Uutinen

Raspberry Pi 5: tuplasti nopeampi

Uusi Rasberry Pi toivon mukaan helpottaa komponenttipulan aiheuttamaa saatavuusongelmaa.

raspberry top

Foto: Raspberry Pi

Ensimmäinen Rasberry Pi näki päivänvalon jo reilu 10 vuotta sitten ja nousi välittömästi tekniikkanörttien suosikiksi. Yksinkertainen ja edullinen tietokone päivitettiin neljänteen sukupolveensa 2019, ja se oli jo 40 kertaa alkuperäistä nopeampi. Nyt julkaistava Rasberry Pi 5 on puolestaan tuplasti nopeampi kuin edeltäjänsä.

Kuva: Raspberry Pi

Valmistajan itse kehittämän prosessorin lisäksi varusteluun kuuluu myös Broadcomin videosiru. Rasberry Pi on suosittu sekä älykotijärjestelmien että kotiteattereiden keskusyksikkönä, ja molemmat käyttäjäryhmät pääsevät nyt nauttimaan päivitetyistä standardeista ja parantuneesta suorituskyvystä. Speksit ovat seuraavanlaiset:

Komponenttipula on aiheuttanut ikäviä saatavuusongelmia Rasberry Pille viime vuosina, mutta valmistaja lupaa myydä uutta mallia loppuvuoden ajan ensisijaisesti kuluttajille ja yksittäiskappaleina, jotta tavaraa riittäisi mahdollisimman monelle.

Hinta ja saatavuus

Raspberry Pi 5 on nyt ennakkotilattavissa, kauppoihin mallia odotetaan lokakuun lopulla. 4 GB:n versio maksaa 60 dollaria ja 8 GB:n 80 dollaria.

Lue lisää Raspberry Pi -sivustolta.

 

Jatka lukemista
Exit mobile version