Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Bowers & Wilkins julkaisi uudet huippukuulokkeet

B&W lupaa entistä parempaa äänenlaatua uusien elementtien ansiosta.

forfatter
Julkaistu 29.09.2022 - 14:15

Bowers &Wilkins osui naulan kantaan Px7 S2 -kuulokkeillaan, ainakin kuulokeasiantuntijamme Geir Nordbyn mielestä. Nyt brittiyritys toi kauppoihin vieläkin hienomman huippumallin.

Uusi malli on loogisesti nimeltään Bowers & Wilkins Px8, ja se muistuttaa monin paikoin edeltäjäänsä, mutta sointi, muotoilu ja viimeistely ovat kokeneet uudistuksia.

Kulokekuppien sisällä on kallistetut Carbon Cone -elementit, joiden luvataan tarjoavan entistä vähemmän säröilyä ja entistä parempaa äänenlaatua.

Lue myös: B&W Px7 S2 – Luokkansa parasta ääntä

Uudet sankakuulokkeet ovat saatavilla vaaleanruskeana tai mustana ja materiaaleina on käytetty valualumiinia, timanttileikattuja metalliyksityiskohtia ja nappanahkaa. Hinnankin kohottua entisestä ovat ylelliset materiaalit kyllä paikallaankin.

Px8 on varustettu Qualcommin aptX Adaptive- ja aptX HD -koodekeilla laadukkaamman Bluetooth-äänen välittämiseksi. Uutta AptX Lossless -koodekkia ei näy listauksessa. Kuulokkeiden mukana toimitetaan sekä USB-C-johto että 3,5-millinen kuulokekaapeli, joten ne saa yhdistettyä suoraan myös vahvistimeen.

BW-Px8-Product-8-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-8-Tan-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Tan-1x1-1
<
>
Bowers & Wilkins Px8 on saatavana mustana tai vaaleanruskeana. Kuva: Bowers & Wilkins

Px8 käyttää samaa vastamelutekniikkaa kuin Px7 S2. Yhteensä kuusi mikrofonia huolehtii melun vaimentamisesta. Ulkopuolen kaksi mikrofonia on siirretty lähemmäs toisiaan ja jokaisen mikrofonin kallistuskulmaa on säädetty paremman vaimentamaan tuulen kohinaa ja nappaamaan puheen.

Samalla sovelluspäivitys

Px8:n lanseerauksen yhteydessä Bowers & Wilkinsin Music App -sovelluksesta julkaistaan päivitys. Sovelluksen avulla Px8:n käyttäjät voivat striimata musiikkia suoraan puhelimesta kuulokkeista Deezerin, Qobuzin ja Tidalin kautta. Sama toiminto tulee myös Px7 S2 -kuulokkeiden omistajien käyttöön.

Hinta ja saatavuus

Bowers & Wilkins Px8 on saatavilla nyt 700 euron suositushintaan.

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Nothingin uusi sukupolvi Täyslangattomat tarjoavat Hi-Res Audiota ja LHDC 5.0 -koodekin.
Edulliset vastamelunapit Jabra Elite 4 on täyslangaton kuulokemalli, jolla on hyvät ominaisuudet ja huokea hinta.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.