Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Charge 5

Bileet reissussakin

JBL Charge 5 soittaa kovaa ja korkealta ja on täydellinen riehakkaiden bileiden viihdyttäjä.

Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
JBL Charge 5
Geir Gråbein Nordby

Pienimpien matkakaiuttimien ääni on yleensä liian lattea, jotta se kunnolla tempaisi mukaan. Oman kokemukseni mukaan tarvitaan ainakin JBL Charge 5:n kokoinen kaiutin, ennen kuin homma alkaa toimia.

Aiemmat Charge-mallit ovat toimineet hyvin tarkoitukseensa: JBL osaa puristaa rytmiä ja dynamiikkaa pienestäkin laitteesta. Viidennen sukupolven kaiuttimeen on tuotu ylimääräinen vahvistin, jolloin bassoelementillä on oma 30-wattinen ja diskantilla 10-wattinen vahvistimensa. Charge 4 -mallissa oli Bluetooth 4.2, kun taas Charge 5 on varustettu uudemmalla 5.1-versiolla, minkä pitäisi teoriassa taata vakaampi langaton yhteys, joka kuluttaa samalla vähemmän virtaa.

JBL CHARGE 5 CAMO
JBL Charge 5 on saatavilla monessa värissä ja myös maastokuosisena. Kuva: JBL

Käyttö ja ominaisuudet

Ilmoitettu akunkesto on sama kuin edellisen sukupolven Chargella: 20 tuntia. Charge 5 ladataan USB-C-laturilla ja se tukee 5V/3A-latausta eli 15 wattia. Täyteen lataaminen kestää silti neljä tuntia, mikä on aika pitkä aika.

Mainos

Charge 5:ssä on USB-portti, jotka voi käyttää puhelimen lataamiseen hätätapauksessa (5V/2A).

JBL Portable -sovelluksessa voi yhdistää kaksi Charge 5 -kaiutinta stereoksi tai bileasetukselle. Äänen säätömahdollisuuksia ei ole, joten jos soundi ei miellytä, ei asialle mahda mitään. Ellei sitten soittimessa ole sisäänrakennettua taajuuskorjainta, kuten Spotifyssa.

JBL Charge 5 Yoga
Kuva: JBL

Äänenlaatu

Charge 5 soi kovaa – äänekkäämmin kuin kilpailijansa. Basso jumputtaa reteästi ja sietää kovaakin volyymia. Jos suunnittelee pienten metsäbileiden järjestämistä mutta ei jaksa kuljetella isoa mankkaa paikalle, on Charge 5 oikea valinta.

Elektro kuulostaa uskottavalta, samoin rock. Charge 5 on itse asiassa rokimpi kaiutin kuin Marshall Emberton, joka kalpenee vertailussa. Bassorumpu soi tykimmin ja mielestäni myös kitara kuulostaa rajummalta.

Marshall Embertonin tapaan JBL Charge 5:n diskantti on hiukan terävä. Naislaulajat kuulostavat helposti läpitunkevilta, ja olisin mieluusti vaimentanut diskanttia sovelluksesta hiukan. Toivottavasti sellainen mahdollisuus tulisi jonkun tulevan päivityksen myötä.

JBL Charge 5: Johtopäätökset

JBL Charge 5 on luokkansa kovimpia kaiuttimia, jonka mehukas basso ja reipas volyymi lyövät useimmat laudalta. Pitkä akunkesto. Helppokäyttöinen ja muutenkin kaikin puolin kelpo kaiutin on myös yhdistettävissä stereoksi tai useamman kaiuttimen ryhmäksi.

Karakter
JBL Charge 5
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ääni, hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää. Hieman terävä diskantti, ei ääniasetuksia sovelluksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top