Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Link Portable

Fiksu ja kulkee helposti mukana

JBL Link Portable on näppärän kokoinen kannettava kaiutin, jonka saa yhdistettyä älykotijärjestelmään Google Assistantin avulla.

Julkaistu 01.04.2021 - 17:45
JBL Link Portable
Geir Gråbein Nordby

Jos kaipaat älykaiutinta, jota on helppo siirrellä ja pakata reissuun, on JBL Link Portable tehty juuri siihen. Arkikäytössä se voi majailla lataustelakkansa päällä, mutta se on helppo napata siitä mukaan pihalle. Matkakaiuttimenakin se toimii tavalliseen tapaan Bluetoothin ansiosta.

Link Portable voi olla hyvä valinta myös silloin, kun ei halua täyttää kotiaan älykaiuttimilla, vaan mieluummin siirtelee yhtä kaiutinta mukanaan minne meneekin. Silloin ei tarvitse huudella kaiuttimelle huoneen toisesta nurkasta! Tavalliset älykaiuttimet ovat yleensä pistokkeessa kiinni, joten niiden siirtely vaatii enemmän vaivannäköä.

JBL Link Portable
Link Portable harmaana. Kuva: JBL

Käyttö ja ominaisuudet

Link Portablen kautta voi ohjata puheella omia älylaitteitaan samaan tapaan kuin Google Nest -kaiuttimilla. Sen voi myös liittää samanlaisiin älyjärjestelmiin. Hyvin käteen istuva Link Portable on akunkestoltaan kohtalainen 8 tuntia eikä pikalatausmahdollisuutta ole. Niinpä täyteen lataaminen vie melko pitkän ajan; 3,5 tuntia.

Mainos

Link Portablelle ei ole omaa sovellusta, mutta Google Homen kautta voi tehdä halutessaan ääniasetuksia. Toisin kuin Googlen älykaiuttimilla, ei JBL:llä valitettavasti ole mahdollista yhdistää kahta kaiutinta stereoksi.

Äänenlaatu

Link Portable soi ennemminkin erottelevasti kuin viihdyttävästi. Uutistenlukijan puhe on selkeää ja Google Assistentista saa myös hyvin selvää.

Musiikin puolella bassorekisteri vaikuttaa hieman suttuiselta, eikä dynamiikkaa ja kontrollia ole riittävästi. Alempi keskirekisteri on melko ohut, joten sekä laulu että soittimet toistuvat jokseenkin latteina.

Kun volyymi on puolessa välissä, litistyy ääni entisestään. Kaiutin ei soita kovempaa, vain latteammin. Äänenlaatu on jotakin Google Nest Minin ja isomman Nest Audion väliltä, eikä se yllä samalla tasolle edullisemman Sony SRS-XB23:n kanssa.

JBL LINK PORTABLE BLUE 1267x713 1 989x557 1
Link Portable sinisenä. Kuva: JBL

JBL Link Portable: Johtopäätökset

JBL Link Portable on kannettava älykaiutin, jota on helppo käyttää ja jonka äänenlaatu on tyydyttävä. Lisähintaa maksetaan ominaisuuksista: paremman kuuloisia kaiuttimia löytyy samasta hintaluokasta helposti, mutta ne ovat kiinteämmin paikalleen sijoitettavia. Ja kannettavia kaiuttimia ilman älyominaisuuksia löytyy puolestaan myös. Toisin sanoen, JBL Link Portable perustelee itsensä vain, mikäli kokee tarvitsevansa sekä kannettavuutta että älyä samassa laitteessa: muuten voi hyvin ostaa kaksi eri kaiutinta eri käyttötarpeisiin.

Karakter
JBL Link Portable
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Yhdistää helpon kannettavuuden ja helpon älykotiohjattavuuden Google Assistentilla. Ääni on tasapainoinen ja hyvä, ja latauslevy käytännöllinen. Dynaamisuutta ja kontrollia saisi olla äänessä enemmän, nyt soundi on melko kesy. Ei pikalatausmahdollisuutta.

1 ajatus aiheesta “JBL Link Portable”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top