Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: 5 kuuloketta kotitoimistoon

Kuule ja kuulu kotikonttorilla

Iso osa toimistotyöläisen päivästä kuluu nykyään erilaisissa video- tai audiopalavereissa. Hyvä kuuluvuus ja selkeä äänenlaatu ovatkin nousseet tärkeään rooliin. Lue tästä, mikä kuulokemalli sinulle sopii parhaiten!

Julkaistu 23.05.2021 - 21:00
5 kuuloketta kotitoimistoon
Geir Gråbein Nordby

Tämän testin tuotteet

On todella ärsyttävää, jos toisen puheesta ei saa selvää, kun puhuu puhelimessa. Sitä päätyy pitämään pitkänkin monologin kunnes selviää, ettei vastapuoli kuullut mitään! Kotona työskennellessä tehokkuus pysyy yllä vain, jos aikaa ei kulu huonosta äänenlaadusta selviämiseen. Tarvitaan siis kuulokkeet, joissa on kunnon mikrofoni ja ääni kuuluu hyvin sekä käyttäjälle että vastaanottajalle. Ja jos tykkää kuunnella myös musiikkia töiden lomassa, tulisi kuulokkeiden onnistua myös musiikin toistossa, jottei tarvitse vaihdella kuulokkeita pitkin päivää!

Tarkoitukseen voi toki käyttää myös pelikuulokkeita, sillä niissä on yleensä mikrofonivarsi, mutta ne ovat usein myös isoja ja kömpelöitä – ja jotkut vilkkuvine RGB-valoineen ehkä hivenen epäsoveliaat työkäyttöön.

Miksi valita toimistokuulokkeet?

Kotitoimistokäyttöön kannattaa mieluummin valita toimistoon tarkoitettu kuulokemalli. Minun työtäni on puhua ihmisille niin kasvotusten kuin etänäkin, mutta haluan myös kuunnella musiikkia. Niinpä kaipaan kuulokkeita, joiden puheluiden laatu on hyvä, istuvuus mukava ja musiikin äänenlaatu kohdillaan. Luulen, että samat tarpeet on monella muullakin konttorirotalla.

Mainos

Jos taas joskus vie työnsä kahvilaan tai työskentelee perinteisellä toimistolla, on hyödyllistä käyttää kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelu.

Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle(2)
Etätöissä tarvitaan kunnon kuulokkeet. Kuva: Creative

 

Langatonta vai ei?

Toimistokäyttöön on tarjolla kuulokkeita johdolla tai ilman. Meistä langattomuus on toki aina hyvästä, jotta voi vaikkapa hakea lisää kahvia kesken etäpalaverin kuulokkeita riisumatta. Otimme tähän testiin kuitenkin myös yhden langallisen version (Jabra Evolve2 30).

Toimistokäytössä on myös kätevää, jos kuulokkeissa on USB-vastaanotin, sillä esiohjelmoituna sen voi silloin vain yhdistää PC:hen tai Maciin ja aloittaa kuulokkeiden käytön. Bluetoothiakin voi tietysti käyttää, mutta etenkin Windowsin kanssa se voi olla vaivalloista, ja kukapa haluaa aloittaa aamunsa yhdistelemällä eri laitteita ja ottamalla sen riskin, että sinä oletkin se tyyppi aamupalaverissa, jolla ei ääni toimi.

Viisi kuuloketta testissä

Tässä ryhmätestissä kokeilemme erihintaisia toimistokäyttöön sopivia kuulokkeita. Mikä on paras puheluiden äänen suhteen, entä miten kuulokkeet suoriutuvat erilaisista musiikkityyleistä? Osassa testikuulokkeista on vastamelu ja toisissa ei.

Testin edullisin malli on noin 50 euron hintainen Creative Sound Blaster JAM V2, joka on tavallinen Bluetooth-kuuloke ilman USB-vastaanotinta tai vastamelua, ja kyseessä on myös testin ainoa malli, jossa ei ole mikrofonivartta.

Jabra Evolve 30 on testin ainoa langallinen kuuloke, eikä siinäkään ole vastamelua. Mikrofonivarsi kuitenkin löytyy.

Logitech Zone Wireless tarjoaa langattomuutta, USB-vastaanottimen sekä vastamelun. Sitä kallimmpi EPOS Sennheiser ADAPT 560 lupaa näiden lisäksi myös erityisen hyvää äänenlaatua sekä puheelle että musiikkia. Testin kallein malli on 400 euron hintainen Jabra Evolve2 85, joka on suljettu vastamelukuuloke ja testin ainoa over-ear-malli.

Muistilista kotitoimiston kuulokkeita harkitsevalle – mieti näitä:

  • Istuvatko kuulokkeet hyvin?
  • Onko puheluiden laatu hyvä?
  • Miltä musiikki kuulostaa?
  • Jos kyseessä on langaton malli, kestääkö akku koko työpäivän?
  • Kuinka nopeasti kuulokkeet latautuvat?
  • Ovatko kuulokkeet helppokäyttöiset? Puheluun vastaamisen pitäisi onnistua yhdellä napinpainalluksella.
  • Tarvitsetko aktiivista vastamelua?

Tämän testin tuotteet

Jabra Evolve2 30

Hyvät kuulokkeet halvalla

Jos johdon kanssa eläminen ei haittaa, on Jabra Evolve2 30 erittäin hyvä vaihtoehto. Muista vain valita stereoversio!

Kirkas ääni puheluissa mikrofonin ansiosta. Musiikin äänenlaatu on ok ja istuvuus miellyttävä.
Ei ole langaton. Ei vastamelua. Musiikista puuttuu energiaa ja erottelevuutta.
Lue koko testi

Creative Sound Blaster JAM V2

Vältä tätä

Jos pomosi hankkii sinulle nämä kuulokkeet, on aika hankkia uusi pomo.

Halpa ja langaton.
Huono ääni sekä puheluihin että musiikin kuunteluun. Keskinkertainen istuvuus, ei eristä ääntä lainkaan ja tuntuu heikkolaatuiselta.
Lue koko testi

Logitech Zone Wireless

Aktiivista vastamelua hälyiseen toimistoon

Logitech Zone Wireless -kuulokkeilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vastamelu – äänenlaatu vain saisi olla parempi.

Vastamelu on loistava toimistoympäristössä. Istuvuus on hyvä ja kuulokkeet voi ladata langattomasti.
Puheluiden laatu ei ole kehuttava. Musiikin kuuntelussa äänestä puuttuu ilmavuutta.
Lue koko testi

Jabra Evolve2 85

Luokkansa parhaimmistoa

Jabra Evolve2 85 on suurin testaamamme toimistokuulokemalli, ja suurimmaksi osaksi myös paras. Aivan kaikki ei kuitenkaan vakuuta.

Erinomainen äänenlaatu musiikissa. Vastamelu on luokkansa huippua. Mukava istuvuus ja helppo käyttää.
Puheluiden äänenlaatu saisi olla parempi.
Lue koko testi

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Tältä sen pitää kuulostaa!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 on ehkäpä paras kuulokemalli kotitoimistoon.

Loistava äänenlaatu puheluissa ja hyvä musiikissa. Vastamelu. Miellyttävä istuvuus ja todella laadukkaan oloinen rakenne. Pitkä akunkesto.
On-ear-malli puristaa aina enemmän kuin over-ear-kuuloke. Sidetone-toiminto puuttuu.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top