Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Parasta ääntä korville

Vuoden parhaat kuulokkeet 2024-2025

Olemme valikoineet erilaisten kuulokkeiden valtavan laajasta valikoimasta parhaat viimeisen vuoden aikana julkaistut mallit. Tässä vielä vinkit sopivan kuulokemallin valintaan!

/ 04.11.2024 - 00:00
Vuoden parhaat kuulokkeet 2024-2025

Sanka- ja nappikuulokkeet ovat erottamaton osa arkeamme: niitä käytetään työ- ja koulumatkalla, junassa, lentokoneessa ja ihan vain lempimusiikin kanssa rentoutuessa. Hyvillä kuulokkeilla pääsee nauttimaan jopa paremmasta äänenlaadusta kuin monilla kaiuttimilla, sillä ympäröivä huone ei pääse kuulokkeita käyttäessä vaikuttamaan sointiin.

Langattomat kuulokemallit hallitsevat markkinoilla, ja vastamelusta on tullut jo oikeastaan standardi. Ja on helppo ymmärtää, miksi – kukapa ei haluaisi sulkea ympäristön ääniä ulkopuolelle hälyisässä toimistossa tai bussissa?

Sankamallia vai täyslangatonta?

Sankakuulokkeilla ja nappikuulokkeilla on puolensa ja puolensa. Sankakuulokkeilla melunvaimennus on usein tehokkainta, akunkesto pisintä ja istuvuus mukavinta. Täyslangattomat nappikuulokkeet taas voittavat, kun puhutaan huomaamattomista ja helposti laukussa mukana kulkevista kuulokkeista – ei siis ihme, että ne ovat nykyään niin suosittuja.

Viimeisen vuoden aikana täyslangattomien kehitys ei ole enää ottanut sellaisia harppauksia kuin parina aiempana vuonna, mutta vastamelu paranee yhä, etenkin halvemmissa malleissa. Bluetoothin kautta välittyvä langaton äänenlaatu alkaa lähennellä jo langallista äänenlaatua parempien pakkauskoodekkien, kuten aptX Losslessin ja LDAC:n yleistyessä. Kuulokkeiden hinnatkin ovat pysyneet yllättävän vakaina, inflaatiosta huolimatta.

Kaapelilla saa edelleen parasta äänenlaatua

Hifiharrastajien keskuudessa johdoista ei luovuta, sillä langallinen ääni on edelleen laadultaan parempaa kuin langaton. Kun kuulokkeet kytkee hyvää kuulokevahvistimeen, saa nauttia äänenlaadusta, joka on parempaa kuin useimmilla kaiutinjärjestelmillä.

Kaipasipa sitten kuulokkeita arkikäyttöön, treenaamiseen tai musiikin hifistelyyn, olemme valinneet parhaat vaihtoehdot joka hintaluokasta.

5 nopeaa vinkkiä: Näin saat eniten irti kuulokkeistasi

Valitse langattomat kuulokkeet vastamelulla

Vastamelu parantaa musiikin ja äänikirjojen kuuntelua meluisassa ympäristössä ja säästää kuuloa, kun ei tarvitse nostaa volyymia saadakseen selvää kuunneltavasta sisällöstä.

Tarkista suojausluokka

Vaikka et aikoisikaan lenkkeillä kuulokkeidesi kanssa, ei koskaan ole pahitteeksi valita mallia, joka sietää hikeä ja sadetta. Katso, että kuulokkeilla on vähintään IPX4-suojausluokits.

Hyödynnä EQ-asetuksia

Monen kuulokemallin ohjaukseen käytetään sovellusta, josta löytyy usein myös taajuuskorjain eli EQ. Sillä saa hienosäädettyä äänestä oman maun mukaista, mutta kannattaa tietysti valita kuulokemalli, jonka sointi miellyttää alun alkaenkin.

Valitse oikea Bluetooth-koodekki

Vältä kuulokemalleja, jotka tukevat ainoastaan SBC-koodekkia. Apple-käyttäjien kannattaa tarkistaa, että mallissa on AAC, kun taas Android-käyttäjät voivat tähdätä aptX-, aptX HD- tai LDAC-koodekkeihin. Paras on CD-laatuista ääntä tarjoava aptX Lossless, mutta kovin moni puhelin ei vielä tue sitä.

Harkitse myös vahvistimen käyttöä

Langallisen kuulokemallin kanssa oma vahvistin voi parantaa äänenlaatua merkittävästi. Hyviä kuulokevahvistimia löytyy parin sadan hintaisista aina nelinumeroisiin summiin, joten ostoksille voi lähteä ihan oman lompakon paksuuden mukaan.

