TESTISSÄ : HyperX Cloud Alpha S

Bassoa päälle tai pois

HyperX on mestari paketoimaan tärkeimmät ominaisuudet kilpailukykyiseksi setiksi.

HyperX Cloud Alpha S

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyet ja mukavat kuulokkeet. Erinomainen virtuaalinen 7.1-surround. Hyvä äänenlaatu hintaan nähden.
Ei yllä luokkansa parhaimpien (= kalleimpien) tasolle.
Alusta: PC

Tyyppi: Over-ear, suljettu/vaihdettavissa

Elementit: 50 mm

Taajuusalue: 13–27 000 Hz

Liitännät: minjakki, USB

Akunkesto: –

Valot: –

Verkkosivut: hyperxgaming.com

Hinta: 130 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 130 €

HyperX Cloud Alpha S on johdollinen headset, joka asettuu tämän testin hintahaarukan puoliväliin. Ulkonäkö on järkevä ja luotettava, mutta mitään ylellistä charmia se ei tihku. Ovaalit kupit ja pannan paksu tekonahkapäällys ovat mattamustat, mutta kokonaisuutta kirkastavat metallinsiniset alumiinikannakkeet ja siniset tikkaukset. Tyynyt ovat pehmeät ja mukavat. Johto on kiinteä, ja sen päästä löytyy kuulokeplugi. USB-liitäntä sekä volyymin- ja surroundinsäätö ovat pienessä muovirasiassa, joka on kiinni ekstrajohdossa. Tyylikästä? Ei. Käytännöllistä? Jep.

Virtuaalinen 7.1-surround menee päälle johtoon kiinnitetystä ohjauspaneelista, eikä erillistä ohjelmistoa tarvitse asentaa. Surroundmateriaalin kanssa se toimii hienosti, olipa kyseessä peli tai elokuva.

Bassonsäätö ei myöskään vaadi ohjelmistoa. Sen sijaan sitä säädetään kolmiportaisesta muovisäätimestä, joka peittää kupeissa olevat aukot ja muuttaa basson soinnin suljetusta eräänlaiseen bassorefleksiporttityyppiseen ratkaisuun. Nerokasta! Ero on isompi kuin näin selitettynä uskoisi. Basso voi kuulua suljettuna hyvin ohuena tai täysin avoimena melko rajuna tykityksenä. Ääni on myös avoin ja kirkas – ei niin hifiä kuin Audio-Technicalla, mutta selvä parannus perusluokkaan verrattuna.

Johtopäätökset

HyperX Cloud Alpha S on monilla fiksuilla ominaisuuksilla varustettu headset, jonka hinta on varsin kohtuullinen. Bassonsäätömahdollisuus on hauskaa ja hyödyllistä, ja virtuaalinen 7.1-surround tuo hyvän tilantunnun peleihin. Halutessaan kuulokkeita voi käyttää myös plugiliittimellä varustetun johdon kanssa. Kirsikkana kakun päällä on äänenlaatu, joka on niin hyvä että tuntuu kuin saisi hyvän USB-äänikortin kaupan päälle.

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös