Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony SRS-XB33

Paras kannettava kaiutin

Sony SRS-XB33 ytimekkäästi ilmaistuna luokkansa paras langaton reissukaiutin.

Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
Sony SRS-XB33
Geir Gråbein Nordby

Sony on päivittänyt kannettavat Extra Bass -kaiuttimensa. Edeltäjä SRS-XB32 oli jo voittoisa kannettavien kaiuttimien ryhmätestissämme pitkän 24 tunnin akunkeston ja hyvän äänen ansiosta. Siinä eikä malliston muissa laitteissa kuitenkaan ollut USB-C-latausta.

Sony SRS-XB33 on akunkestoltaan samaa tasoa kuin edeltäjänsä, mutta tuntuu rakenteeltaan luotettavammalta. Tukevalla kankaalla päällystetty kaiutin kestääkin nyt sekä pölyä että vettä.

SRS-XB33 on Extra Bass -malliston keskimmäinen jäsen. Se ei mene pienimpien kannettavien kaiuttimien kategoriaan ja on itse asiassa vähän isompi kuin JBL Charge 5, mutta se mahtuu mukavasti reppuun eikä vie käsimatkatavaroissa liikaa tilaa.

Mainos
Sony SRS-XB33 Black vertical
Kuva: Sony

Käyttö ja ominaisuudet

Kaiuttimessa on USB-portti, jonka kautta kännykkä ladataan. Kaiuttimen lataaminen kestää kauan mukana tulevalle 1,5 A -johdolla, jopa 5 tuntia. Jos ostaa erikseen 3 ampeeria tukevan USB-C -johdon, saa kaiuttimen ladattua nopeammin, kunhan laturikin tukee sitä.

Android-käyttäjät voivat yhdistää kaiuttimen langattomasti NFC:n kautta, kun tuo puhelimen kaiuttimen NFC-logon viereen. iPhonen käyttäjät joutuvat turvautumaan tavalliseen yhdistämiseen.

Useamman kaiuttimen yhdistäminen onnistuu langattomasti joko bileasetukselle tai stereoksi. Tarjolla on myös vilkkuvat värivalot, joiden sävyä ja rytmiä voi säätää sovelluksesta. Saa ne kokonaan poiskin.

Äänenlaatu

SRS-XB23:n tapaan XB33 kuulostaa melko lattealta ja kesyltä ilman Extra Bass -toimintoa. Kannattaa siis pitää se päällä. Sen kanssa ääni on lämmin, täyteläinen ja luokkansa viihdyttävin. Itse tykkään nostaa diskanttia hieman ja vastaavasti laskea bassoa, jottei se turvota soundia liikaa.

Ääni on mukavan eläväinen. Elektro toistuu rytmikkäästi ja rock soi hyvällä räyhällä. Laulu on pyöreämpää ja parempaa kuin JBL Charge 5. SRS-XB33 on yksinkertaisesti muutenkin parempi kaiutin. Siinä basso, äänenpaine ja soitinten ja laulun erottelukyky ovat kohdillaan. Jos taas pohdiskelet, rokkaisiko Marshall Emberton kuitenkin kovempaa, niin omasta mielestäni ei. Olipa soittolistalla sitten mitä vain, Sony hoitelee kaiken suvereenimmin kuin muut. Ainakin, kun ääntä on hieman säätänyt sovelluksesta.

Sony SRS-XB33 lifestyle
Kuva: Sony

Sony SRS-XB33: Johtopäätökset

Sony SRS-XB33 on bassoltaan miellyttävän täyteläinen, ja sointi ylittää kaiuttimen koon. Äänenlaadultaan se hakkaa lähimmät kilpailijat.

Sovelluksen lataaminen kannattaa, sillä sitä kautta voi säätää ääntä ja vaihtaa valojen väriä, kuviota ja rytmiä (tai sammuttaa valot tykkänään).

SRS-XB33 on paras kaiutin omassa luokassaan, joten nostamme sen viime syksynä saamaa 5 tähden luokitusta täyteen 6 tähteen!

Karakter
Sony SRS-XB33
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen ja hyvä ääni tekee vaikutuksen. Hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää. Ääni voi vaatia hienosäätämistä ennen kuin se kuulostaa parhaalta. Melko hidas lataamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top