Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony SRS-XB23

Kätevä muotoilu, tyydyttävä ääni

Sylinterinmallinen SRS-XB23 on pienempi ja näppärämpi kuin Sonyn Extra Bass -malliston muut mallit. Äänessä se jää niistä jälkeen.

Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
Sony SRS-XB23
Geir Gråbein Nordby

Sony SRS-XB23 on kätevän kokoinen ja muotoinen kannettava kaiutin. Se on riittävän iso, jotta siitä saa bassoa ja volyymia ulos, ja sylinterimäisenä se istuu käteen mukavasti. Yläreunassa on naru, josta sen voi ripustaa koukkuun. Kaiutin on täysin pölyn- ja vedenkestävä ja sietää upotuksen metrin syvyiseen veteen puoleksi tunniksi.

Käyttö ja ominaisuudet

Kaiuttimessa on napit, joten kännykkää ei tarvita kaikkeen. Napeista voi aloittaa ja pysäyttää soiton, vastata puheluihin (kaiuttimessa on sisäänrakennettu mikrofoni puheluita varten) ja säätää volyymia. Kaiuttimen voi yhdistää toiseen stereoksi tai useampaankin bileasetukselle soittamaan samaa musiikkia. Myös näihin toimintoihin pääsee käsiksi kaiuttimen takapuolelta.

Kaiutin ladataan USB-C-johdolla, mutta pikalatausmahdollisuutta ei ole ja latauskin hoituu tehoilla 1,5 A (7,5 W). Lataaminen kestää 4 (!) tuntia, jonka jälkeen kaiutinta voi käyttää 10-12 tuntia. Yhdellä latauksella saa siis soittoaikaa koko päiväksi, mutta viikonloppureissua varten on muistettava pakata latauspiuha mukaan.

Mainos

 

Sony SRS-XB23 Black vertical & horizontal
SRS-XB23-kaiutinta voi käyttää pysty- tai vaaka-asennossa. Pystyasennossa suositellaan vaihtamista monoasteukselle, mikä onnistuu sovelluksesta. Kuva: Sony

Äänenlaatu

SRS-XB23:n yhdistäminen on lastenleikkiä, mutta tehdasasetuksilla äänessä ei ole hurraamista. Elottomasta ja latteasta soundista puuttuu basso miltei kokonaan. Kun lataa Sony Music Center -sovelluksen ja laittaa Extra Bass -toiminnon päälle, alkaa homma pelittää. Äänestä tulee täyteläisempi – jopa vähän liikaakin! Päädyin säätämään bassoa kaksi napsua pienemmälle ja nostamaan diskanttia yhdellä pykälällä. Silloin basso on mukavan täyteläinen ja laulu ja akustiset soittimet erottuvat joukosta hyvin.

Basson värittyneisyydestä ei pääse kokonaan eroon, vaan esimerkiksi Bruce Springsteenin akustinen kitara One Minute You’re Here -balladissa peittää laulun alleen. Toisinaan osa äänistä hukkuu.

Kaiuttimella voi soittaa melko lujaa, mutta volyymia nostaessa ääni voi muuttua hiukan latteaksi. Jos vähän isompi kaiutin ei haittaa, kannattaa saman tien ottaa XB33, joka tarjoaa paremman hinta-laatusuhteen.

Sony SRS-XB23 Lifestyle

Kuva: Sony

Sony SRS-XB23: Johtopäätökset

Sony SRS-XB23 on aivan ok kaiutin, jota on helppo käyttää ja jonka ääni on hyvä pienen säädön jälkeen. Tehdasasetuksilla ääni on liian lattea ja volyymin nostaminen siloittaa soundia liian kesyksi. Isoin ongelma on kuitenkin ikuisuuden kestävä latauksen ja keskinkertainen akunkesto. Tyydyttävä tulos, mutta ei loistava.

Karakter
Sony SRS-XB23
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Pienen säädön jälkeen ääni on viihdyttävä ja basso täyteläinen olematta kuitenkaan hallitseva. Hidas lataamaan. Vaatii säätöä kuulostaakseen hyvältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top