TESTISSÄ : HyperX Cloud Alpha S

Bassoa päälle tai pois

HyperX on mestari paketoimaan tärkeimmät ominaisuudet kilpailukykyiseksi setiksi.

 itemprop
HyperX Cloud Alpha S

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyet ja mukavat kuulokkeet. Erinomainen virtuaalinen 7.1-surround. Hyvä äänenlaatu hintaan nähden.
Ei yllä luokkansa parhaimpien (= kalleimpien) tasolle.
Alusta: PC

Tyyppi: Over-ear, suljettu/vaihdettavissa

Elementit: 50 mm

Taajuusalue: 13–27 000 Hz

Liitännät: minjakki, USB

Akunkesto: –

Valot: –

Verkkosivut: hyperxgaming.com

Hinta: 130 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

HyperX Cloud Alpha S on johdollinen headset, joka asettuu tämän testin hintahaarukan puoliväliin. Ulkonäkö on järkevä ja luotettava, mutta mitään ylellistä charmia se ei tihku. Ovaalit kupit ja pannan paksu tekonahkapäällys ovat mattamustat, mutta kokonaisuutta kirkastavat metallinsiniset alumiinikannakkeet ja siniset tikkaukset. Tyynyt ovat pehmeät ja mukavat. Johto on kiinteä, ja sen päästä löytyy kuulokeplugi. USB-liitäntä sekä volyymin- ja surroundinsäätö ovat pienessä muovirasiassa, joka on kiinni ekstrajohdossa. Tyylikästä? Ei. Käytännöllistä? Jep.

Virtuaalinen 7.1-surround menee päälle johtoon kiinnitetystä ohjauspaneelista, eikä erillistä ohjelmistoa tarvitse asentaa. Surroundmateriaalin kanssa se toimii hienosti, olipa kyseessä peli tai elokuva.

Bassonsäätö ei myöskään vaadi ohjelmistoa. Sen sijaan sitä säädetään kolmiportaisesta muovisäätimestä, joka peittää kupeissa olevat aukot ja muuttaa basson soinnin suljetusta eräänlaiseen bassorefleksiporttityyppiseen ratkaisuun. Nerokasta! Ero on isompi kuin näin selitettynä uskoisi. Basso voi kuulua suljettuna hyvin ohuena tai täysin avoimena melko rajuna tykityksenä. Ääni on myös avoin ja kirkas – ei niin hifiä kuin Audio-Technicalla, mutta selvä parannus perusluokkaan verrattuna.

Johtopäätökset

HyperX Cloud Alpha S on monilla fiksuilla ominaisuuksilla varustettu headset, jonka hinta on varsin kohtuullinen. Bassonsäätömahdollisuus on hauskaa ja hyödyllistä, ja virtuaalinen 7.1-surround tuo hyvän tilantunnun peleihin. Halutessaan kuulokkeita voi käyttää myös plugiliittimellä varustetun johdon kanssa. Kirsikkana kakun päällä on äänenlaatu, joka on niin hyvä että tuntuu kuin saisi hyvän USB-äänikortin kaupan päälle.

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös