Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Lenovo Legion 5 Pro 16 IRX8 (82WK00ELMX)

Väkevin prosessori

Lenovo Legion 5 on väkevä kone litteässä kuoressa.

Julkaistu 21.12.2023 - 08:00
Lenovo Legion 5 Pro 16 IRX8 (82WK00ELMX)
John Hvidlykke

Siihen on syynsä, että Lenovo on maailman suurin PC-valmistaja. Yritys tunnetaan ennen kaikkea kantikkaista ja käytännöllisistä toimistokannettavistaan, mutta Legion-pelisarja kasvattaa suosiotaan jatkuvasti.

Lenovo Legion 5 Pro on litteä 16-tuumainen kannettava 16:10-kuvasuhteen näytöllä.

Legion 5 Pro 5
Kuva: Lenovo

Korkeamman 16:10-formaatin ansiosta näppäimistön alle jää hyvin tilaa. Leveyttä koneella on vähemmän, mutta numeronäppäimistö on silti saatu mahtumaan.

Mainos

Näppäinten pyöristetty muoto miellyttää silmää, mutta niiden laatu on keskinkertaista. Näppäimistössä on neljä hillittyä RGB-taustavalaistua aluetta.

Pelatessa näytön ja näytönohjaimen laatu ovat tietysti tärkeämpiä, sillä kannettavaanhan voi halutessaan liittää ulkoisen pelinäppäimistön. Näyttö on sekä korkearesoluutioinen että nopea: 2560 x 1600 pikseliä ja 240 Hz:n virkistystaajuus. Kuten useimmat vertailun valmistajat, on Lenovokin luottanut Nvidia GeForce RTX 4070 -näytönohjaimeen 8 GB:n RAM:lla.

SSD-tallennustilaa on 1 TB ja DDR5 RAM:ia 16 GB, mikä on tässä hintaluokassa tavallista.

Benchmarkit

Lenovo Legion 5 Pro on varustettu testin nopeimmalla prosessorilla: Intel Core i9-13900HX:llä, jossa on 24 ydintä ja 32 säiettä. Siitä on etua raskaissa tehtävissä, minkä Geekbench-testi osoittaa: Legion 5 Pron pisteet 15 623 (multicore) ovat tuplasti paremmat kuin testin hitaimmalla, Acer Nitro 17:llä (9 475 pistettä).

Legion 5 Pro 1
Kuva: Lenovo

Näin iso etumatka ei automaattisesti tarkoita vertailun voittoa, sillä pelaamisessa on kyse muustakin kuin isoista numeroista. Peleissä 3D-grafiikat ovat suuressa roolissa, joten graafinen suorituskyky on oikeastaan tärkein yksittäinen tekijä. Legion 5 Pro on joissakin 3D-testeissä hieman muita nopeampi ja joissakin hieman hitaampi.

Yhteenveto: Lenovo Legion 5 Pro

Lenovo Legion 5 Pro on todella tehokas pelikannettava, joka tarjoaa järkevät ominaisuudet yhdessä paketissa. Prosessori on vertailun tehokkain, samoin näyttö. Kannettava on niin kevyt ja kompakti, että se sopii hyvin myös työskentelyyn tai opiskeluun. Näppäimistö on keskinkertainen, mutta ei sen huonompi kuin muillakaan vastaavilla koneilla.

Legion 5 Pro 6
Kuva: Lenovo

Karakter
Lenovo Legion 5 Pro 16 IRX8 (82WK00ELMX)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehokas Intel Core i9 -prosessori. Nopea ja korkearesoluutioinen näyttö. Kevyt ja kompakti, sopii jokapäiväiseen käyttöön. Suuri laskentateho ei merkittävästi auta 3D-grafiikoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top