TESTISSÄ: Marshall Emberton

Näyttää rokimmalta kuin kuulostaa

Marshallin tuttu design vetoaa etenkin rokkareihin, mutta Embertonin ääni saisi rokata enemmän.

Karakter
Marshall Emberton
forfatter
Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
Ääni & Kuva kiteyttää
Raskas ja raju ääni, kestävä rakenne ja rock-väkeen vetoava ulkonäkö.
Lattea keskirekisteri.
Faktat
  • Liitännät: Bluetooth 5.0 (SBC)
  • Tehot: 20 wattia
  • Ominaisuudet: Akunkeston osoitin, bassosäteilijä
  • Suojausluokka:  IPX7 (vedenkestävä)
  • Akunkesto: 20 h (USB-C)
  • Mitat/paino: 16 x 7,6 x 6,8 cm / 700 g
  • Verkkosivusto: marshallheadphones.com

Emberton on Marshallin pienin kaiutin ja näyttää minikokoiselta kitaravahvistimelta. Moni rokkari arvostaa ulkonäköä, joka tuo muistikuvia oluenhuuruisista keikkapaikoista.

Erittäin pienestä koostaan huolimatta kaiutin painaa 700 grammaa eli 120 grammaa enemmän kuin fyysisesti isokokoisempi Sony SRS-XB23. Emberton on IPX7-luokiteltu eli täysin vedenpitävä, mutta pölyä vastaan sitä ei ole suojattu.

Marshall Emberton det
Kaiuttimen päällä olevalla monitoiminapilla säädellään volyymia ja liikutaan soittolistalla eteen- ja taaksepäin. Oikealla näkyy punainen akun varauksen osoitin. Kuva: Marshall

Käyttö ja ominaisuudet

Emberton yhdistetään puhelimeen pitämällä virtanappia pohjassa, kunnes kaiutin siirtyy yhdistämään. Messinginvärinen säädin toimii sekä volyyminsäätöön että kappaleiden välillä siirtymiseen. Kaiuttimen päällä on myös jäljellä olevaa akunkestoa osoittava valo.

Akunkestoksi ilmoitetaan 20 tuntia, ja kaiutin tukee 5 volttia ja 3 ampeeria, mikä antaa 5 tuntia soittoaikaa 20 minuutin latauksella. Täyteen lataaminen vie kolme tuntia.

Sovellusta ei ole eikä siten ääniasetuksiakaan, vaan ääneen on tyydyttävä sellaisenaan. Ellei sitten soittimessa ole EQ-korjainta, kuten Spotifyssa.

Marshall Emberton lifestyle
Kuva: Marshall

Äänenlaatu

Marshall Emberton on ääniprofiililtaan aika kova, ja ylemmässä keskirekisterissä on paljon painetta. Sähkökitarat puraisevat herkullisesti ja rock-tunnelmaa löytyy hyvin. Keskirekisteri puolestaan on melko lattea, mikä kuuluu Tim Scott McConnelin Leonard Cohen -tyylisessä The Man I Am -kappaleessa (tv-sarjassa Exit). Sanat erottuvat selkeästi, mutta rintarekisteristä kumpuava tunne ei välity yhtä hyvin. Ylemmät bassoäänet ovat hiukan värittyneet, mikä vie huomiota etenkin keskirekisterin ollessa niin ohut.

Diskantti puolestaan tulee hyvin esiin ja Rage Against the Machinen Take the Power Back -kappaleen kitarasoolo toistuu raskaana ja kovana. Tämänkaltainen hard rock kaipaa kuitenkin myös keskirekisterin tukea sitomaan rekisterin yhteen, ja nyt äänikuva on liian hajanainen: symbaaleissa on liikaa energiaa ja muu jää vähän vajaaksi. Kokonaisuutena ääni on silti täysin tyydyttävä.

Marshall Emberton Splash
Kuva: Marshall

Marshall Emberton: Johtopäätökset

Marshall Emberton näyttää minikokoiselta kitaravahvistimelta, mikä varmasti viehättää monia. Akunkesto on pitkä ja painoa mukavasti – ja vedenkestäväkin se on.

Äänessä on rokahtavaa otetta, mikä tulee esiin etenkin kitarasooloissa. Keskirekisteri on laihempi esitys ja bassossa erottuu pientä värittyneisyyttä. Marshall olisi saanut tarjota myös taajuuskorjaimella varustetun sovelluksen, jolla ääntä saisi säätää mieleisekseen.

Ääni on kyllä yleisesti ottaen hyvä ja on helppo ymmärtää, miksi moni varmastikin haluaa juuri tämän kaiuttimen. Ulkonäkö ja laadukas rakenne tukevat ostopäätöstä, mutta testivoittajaksi tästä ei ole.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

JBL Charge 5

Bileet reissussakin

JBL Charge 5 soittaa kovaa ja korkealta ja on täydellinen riehakkaiden bileiden viihdyttäjä.

Vahva ääni, hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Hieman terävä diskantti, ei ääniasetuksia sovelluksessa.

JBL Link Portable

Fiksu ja kulkee helposti mukana

JBL Link Portable on näppärän kokoinen kannettava kaiutin, jonka saa yhdistettyä älykotijärjestelmään Google Assistantin avulla.

Yhdistää helpon kannettavuuden ja helpon älykotiohjattavuuden Google Assistentilla. Ääni on tasapainoinen ja hyvä, ja latauslevy käytännöllinen.
Dynaamisuutta ja kontrollia saisi olla äänessä enemmän, nyt soundi on melko kesy. Ei pikalatausmahdollisuutta.

Sony SRS-XB33

Paras kannettava kaiutin

Sony SRS-XB33 ytimekkäästi ilmaistuna luokkansa paras langaton reissukaiutin.

Täyteläinen ja hyvä ääni tekee vaikutuksen. Hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Ääni voi vaatia hienosäätämistä ennen kuin se kuulostaa parhaalta. Melko hidas lataamaan.

Sony SRS-XB23

Kätevä muotoilu, tyydyttävä ääni

Sylinterinmallinen SRS-XB23 on pienempi ja näppärämpi kuin Sonyn Extra Bass -malliston muut mallit. Äänessä se jää niistä jälkeen.

Pienen säädön jälkeen ääni on viihdyttävä ja basso täyteläinen olematta kuitenkaan hallitseva.
Hidas lataamaan. Vaatii säätöä kuulostaakseen hyvältä.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.