Ehdokkaat vuoden parhaiksi kuulokkeiksi

Voittaja Vuoden parhaat kuulokkeet 2024-2025

Vuoden paras langaton sankakuuloke, Basic

Sony ULT Wear

Muhkeaa bassoa ja vastamelua kohtuuhintaan

Sonyn ULT-sarja kosiskelee nuorta yleisöä ja etenkin räpin ystäviä.

  • Massiivinen basso, vahva ja dynaaminen sointi. Napakymppi kohderyhmää ajatellen! Yllättävän kirkas keskirekisteri ja tasapainoinen ääni. Mukava istuvuus, hyvä vastamelu ja pitkä akunkesto.
  • Keinotekoinen bassoääni puheluiden taustalla.

ULT Wear muistuttaa jonkin verran Sony WH-1000XM4-mallia, sillä molemmissa malleissa kupit on kiinnitetty sankaan samanlaisella kiinnikkeellä, joka poikkeaa XM5-mallista. Wearin vasemmassa kupissa on ULT-nappi ja kummassakin mikrofoni, joita käytetään niin puheluihin kuin äänenkäsittelyynkin.

Sony onnistunut luomaan jotain erityistä ULT Wear -kuulokkeillaan: lippulaivamallin äänenlaatu on yhdistetty energiseen bassoon. Ja se saa ainakin tämän toimittajan hymyilemään leveästi joka kappaleen kohdalla.

Basso puskee ihan kunnolla mutta pysyy samalla aisoissa eikä peitä keskirekisteriä. Vastoin odotuksia ULT Wear sopii useimmille musiikkityyleille, sillä sointi kirkas ja laadukas. ULT-bassotoiminnoista on oikeasti iloa.

Puheluissa äänenlaatu on vähän niin ja näin, mutta jos aikoo lähinnä kuunnella eikä puhua, on ULT Wear erinomainen kuulokevalinta. Vastamelukin haastaa useimmat, Sonyn omaa lippulaivamallia lukuun ottamatta.

Kuulokkeiden 200 euron suositushinta on mainio bonus. Nämä kuulokkeet kestävät helposti vertailun useimpiin kilpailijoihin.

Bose QuietComfort Ultra Headphones

Erinomainen vastamelu ja sointi

Bose QuietComfort Ultra Headphones on todella hyvä kuulokemalli, joka tukee myös häviötöntä Bluetooth-ääntä.

  • Täyteläinen bassontoisto, vaivaton soittotyyli. Häviötön aptX Lossless! Vastamelu kuuluu markkinoiden parhaimmistoon.
  • Vetäytnyt keskirekisteri. Hivenen kesyt dynaamikat.
Vuoden paras täyslangaton nappikuuloke, Basic

Technics EAH-AZ40M2

Luokkansa parhaat nappikuulokkeet

AZ40M2 on Technicsin testivoittajan AZ40:n paranneltu versio, jossa on nyt myös vastamelu.

  • Erittäin hyvä äänenlaatu, LDAC ja peräti kolmea laitetta tukeva multipoint. Hyvin toimiva vastamelu ja ympäristöäänet.
  • Vastamelua ja ympäristöääniä ei voi säätää. 5-käyräinen EQ on niukanpuoleinen.

Edeltäjässä, AZ40-mallissa, ei vastamelua ollut, mutta uudesta AZ40M2:sta sekin löytyy. Samoin kuin ympäristöäänet, jotka kyllä olivat jo edeltäjässäkin. AZ40M2 ja kalliimman AZ60M2-mallin ero on esimerkiksi siinä, että halvemmassa mallissa vastamelua ei voi säätää. Se on joko päällä tai pois, toisin kuin kalliimmissa kuulokemalleissa, joissa vastamelun ja ympäristöäänien määrää voi hienosäätää tarkemmin.

Vastamelu toimii hyvin eikä se muuta sointia erityisemmin. Pidän siitä, että ympäristöäänet toistuvat selkeästi ja erottuvasti.

Akunkesto on noin 20 tuntia – kotelon kanssa – vastamelun ollessa päällä. Jos sen sammuttaa, pitenee akunkesto 34 tuntiin. Kuulokkeet tukevat LDAC-koodekkia.

Technics EAH-AZ40M2 todistaa, ettei hyvästä äänestä, vastamelusta ja käytännöllisyydestä ole pakko pulittaa satoja euroja. Technicsin kuulokkeet toimivat erinomaisesti, mikään ei tunnu huolimattomalta tai turhalta, ja ennen kaikkea sointi on hintaan nähden erinomaista.  Edeltäjänsä tapaan AZ40M2 on meidän silmissämme selkeä voittaja.

Vuoden paras täyslangaton nappikuuloke, Premium

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Täydelliset täyslangattomat

Kun etsitään luokkansa parasta kokonaispakettia, vie Sennheiser Momentum True Wireless 4 voiton.

