Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Marshall Motif A.N.C.

Marshall-soundia ja hyvää vastamelua

Pieni Marshall Motif A.N.C on hintaluokkansa parhaita ostoksia, joka tarjoaa sekä hyvää vastamelua että mehevää ääntä.

Julkaistu 27.10.2021 - 15:02
Marshall Motif A.N.C.
Lasse Svendsen

Ei ole kauaakaan, kun testasimme Marshallin aivan ensimmäisiä täyslangattomia kuulokkeita eli Mode II -mallia. Sen ääni ihastutti, mutta jäimme kaipaamaan vastamelua. Uusi Motif ANC tarjoaa molemmat – sekä äänen, joka sopii erityisen hyvin popin, rockin ja hiphopin kuunteluun – että toimivan vastamelun.

Motif-napit ovat edullisemmat kuin Sonyn WF-1000XM4 ja asettuvat kilpailemaan samaan luokkaan kuin Bose QuietComfort Earbuds ja Jabra Elite 7 Pro. Puhumattakaan Applen AirPods Pro -kuulokkeista, jotka ovat samanhintaiset. Marshallin kuulokkeet kuitenkin kuulostavat paremmalta kuin Applen, ja myös vastamelu on Marshallilla parempi.

Kumpikin etu johtuu Motif ANC:n paremmasta istuvuudesta, ainakin omien korvieni kohdalla. Näillä on helpompi löytää hyvä istuvuus, jolloin myös ääni on optimaalinen.

Mainos

Nopeana vertailuna Jaybird Vista 2 -kuulokkeisiin, joiden etuna on erityisen hyvää istuvuutta tarjoava sisäpuolella oleva silikonikoukku: Marshall onnistuu istuvuudessa Jaybirdiäkin paremmin. Motif ANC on vastamelultaankin parempi kuin Vista 2 ja ylittää jopa yhden suosikeistamme – KEF Mu3:n – sekä istuvuuden että vastamelun osalta.

Sony WF-1000XM4 on vastamelun osalta edelleen nappikuulokkeiden referenssi, johon vertaamme kaikkia muita. Marshallin nappikuulokkeet eivät vaimenna eri ääniä yhtä tehokkaasti, mutta toimivat yhtä hyvin lentokoneessa, jossa sekä moottorin hurina että lentohenkilökunnan kuulutukset vaimentuvat tehokkaasti.

Marshallin kuulokkeet sietävät roiskeita IPX5-luokituksen mukaisesti ja kestävät sadekuuroja siis vallan hyvin. Pakkauksessa tulee mukana kolmet silikonisovitteet: small, medium ja large. Kotelosta saa 15,5 tunnin akunkeston ja napit itsessään soittavat 4,5 tuntia putkeen vastamelu päällä.

Kotelon voi ladata pakkaukseen kuuluvalla USB-C-johdolla tai langattomasti.

Marshall Motif ANC
Pieni kotelo mahtuu näppärästi taskuun. Kuva: Lasse Svendsen

Istuvuus ja käyttö

Kuten Marshallilla yleensäkin, voi Motifia ohjata valmistajan sovelluksella, josta voi valita eri EQ-asetusten väliltä: rock, puhe, pop, hiphop, elektro tai Marshallin oma asetus. Huomaa, ettei jazzille tai klassiselle tehtyjä ääniprofiileja ole tarjolla.

Sovelluksesta voi myös säätää vastamelun ja vastakohtaisesti äänten läpipääsyn määrää. Kuulokenapin hipaisuherkän ulkopinnan voi laittaa pois päältä, tai sitä voi käyttää vastamelun päälle/pois-kytkimenä tai taajuuskorjaimen tai puheavustajan valintaan.

Kantama on loistava ja kuulokkeiden kanssa voi huoletta kulkea ympäri taloa ilman, että tarvitsee pitää puhelinta mukana. Puheluiden äänenlaatu on tyydyttävällä tasolla vastapuolelle. Ikävä kyllä käyttäjä itse kuulee vastapuolen puheen kuin oven takaa kuulostellen.

IMG_7127 IMG_7126 IMG_7125
<
>

Äänenlaatu

Marshall Mode II:n testaamisen jälkeen odotin innolla Motifin testaamista, ja onneksi ei tarvinnut pettyä. Kuulokkeet tarjoavat klassista Marshall-soundia, joka on tosin vieläkin tasapainoisempi ja vivahteikkaampi kuin aiemmissa malleissa.

Mode II:n tapaan Motif on parhaimmillaan popin, rockin, hiphopin, elektron ja heavy metalin kanssa, mutta kokeilin myös jazzia ja klassista. Niihin Marshallia ei tosin ensimmäisenä yhdistetä.

Nappikuulokkeet suoriutuivat testimusiikista kunnialla. Keith Jarrettin ja Charlie Hadenin yhteissoitto sai pianoon syvyyttä ja kontrabassoon täyteläisyyttä. Verdin Requiem toimi myös, vaikkakin olen kuullut Luciano Pavarottin laulussa parempiakin sävyjä, nyt siitä puuttui empatiaa ja tenhoa.

Marshall Motif A.N.C.piano
Klassinen musiikki ei ehkä kuulu Marshallin kuulokkeiden suosikkeihin, mutta selviytyvät ne siitäkin. Kuva: Lasse Svendsen

Doyle Bramhall II:n ja Eric Claptonin vapautuminen tuntuu ytimessä Everything You Need -kappaleella, ja samoin Steely Danin Black Cow toistui uskottavasti. Keskirekisterissä on sopivaa hohtoa ja muheva basso tuo dynaamisen kontrastin saattelemana äänikuvasta rytmin tarkasti esiin. Erottelevuutta ja vivahteita voisi olla enemmänkin, mutta sitä varten veikkaan, että Marshallin täytyisi investoida parempiin (kalliimpiin) elementteihin.

Yhteenveto: Marshall Motif ANC

Marshall Motif ANC on tervetullut vaihtoehto täyslangattomien vastamelukuulokkeiden valikoimiin. Äänentoisto on erinomaista etenkin Marshall-henkisen musiikin kanssa, jossa basso, perkussiot ja sähkökitarat hallitsevat äänimaailmaa. Kuulokkeet suoriutuvat hyvin myös klassisesta musiikista, uskokaa tai älkää. Vastamelu toimii paremmin kuin uskalsin toivoakaan, ja vaikka puheluissa äänenlaatu saisi olla parempikin, on Motifia helppo suositella. Mode II:n tapaan kuulokkeet onnistuvat tuomaan hymyn huulille ja nostamaan musiikkielämyksen tasolle, johon halvemmat mallit eivät koskaan pääse. Tähän hintaan ei enempää voi toivoa!

Karakter
Marshall Motif A.N.C.
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri, täyteläinen ja dynaaminen äänikuva, joka on tasapainoinen ja bassoltaan muhkea. Kompaktit kuulokenapit sietävät roiskeita ja istuvat miellyttävät. Hyvä vastamelu. Erinomainen hinta-laatusuhde. Puheluissa vastapuolen ääni kuuluu huonosti. Musiikissa erottelevuutta ja vivahteita on niukemmin verrattuna luokkansa parhaimpiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top