Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Marshallin kovin kannettava kaiutin

Marshall Middletonissa on neljä kaiutinelementtiä, joiden ansiosta ääni on entistä vahvempi ja suurempi.

forfatter
Julkaistu 02.02.2023 - 09:45

Marshall Middleton on brändin tähän mennessä tehokkain Bluetooth-kaiutin, joka miellyttänee heitä, joille pikkukaiuttimien ohut ääni ei riitä. Middletonissa on kaikki, mitä kannettavassa kaiuttimessa yleensäkin, kuten hihna ja yli 20 tunnin akunkesto. Kaiutin on vain tavallista vähän suurempi.

Marshall Middleton 2
Kuva: Marshall

Middleton on silti pieni, kun vertaa Boomblaster -tyyppisiin kaiuttimiin, kuten JBL Boombox 2:een ja Sony SRS-XG300:een. Middleton onkin samaa kokoluokkaa kuin Sonyn suosituin matkakaiutinmalli Sony SRS-XB33.

Middletonilla on kuitenkin tuplasti painoa siihen nähden, mikä lupailee hyvää rakenteen laadun ja kestävyyden suhteen. Kaiutin on IP67-luokiteltu, eli se on vedenkestävä ja sietää sekä sadetta että mutaa – kahta ainetta, joille festarikävijät altistuvat lähes satavarmasti.

Lue myös: Marshall Willen 1 – Kannettavaa kivaa

Vahvempaa ääntä neljästä kaiuttimesta

Marshall Middleton on varustettu neljällä kaiutinelementillä: kahdella diskantilla ja kahdella bassolla. Lisäksi takana on kaksi passiivisätelijää, jotka tasaavat kaapin painetta luoden näin täyteläisemmän basson. Diskantit on sijoitettu kaiuttimen lyhyille sivuille ja ne on suunnattu suoraan ulos, joten kaiutin levittää äänen 360 astetta ja kuulostaa samalta, olipa kuulija sitten sen edessä tai takana.

Dynamic Loudness -toiminto säätää täyteläisyyttä valitun äänenvoimakkuuden mukaan, joten bassontoiston luvataan olevan hyvä myös matalalla volyymilla. Kaiutinta voi ohjata myös sovelluksella.

Marshall Middleton water
Kuva: Marshall

Muita toimintoja

Kaiutin on 55-prosenttisesti kierrätysmuovia eikä siinä ole käytetty ympäristölle haitallista PVC:tä. Soittoaikaa on melko keskinkertainen 20 tuntia, ja lataus tyhjästä täyteen vie 4,5 tuntia. Kaiuttimen mukana toimitetaan laturi. Pikalatauksesta ei ole mainittu mitään.

Middleton toimii myös varavirtana, eli sillä pystyy lataamaan puhelinta USB-ulostulon kautta.

Marshall Middleton beach water
Kuva: Marshall

Marshall Middleton: hinta ja saatavuus

Kannettava kaiuttimen suositushinta 300 euroa ja se tulee kauppoihin helmikuun lopulla.

Lue lisää: marshallheadphones.com

Faktat:

 • Mitat: 109mm x 230mm x 95mm
 • Paino: 1,8 kg
 • Vahvistintehot: 2 x 20 W + 2 x 10 W, D-luokka
 • Enimmäisäänenpaine: 87 dB @ 1 m
 • Taajuusalue: 50 Hz – 20 kHz
 • Stereo / Mono: Stereo
 • Latausaika: 4,5 h (5V, 3A)

  Marshall Middleton lifestyle 2
  Kuva: Marshall

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Klipschiltä retrohenkiset aktiivikaiuttimet Klipsch The Sevens ja The Nines ovat langattomia aktiivikaiuttimia, joiden luulisi rokkaavan kunnolla.
Musiikki mukaan suihkuun Ikea Vappeby on pikkuruinen vedenkestävä Bluetooth-kaiutin, joka kulkee helposti mukana minne vain.
Sonoksen uuden sukupolven älykaiuttimet Huhut pitivät paikkansa, ja Sonoksen uudet Era-kaiuttimet tulevat myyntiin 28.3. Saimme jo esimakua äänestä lanseeraustilaisuudessa!
Poikkeuksellistä ääntä pienistä lattiakaiuttimista Älä anna ulkonäön hämätä – Dynaudion kapoiset langattomat kaiuttimet jättävät monet kilpailijat varjoonsa.
Sonos astuu uuteen ulottuvuuteen Monihuonejärjestelmien ja älykaiuttimien kruunu ojennetaan takaisin Sonokselle, jonka uusi sarja lyö äänen suhteen kaikki valmistajan aiemmat tuotteet.
Hifikaiutin pihalle Musiikkia terassille – ympäri vuoden!