Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bowers & Wilkinsin lupaava lippulaivakuuloke

Edellinen lippulaivamalli PX7 korvautuu vihdoin uudella: Px7 S2 lupaa parempaa äänenlaatua, miellyttävämpää istuvuutta – ja tehokkaampaa vastamelua.

/ 30.06.2022 - 12:40
Bowers & Wilkinsin lupaava lippulaivakuuloke

Bowers & Wilkins julkaisi langattoman PX7-vastamelukuulokkeensa vuonna 2019, ja ihastuimme heti sen suureen, täyteläiseen ja vahvaan sointiin. Etenkin muhkea basso teki vaikutuksen. Vastamelu toimi ihan hyvin, mutta puheluiden äänenlaatu ei ollut erityisen yvä, joskin sitä saatiin paranneltua myöhemmän laiteohjelmistopäivityksen kautta.

Odotuksemme ovatkin varsin korkealla uuden Px7 S2 -mallin suhteen, sillä B&W on korjannut edeltäjän heikkoudet ja lupaa uutuudesta entistä parempaa kuulokemallia!

Ominaisuuksia on tullut lisääkin, kuten multipoint eli mahdollisuus pitää kuulokkeet yhteydessä samanaikaisesti kahteen laitteeseen, vaikkapa kännykkään ja PC:hen.

BW Px7 S2 Black
Kuva: B&W

Px7 S2: Istuvuus

Kuulokkeiden materiaalit ovat premium-laatua ja muotoiluun on selvästi panostettu, kuitenkin hyvä istuvuus edellä. Hyvä akustinen melunvaimennus on myös ollut tavoitteena, mistä osoituksena ovat memory foam -pehmusteet – jotka ovat muuten vaihdettavat – sekä kuppien ääntä vaimentava design.

Px7 S2 on edeltäjäänsä hiukan pienempi ja kevyempi. 320 grammaa on toki vain muutaman gramman kevyempi kuin aiemmin, mutta kuulokkeiden luvataan tuntuvan mukavammilta memory foamin ja runsaammin pehmustetun sangan ansiosta, kertoi B&W:n markkinointipäällikkö Andy Kerr kuulokkeiden digitaalisessa lanseeraustilaisuudessa.

Bowers Wilkins PX7 S2 PX8 Launch Andy Kerr
Andy Kerr Bowers & Wilkinsiltä lupaa isoja parannuksia Px7 S2 -malliin. Kuvakaappaus lanseeraustilaisuudesta

Paremmat elementit

40-millisten elementtien luvataan olevan ”paljon paremmat” kuin edelliset. 20-millisten kelojen ansiosta dynamiikan pitäisi olla parempi etenkin bassorekisterissä. Uusien kalvojen luvataan aiheuttavan vähemmän säröä. Käytännössä sen pitäisi tarkoittaa parempaa ja erottelevampaa ääntä sekä Andy Kerrin sanoin ”uskottavampia vivahteita”. Äänimaiseman voi odottaa olevan suuren ja avoimen, ja stereokuvan uskottavan.

Lue myös: Bowers & Wilkins PX7 – Luksustason kuuloke-elämys

Kuulokkeet on varustettu aptX Adaptivella, joka tekee äänensiirrosta Bluetoothilla laadukkaampaa. Se on käytössä vain Android-laitteilla, joten Applen käyttäjät saavat tyytyä AAC-koodekkiin. Joka on kuitenkin paljon parempi kuin Bluetoothin peruskoodekki SBC.

Bluetoothin lisäksi kuulokkeet voi yhdistää tavallisella kuulokejohdolla ja USB-ulostulolla PC:n tai Macin kautta. Enimmäisresoluutio on 24 bittiä/48 kHz.

BW Px7 S2 Product Blue
Kuva: B&W

Parempaa puhetta ja vastamelua

B&W on kehittänyt uuden digitaalisen prosessorin (DSP) parantaakseen vastamelua. Sen sanotaan vaimentavan melua 30 dB:n verran. Kuulokkeissa on yhteensä kuusi mikrofonia, joista kaksi on käytössä puheelle ja neljä vastamelulle.

Kummassakin kuulokekupissa on mikrofoni, joka kuuntelee kuulokkeiden sisäpuolista ääntä. Myös ulkopuolella on yhdet mikrofonit, ja näiden neljän toimintaa DSP tulkitsee tuottaakseen sopivan vastasignaalin kumotakseen hälyn ja ei-toivotut äänet.

Lue myös: Bowers & Wilkins PI7 – Parhaat täysin langattomat kuulokkeet

Puhemikrofonit ja ulkoiset vastamelumikrofonit on sijoiteltu eri tavalla edelliseen malliin verrattuna, jotta käyttäjän puhe toistuisi optimaalisesti ja samalla keskustelua haittaava melu vähenisi.

BW Px7 S2 Product Macro Blue
Kuva: B&W

Ympäristöäänet

Vastamelun lisäksi Px7 S2on varustettu ympäristöäänillä, joka toimii siis päinvastoin kuin vastamelu ja päästää ja korostaa ulkoisia ääniä. Toiminto on monessa tilanteessa tarpeen, kun pitää kuulla muiden puhe tai vaikkapa varoa liikennettä.

Vastamelun ja ympäristöäänten tasoa ei voi säätää – ne ovat jo täysillä tai täysin sammutettuina.

Toimintojen käynnistäminen ja sammuttaminen on tehty helpoksi, sillä Px7 S2:ssa on oma nappinsa sitä varten, toisin kuin edeltäjässä. Samalla napilla saa myös aktivoitua puhelimen puheavustajan.

BW Px7 S2 Product front Black
Kuva: B&W

Sovellus

Bowers & Wilkinsin Music-sovelluksella saa myös herätettyä puheavustajan ja säädettyä sointia. Edeltäjässä ääntä ei voinut säätää, mitä harmittelimme. Basso voi nimittäin joskus tuntua vähän liialliselta, jolloin se varastaa huomiota keskirekisterissä soivilta laululta ja soittimilta. On aina hyvä olla äänensäätöoptio olemassa, sillä maku ja musiikkityylit vaikuttavat haluttuun sointiin. Monikaistaista taajuuskorjainta ei kuitenkaan ole tarjolla, vaan sovelluksessa onnistuu vain diskantin ja basson säätäminen.

BW Px7 S2 Product angled Grey
Kuva: B&W

Akunkesto ja lataus

Akunkestoksi luvataan 30 tuntia kuten edeltäjälläkin. Latausaika sen sijaan on lyhentynyt kolmesta tunnista kahteen, ja 15 minuutin pikalatauksella saa entisen viiden tunnin sijaan seitsemän tuntia soittoaikaa.

BW Px7 S2 Blue

Kuva: B&W

B&W Px7 S2: Hinta ja saatavuus

Bowers & Wilkins Px7 S2 on nyt saatavilla sävyissä sininen/kulta tai musta/vaaleanharmaa. Hinta on 429 €.

Lanseeraustilaisuudessa B&W paljasti myös julkaisevansa syksyllä hieman riisutumman version nimeltään Px8, jonka hintaa ei kuitenkaan vielä kerrottu.

Lue lisää: bwgroup.fi

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Ääni & Kuva
Scroll to Top