TESTISSÄ: Sony SRS-XB33

Paras kannettava kaiutin

Sony SRS-XB33 ytimekkäästi ilmaistuna luokkansa paras langaton reissukaiutin.

Karakter
Sony SRS-XB33
forfatter
Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
Ääni & Kuva kiteyttää
Täyteläinen ja hyvä ääni tekee vaikutuksen. Hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Ääni voi vaatia hienosäätämistä ennen kuin se kuulostaa parhaalta. Melko hidas lataamaan.
Faktat
  • Liitännät: Bluetooth 5.0 NFC (SBC, AAC, LDAC)
  • Tehot: 2 x 8 wattia
  • Ominaisuudet: Sovellus, stereoparitus, bileasetus, virtapankki
  • Suojausluokka: IP67 (pölyn ja vedenkestävä)
  • Akunkesto: 24 h (USB-C)
  • Mitat/paino: 24,6 x 9,7 x 10,6 cm / 1,1 kg
  • Verkkosivusto: sony.com

Sony on päivittänyt kannettavat Extra Bass -kaiuttimensa. Edeltäjä SRS-XB32 oli jo voittoisa kannettavien kaiuttimien ryhmätestissämme pitkän 24 tunnin akunkeston ja hyvän äänen ansiosta. Siinä eikä malliston muissa laitteissa kuitenkaan ollut USB-C-latausta.

Sony SRS-XB33 on akunkestoltaan samaa tasoa kuin edeltäjänsä, mutta tuntuu rakenteeltaan luotettavammalta. Tukevalla kankaalla päällystetty kaiutin kestääkin nyt sekä pölyä että vettä.

SRS-XB33 on Extra Bass -malliston keskimmäinen jäsen. Se ei mene pienimpien kannettavien kaiuttimien kategoriaan ja on itse asiassa vähän isompi kuin JBL Charge 5, mutta se mahtuu mukavasti reppuun eikä vie käsimatkatavaroissa liikaa tilaa.

Sony SRS-XB33 Black vertical
Kuva: Sony

Käyttö ja ominaisuudet

Kaiuttimessa on USB-portti, jonka kautta kännykkä ladataan. Kaiuttimen lataaminen kestää kauan mukana tulevalle 1,5 A -johdolla, jopa 5 tuntia. Jos ostaa erikseen 3 ampeeria tukevan USB-C -johdon, saa kaiuttimen ladattua nopeammin, kunhan laturikin tukee sitä.

Android-käyttäjät voivat yhdistää kaiuttimen langattomasti NFC:n kautta, kun tuo puhelimen kaiuttimen NFC-logon viereen. iPhonen käyttäjät joutuvat turvautumaan tavalliseen yhdistämiseen.

Useamman kaiuttimen yhdistäminen onnistuu langattomasti joko bileasetukselle tai stereoksi. Tarjolla on myös vilkkuvat värivalot, joiden sävyä ja rytmiä voi säätää sovelluksesta. Saa ne kokonaan poiskin.

Äänenlaatu

SRS-XB23:n tapaan XB33 kuulostaa melko lattealta ja kesyltä ilman Extra Bass -toimintoa. Kannattaa siis pitää se päällä. Sen kanssa ääni on lämmin, täyteläinen ja luokkansa viihdyttävin. Itse tykkään nostaa diskanttia hieman ja vastaavasti laskea bassoa, jottei se turvota soundia liikaa.

Ääni on mukavan eläväinen. Elektro toistuu rytmikkäästi ja rock soi hyvällä räyhällä. Laulu on pyöreämpää ja parempaa kuin JBL Charge 5. SRS-XB33 on yksinkertaisesti muutenkin parempi kaiutin. Siinä basso, äänenpaine ja soitinten ja laulun erottelukyky ovat kohdillaan. Jos taas pohdiskelet, rokkaisiko Marshall Emberton kuitenkin kovempaa, niin omasta mielestäni ei. Olipa soittolistalla sitten mitä vain, Sony hoitelee kaiken suvereenimmin kuin muut. Ainakin, kun ääntä on hieman säätänyt sovelluksesta.

Sony SRS-XB33 lifestyle
Kuva: Sony

Sony SRS-XB33: Johtopäätökset

Sony SRS-XB33 on bassoltaan miellyttävän täyteläinen, ja sointi ylittää kaiuttimen koon. Äänenlaadultaan se hakkaa lähimmät kilpailijat.

Sovelluksen lataaminen kannattaa, sillä sitä kautta voi säätää ääntä ja vaihtaa valojen väriä, kuviota ja rytmiä (tai sammuttaa valot tykkänään).

SRS-XB33 on paras kaiutin omassa luokassaan, joten nostamme sen viime syksynä saamaa 5 tähden luokitusta täyteen 6 tähteen!

Myös tässä testissä

JBL Charge 5

Bileet reissussakin

JBL Charge 5 soittaa kovaa ja korkealta ja on täydellinen riehakkaiden bileiden viihdyttäjä.

Vahva ääni, hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Hieman terävä diskantti, ei ääniasetuksia sovelluksessa.

Marshall Emberton

Näyttää rokimmalta kuin kuulostaa

Marshallin tuttu design vetoaa etenkin rokkareihin, mutta Embertonin ääni saisi rokata enemmän.

Raskas ja raju ääni, kestävä rakenne ja rock-väkeen vetoava ulkonäkö.
Lattea keskirekisteri.

JBL Link Portable

Fiksu ja kulkee helposti mukana

JBL Link Portable on näppärän kokoinen kannettava kaiutin, jonka saa yhdistettyä älykotijärjestelmään Google Assistantin avulla.

Yhdistää helpon kannettavuuden ja helpon älykotiohjattavuuden Google Assistentilla. Ääni on tasapainoinen ja hyvä, ja latauslevy käytännöllinen.
Dynaamisuutta ja kontrollia saisi olla äänessä enemmän, nyt soundi on melko kesy. Ei pikalatausmahdollisuutta.

Sony SRS-XB23

Kätevä muotoilu, tyydyttävä ääni

Sylinterinmallinen SRS-XB23 on pienempi ja näppärämpi kuin Sonyn Extra Bass -malliston muut mallit. Äänessä se jää niistä jälkeen.

Pienen säädön jälkeen ääni on viihdyttävä ja basso täyteläinen olematta kuitenkaan hallitseva.
Hidas lataamaan. Vaatii säätöä kuulostaakseen hyvältä.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.