Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: HyperX Cloud Alpha S

Bassoa päälle tai pois

HyperX on mestari paketoimaan tärkeimmät ominaisuudet kilpailukykyiseksi setiksi.

Julkaistu 04.12.2019 - 19:09
HyperX Cloud Alpha S
John Hvidlykke

HyperX Cloud Alpha S on johdollinen headset, joka asettuu tämän testin hintahaarukan puoliväliin. Ulkonäkö on järkevä ja luotettava, mutta mitään ylellistä charmia se ei tihku. Ovaalit kupit ja pannan paksu tekonahkapäällys ovat mattamustat, mutta kokonaisuutta kirkastavat metallinsiniset alumiinikannakkeet ja siniset tikkaukset. Tyynyt ovat pehmeät ja mukavat. Johto on kiinteä, ja sen päästä löytyy kuulokeplugi. USB-liitäntä sekä volyymin- ja surroundinsäätö ovat pienessä muovirasiassa, joka on kiinni ekstrajohdossa. Tyylikästä? Ei. Käytännöllistä? Jep.

Virtuaalinen 7.1-surround menee päälle johtoon kiinnitetystä ohjauspaneelista, eikä erillistä ohjelmistoa tarvitse asentaa. Surroundmateriaalin kanssa se toimii hienosti, olipa kyseessä peli tai elokuva.

Bassonsäätö ei myöskään vaadi ohjelmistoa. Sen sijaan sitä säädetään kolmiportaisesta muovisäätimestä, joka peittää kupeissa olevat aukot ja muuttaa basson soinnin suljetusta eräänlaiseen bassorefleksiporttityyppiseen ratkaisuun. Nerokasta! Ero on isompi kuin näin selitettynä uskoisi. Basso voi kuulua suljettuna hyvin ohuena tai täysin avoimena melko rajuna tykityksenä. Ääni on myös avoin ja kirkas – ei niin hifiä kuin Audio-Technicalla, mutta selvä parannus perusluokkaan verrattuna.

Mainos

Johtopäätökset

HyperX Cloud Alpha S on monilla fiksuilla ominaisuuksilla varustettu headset, jonka hinta on varsin kohtuullinen. Bassonsäätömahdollisuus on hauskaa ja hyödyllistä, ja virtuaalinen 7.1-surround tuo hyvän tilantunnun peleihin. Halutessaan kuulokkeita voi käyttää myös plugiliittimellä varustetun johdon kanssa. Kirsikkana kakun päällä on äänenlaatu, joka on niin hyvä että tuntuu kuin saisi hyvän USB-äänikortin kaupan päälle.

Karakter
HyperX Cloud Alpha S

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyet ja mukavat kuulokkeet. Erinomainen virtuaalinen 7.1-surround. Hyvä äänenlaatu hintaan nähden. Ei yllä luokkansa parhaimpien (= kalleimpien) tasolle.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top