TESTISSÄ: JBL Link Portable

Fiksu ja kulkee helposti mukana

JBL Link Portable on näppärän kokoinen kannettava kaiutin, jonka saa yhdistettyä älykotijärjestelmään Google Assistantin avulla.

Karakter
JBL Link Portable
forfatter
Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
Ääni & Kuva kiteyttää
Yhdistää helpon kannettavuuden ja helpon älykotiohjattavuuden Google Assistentilla. Ääni on tasapainoinen ja hyvä, ja latauslevy käytännöllinen.
Dynaamisuutta ja kontrollia saisi olla äänessä enemmän, nyt soundi on melko kesy. Ei pikalatausmahdollisuutta.
Faktat
  • Liitännät: Bluetooth 4.2, Wi-Fi
  • Tehot: 20 wattia
  • Ominaisuudet: Google Assistant
  • Suojausluokka: IPX7 (vedenkestävä)
  • Akunkesto: 8 h (USB-C ja lataustelakka)
  • Mitat/paino: 17 x 8,8 (halkaisija) cm / 735 g
  • Verkkosivusto: jbl.fi

Jos kaipaat älykaiutinta, jota on helppo siirrellä ja pakata reissuun, on JBL Link Portable tehty juuri siihen. Arkikäytössä se voi majailla lataustelakkansa päällä, mutta se on helppo napata siitä mukaan pihalle. Matkakaiuttimenakin se toimii tavalliseen tapaan Bluetoothin ansiosta.

Link Portable voi olla hyvä valinta myös silloin, kun ei halua täyttää kotiaan älykaiuttimilla, vaan mieluummin siirtelee yhtä kaiutinta mukanaan minne meneekin. Silloin ei tarvitse huudella kaiuttimelle huoneen toisesta nurkasta! Tavalliset älykaiuttimet ovat yleensä pistokkeessa kiinni, joten niiden siirtely vaatii enemmän vaivannäköä.

JBL Link Portable
Link Portable harmaana. Kuva: JBL

Käyttö ja ominaisuudet

Link Portablen kautta voi ohjata puheella omia älylaitteitaan samaan tapaan kuin Google Nest -kaiuttimilla. Sen voi myös liittää samanlaisiin älyjärjestelmiin. Hyvin käteen istuva Link Portable on akunkestoltaan kohtalainen 8 tuntia eikä pikalatausmahdollisuutta ole. Niinpä täyteen lataaminen vie melko pitkän ajan; 3,5 tuntia.

Link Portablelle ei ole omaa sovellusta, mutta Google Homen kautta voi tehdä halutessaan ääniasetuksia. Toisin kuin Googlen älykaiuttimilla, ei JBL:llä valitettavasti ole mahdollista yhdistää kahta kaiutinta stereoksi.

Äänenlaatu

Link Portable soi ennemminkin erottelevasti kuin viihdyttävästi. Uutistenlukijan puhe on selkeää ja Google Assistentista saa myös hyvin selvää.

Musiikin puolella bassorekisteri vaikuttaa hieman suttuiselta, eikä dynamiikkaa ja kontrollia ole riittävästi. Alempi keskirekisteri on melko ohut, joten sekä laulu että soittimet toistuvat jokseenkin latteina.

Kun volyymi on puolessa välissä, litistyy ääni entisestään. Kaiutin ei soita kovempaa, vain latteammin. Äänenlaatu on jotakin Google Nest Minin ja isomman Nest Audion väliltä, eikä se yllä samalla tasolle edullisemman Sony SRS-XB23:n kanssa.

JBL LINK PORTABLE BLUE 1267x713 1 989x557 1
Link Portable sinisenä. Kuva: JBL

JBL Link Portable: Johtopäätökset

JBL Link Portable on kannettava älykaiutin, jota on helppo käyttää ja jonka äänenlaatu on tyydyttävä. Lisähintaa maksetaan ominaisuuksista: paremman kuuloisia kaiuttimia löytyy samasta hintaluokasta helposti, mutta ne ovat kiinteämmin paikalleen sijoitettavia. Ja kannettavia kaiuttimia ilman älyominaisuuksia löytyy puolestaan myös. Toisin sanoen, JBL Link Portable perustelee itsensä vain, mikäli kokee tarvitsevansa sekä kannettavuutta että älyä samassa laitteessa: muuten voi hyvin ostaa kaksi eri kaiutinta eri käyttötarpeisiin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

JBL Charge 5

Bileet reissussakin

JBL Charge 5 soittaa kovaa ja korkealta ja on täydellinen riehakkaiden bileiden viihdyttäjä.

Vahva ääni, hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Hieman terävä diskantti, ei ääniasetuksia sovelluksessa.

Marshall Emberton

Näyttää rokimmalta kuin kuulostaa

Marshallin tuttu design vetoaa etenkin rokkareihin, mutta Embertonin ääni saisi rokata enemmän.

Raskas ja raju ääni, kestävä rakenne ja rock-väkeen vetoava ulkonäkö.
Lattea keskirekisteri.

Sony SRS-XB33

Paras kannettava kaiutin

Sony SRS-XB33 ytimekkäästi ilmaistuna luokkansa paras langaton reissukaiutin.

Täyteläinen ja hyvä ääni tekee vaikutuksen. Hyvä akunkesto. Useamman kaiuttimen voi yhdistää.
Ääni voi vaatia hienosäätämistä ennen kuin se kuulostaa parhaalta. Melko hidas lataamaan.

Sony SRS-XB23

Kätevä muotoilu, tyydyttävä ääni

Sylinterinmallinen SRS-XB23 on pienempi ja näppärämpi kuin Sonyn Extra Bass -malliston muut mallit. Äänessä se jää niistä jälkeen.

Pienen säädön jälkeen ääni on viihdyttävä ja basso täyteläinen olematta kuitenkaan hallitseva.
Hidas lataamaan. Vaatii säätöä kuulostaakseen hyvältä.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.