Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Bowers & Wilkinsiltä James Bond -kuulokkeet

Bowers & Wilkins juhlistaa James Bondin 60-vuotispäivää eksklusiivisella Px8 007 Edition -kuulokemallilla.

forfatter
Julkaistu 28.10.2022 - 05:00

Bowers & Wilkins on lyönyt hynttyyt yhteen James Bond -elokuvien kanssa korostaakseen läheistä suhdettaan Bond-musiikkiin. Elokuva-Bondien 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perinteinen englantilaisvalmistaja tuo myyntiin Px8 007 Edition -erikoiserän.

Lue myös: Px8 on Bowers & Wilkinsin uusi lippulaiva

60 vuotta Bond-tunnareita

Bowers & Wilkins on jo ennestään ollut läheinen suhde James Bond -elokuviin, sillä elokuvan soundtrackit on äänitetty pääosin Abbey Roadin studioilla, joissa on käytössä B&W:n parhaat 800-kaiuttimet. Muiden muassa Skyfallin (2012) ja Spectren (2015) musiikkeja on studiolla kuunneltu näistä kaiuttimista.

Abbey Roadin teknikot käyttivät Bowers & Wilkinsin kaiuttimia myös Bond 25 -albumin nauhoittamisessa. Levylle on tallennettu uudet Royal Philharmonic Orchestran sovitukset jokaisesta 25 Bond-tunnarista.

James Bond
Sean Connery Bondina Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvassa. Kuva: Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc

B&W Px8 007 Edition

Erikoisversio pohjautuu B&W:n uusimpaan Px8-lippulaivamalliin. Bond-malli on kuulemma saanut inspiraationsa Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvassa (1962) nähdystä tummansinisestä smokista.

Px8 puolestaan hyödyntää edeltäjänsä Px7-mallin tekniikkaa, mutta sen ääni, muotoilu ja viimeistely on päivitetty. Hiilikuitukalvojen luvataan vähentävän säröä ja tarjoavan entistä parempaa äänenlaatua. Vastamelutekniikka on sama kuin Px7 S2 -kuulokkeissa.

Low BW Px8 007 Edition Beauty 2 16x9 1
B&W Px8 007 Edition. Kuva: Bowers & Wilkins

Hinta ja saatavuus

Bowers & Wilkins Px8 007 Edition on saatavilla Bowers & Wilkinsin verkkosivuilta ja 007Store.com-sivustolta. Ne maksavat 800 euroa eli satasen enemmän kuin Px8:n perusmalli. Mutta ehkäpä kuulokkeista tulee vielä Bond-fanien keräilyharvinaisuus?

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Kuulokkeet itselle tai lahjaksi - katso suosituksemme! Kuulokkeet ovat aina erinomainen joululahjaidea! Kokosimme suosikkimme vastamelukuulokkeista – niin sanka- kuin nappikuulokemalleistakin.
Googlea korvaan Pixel-perheen pienin istuu korvaan hyvin.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.