Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

ATH-TWX9: Audio-Technican huipputäyslangattomat

ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.

/ 08.03.2023 - 10:33
ATH-TWX9: Audio-Technican huipputäyslangattomat

Audio-Technica ATH-TWX9 luvataan sopivan yhtä hyvin niin elokuvien ja pelien äänelle kuin musiikin kuunteluun ja puheluihinkin. Ylelliset nappikuulokkeet on varustettu Sonyn 360 Reality Audio -tuella, joten ne toistavat 360-ääniraitoja ja saavat äänen tuntumaan enemmän pään ulkopuolella ja ympärillä soivalta kuin pään sisäiseltä, kuten kuulokkeilla yleensä.

ath-twx9 01- scaled
Kuva: Audio-Technica

Lossless-ääntä?

Erityisen jännittävä uutinen kuulokkeissa on niiden tuki Snapdragon Soundille. Qualcommin kehittämän teknologia tukee häviötöntä CD-laatuista ääntä aptX Lossless -koodekin avulla.  TWX9:n spekseissä ei tosin lue, että kuulokkeissa olisi aptX Lossless, vaan tiedoissa mainitaan vain aptX Adaptive. Mutta koska Lossless kuuluu Adaptive-pakettiin ja spekseissä kerrotaan kuulokkeiden tukevan jopa 96 kHz:n resoluutiota, voimme olettaa niiden oikeasti tukevan Lossless-ääntä.

Elementit ovat melko tavanomaisen kokoiset, 5,8 mm, mutta japanilaisvalmistaja on suunnitellut ne alusta asti toistaakseen erityisen laajaa taajuusaluetta, joka tuo lisää vivahteita etenkin ylärekisteriin.

Lue lisää: JBL Tour Pro 2 – Jotain uutta, jotain vanhaa

Pieni viive

Kun Audio-Technica painottaa tiedotteessaan ATH-TWX9-kuulokkeidensa peliystävällisyyttä, tarkoittaa se sitä, että aiempia kuulokemalleja vaivannut viive on korjattu. Aiemmin Audio-Technicalla oli luokkansa pisin viive, jonka vuoksi auton törmäys ruudulla kuului melkein sekunnin jäljessä.

Ensinnäkin TWX9:ään on lisätty oma äänensiirto sekä vasemmalle että oikealle korvalle, joten yhteyden pitäisi olla vakaampi ja äänen viiveen pienempi videoita katsoessa ja pelatessa. Lisäksi kuulokkeet on varustettu Low Latence -asetuksella, jonka voi laittaa päälle A-T Connect -sovelluksesta.

ath-twx9_overview_top- scaled
Kuva: Audio-Technica

 

Vastamelu

Vastamelua on tarjolla viidessä voimakkuudessa, ja sitä voi säätää ympäristön mukaan koskettamalla vasemman kuulokenapin hipaisukytkintä.

Valittavana on toki myös ympäristöäänet, joiden avulla ulkopuoliset äänet, mukaan lukien oma puhe, kuuluvat paremmin kuulokkeiden läpi. Se on näppärä valinta, kun keskustele jonkun kanssa, ja sidetonen ansiosta oman äänensä kuulee myös puheluiden aikana.

Lue myös: Audio-Technica ATH-WP900 – Paljon parempaa ääntä langallisesti

ATH-TWX9_lifestyle 2- scaled
Kuva: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-TWX9: Hinta ja saatavuus

Roiskesuojatut (IPX4) nappikuulokkeet maksavat noin 360 euroa ja tulevat kauppoihin kesän kynnyksellä.

Lue lisää: audio-technica.com

 

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Ääni & Kuva
Scroll to Top