Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Vahvempaa ääntä ja enemmän soittoaikaa

Marshall tuo suositusta Emberton-kaiuttimestaan parannellun version.

forfatter
Julkaistu 30.05.2022 - 09:00

Marshallin kannettavat pikkukaiuttimet kuulostavat yleensä kovalta, mutta olimme hieman pettyneitä Embertoniin testatessamme sitä viime vuonna. Sointi oli kova, mutta laulu ja kitarat jäivät turhan latteiksi. Toivommekin, että tämä puute on saatu korjattua uuteen Marshall Emberton II -kaiuttimeen, jonka luvataan kuulostavan paremmalta ja tarjoavan pidemmän akunkestonkin.

Akku kestää uudessa Bluetooth-kaiuttimessa jopa 30 tuntia. Vaivaisella 20 minuutin pikalatauksella pitäisi saada neljä tuntia lisää soittoaikaa. 700 gramman painoinen kaiutin kulkenee kätevästi mukana mökkireissuilla.

Lue myös: Marshall Motif A.N.C. – Marshall-soundia ja hyvää vastamelua

Uusi Emberton II on käytännössä aivan vedenkestävä eli IP67-luokituksen mukaisesti suojattu. Kaiutin on varustettu Marshallin Stack Modella, joten useampia Marshall-kaiuttumia voi yhdistää suuremman soinnin aikaan saamiseksi.

Äänestä huolehtivat kaksi 5-senttistä elementtiä ja kaiuttimessa on tehoja 2 x 10 wattia. Kaksi orjabassoa vievät matalat taajuudet 60 Hz:iin saakka riittävällä teholla. Marshallin sovelluksesta löytyy taajuuskorjain, joten sointia pitäisi pystyä säätämään mieleisekseen. Sovellus on tarpeen myös kaiuttimen päivittämisessä.

Emberton II on tulossa kauppoihin kesäkuun lopulla 170 euron hintaan.

marshall nsl 2nd chapter emberton II 03 kevin castanheira highres
Marshall Emberton II. Kuva: Marshall
forfatter

Lasse Svendsen

Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Testasimme B&O:n mahtavimman soundbarin Bang & Olufsenin uusin luomus Beosound Theatre on ehdottomasti hienoimpia soundbareja, jonka olemme nähneet ja kuulleet. Mutta hirvittävän kalliskin se on!
5 vinkkiä soundbarin käyttöönottoon Oletko juuri ostanut uuden soundbarin? Näillä vinkeillä soundbarin käyttöönotto sujuu kuin tanssi.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?