Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio Technica ATH-G1

Perinteilleen uskollinen

Audio-Technica tunnetaan hyvistä hifituotteistaan, ja osaamista on selvästi syydetty myös pelikuulokkeisiin.

Julkaistu 04.12.2019 - 09:24
Audio Technica ATH-G1
John Hvidlykke

Audio-Technica on vanhimpia kuulokevalmistajia, mutta tullut mukaan pelibisnekseen vasta viime vuosina.

ATH-G1 muistuttaa ulkonäöltään enemmän klassisia kuulokkeita kuin pelikuulokkeita – jopa siinä määrin, että mieleen hiipii sana ”retro”. Hyvällä tavalla. Metallinen panta luo vankan ilmeen. Kupit ovat Audio-Technican logolla varustettua mustaa muovia, ja vain tyynyn sisäpinnan ja irrotettavan mikrofonin sininen väri paljastaa, että kyseessä on pelimalli.

ATH-G1 on mukava ja yllättävän kevyt. Pehmeät korvatyynyt on päällystetty kankaalla, joten korvat eivät tunnu hikisiltä pitkänkään pelisession jälkeen. Audio-Technican perinteestä poiketen malli on suljettu, mutta ympäristöstä tuleva ääni ei juurikaan vaimennu. Johto on kiinteä – ihan ok ratkaisu mutta hieman halvan oloinen.

Mainos

Sen sijaan äänenlaadussa ei ole mitään halvan oloista. Audio-Technican vuosikymmenten kokemus kuuluu. Soundi on kirkas eikä häiriötä juuri ole. Basso ei ole mielettömän kova, mutta kranaatin iskiessä ATH-G1 saa kyllä posket tärisemään. Räjähdykset kuulostavat…räjähtäviltä. Myös mikrofoni on laadukas (tekeehän Audio-Technica myös studiotarvikkeita).

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-G1 tarjoaa rahoille vastinetta äänenlaadun ja istuinmukavuuden muodossa. Toisaalta mitään muuta malli ei tarjoakaan. Suurin osa premium-kuulokkeista on varustettu langattomalla yhteydellä, virtuaalisurroundilla tai edes yhdellä USB-äänikortilla, mutta ATH-G1 on klassisen analoginen johtokuulokemalli. Edes volyyminsäätöä ei ole. Se, onko tämä ongelma, on maksuasia. Headset itsessään tekee vain ja ainoastaan sen mitä pitääkin, ja se tekee sen hyvin.

Karakter
Audio Technica ATH-G1

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikkäät ja mukavat kuulokkeet. Luonnollinen soundi. Hinta on aika kova siihen nähden, että kuulokkeissa on vain analoginen liitäntä.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top