myötä pelikokemus ovat huomattavasti suurempia. Tilaa riittää, mikä tekee koneen käytöstä ergonomista. Vaikka tarvitaankin maalikameraa eron huomaamiseen, on Acer karvan verran nopeampi kuin muut. Ja siitä hyvästä Acer ansaitseekin testivoittajan tittelin.

acer nitro 17 an17 41 4 zone backlit on wallpaper logo black 01.tif custom
Kuva: Acer

Karakter
Acer Nitro 17 AN17-41
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Iso 17,3-tuumainen näyttö tarjoaa todella immersiivisen kokemuksen. Kaikki vertailun koneet ovat nopeita, mutta Acer on tärkeissä tilanteissa nopein. USB 4.0 -portti. Ergonominen. Liian iso ja painava arkikäyttöön. Virkistystaajuus on vain 165 Hz.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top