  • Upea äänenlaatu, erinomainen istuvuus ja hyvä vastamelu. Myös ympäristöäänet toimivat mainiosti.
  • Puheluiden äänenlaatu on aika lattea.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 on täynnä uuden uutukaisia ominaisuuksia, kuten Auracast ja LE Audio, ja sanon tämän nyt heti kättelyssä: Auracast on sekä todella käytännöllinen että todella cool.

Ajatella, että napinpainalluksella saa yhdistettyä lentokentän kaiutinjärjestelmän omiin nappikuulokkeisiinsa. Tai sporttibaarin television äänen. Ihan kuin olisi supervoimia! Ominaisuus odottelee ehkä vielä vähän tulevaisuutta, ja rehellisesti sanoen en päässyt testaamaan toimintoa.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 on ehdottomasti täyslangattomien laadukkainta osastoa. Äänenlaatu on moitteeton, ja sekä vastamelu että istuvuus ovat huippuluokkaa. Auracastin ansiosta kuulokkeet ovat myös valmiina tulevaisuuteen. Kaiken kaikkiaan Sennheiserit ovat luokkansa parhaat kuulokkeet tällä hetkellä.

Vuoden paras kuulokemalli, Premium

Neumann NDH 30

Studioääntä kotikäyttöön

Neumann yllättää harvinaisen tasapainoisilla NDH 30 -yleiskuulokkeillaan.

  • Upea tasapaino ja dynaaminen kontrasti. Bassontoisto on tiukkaa, keskirekisteri sävykästä ja äänikuva läpinäkyvä.
  • Nopeimmat transientit ovat vähän vaisuja.

Ei mikään ihme, että Neumannin kuulokkeet kuulostavat niin hyviltä: onhan valmistaja tunnettu studiokäyttöön suunnitelluista laitteistaan. Ajattelimme, että ehkä NDH 30 kuulostaisi monitorikaiuttimelta: äärimmäisen tarkalta, vähän kuivakkaalta eikä välttämättä ihan sellaiselta, jota musiikin ystävä arvostaisi. Olimme väärässä.

Kun iho menee kananlihalle, tietää, että homma toimii. Exile kuulostaa todella, todella hyvältä. Äänikuva on tasapainoinen ja koherentti. Kaikki, mitä kuulokkeista keksii soittaa, kuulostaa mahtavalta, joten kyseessä on mitä mainioin kuulokemalli monipuoliseen musiikin kuunteluun. Jan Gunnar Hoffin pianokappale saa kuulokkeet kuulostamaan siltä kuin ne eivät olisi dynaamiset laisinkaan. Neumann on monelta osin mukavampi kuin esimerkiksi Sony.

Neumann NDH 30 on testin paras yleiskuuloke. Transienttivaste ei ole kaikkein nopeinta, mutta sointi on niin tasapainoinen, avoin ja dynaaminen, että kuulokkeet sopivat mahtavasti kaikenlaiseen kuunteluun. Neumann ei ole edukseen pelkässä studiokäytössä, vaan niiden kanssa voi uppoutua nojatuoliin ja nautiskella hartaasti parhaasta mahdollisesta äänenlaadusta, mitä tähän hintaan voi saada.

Vuoden paras langaton sankakuuloke, Highend:

Dali iO-12

Täysin puhdas sointi

Dali iO-12 on kalleimpia testaamiamme langattomia sankakuulokkeita. Voiko se todella olla hintansa väärti?

  • Todella puhdas ja dynaaminen sointi. Kuulokkeet toimivat yhtä hyvin passiivisena head-fi-laitteena kodin hifijärjestelmän kanssa. Laadukas ja ylellinen pienintäkin yksityiskohtaa myöten.
  • Melko painava malli. Ei sovellusta. Vain yksi vastameluasetus. Toisaalta, säätövaralle ei ole tarvettakaan.

Musiikkia on kaikkialla kellon ympäri. Miljoonat kappaleet vain napinpainalluksen päässä – puhelimelta, tietokoneelta, keittiön Sonos-kaiuttimelta tai olohuoneen televisiolta. Ja ihan hyvällä laadulla.

Sellaisen keskellä voi unohtua, miksi musiikkia haluaa kuunnella: tunteiden vuoksi. Sellaisten hetkien, joissa kokemus työntyy äänikuvasta läpi ja avaa kuulijan mentaalisen ikkunan. Juuri sellaista on kuunnella Dali iO-12 -kuulokkeita.

Dali iO-12 on melkeinpä ylimielisen kallis vastamelukuuloke – erinomaisia vastamelukuulokkeita saa puolet halvemmallakin. Olemme itse testanneet vain kaksi muuta langatonta kuulokemallia tässä samassa hintaluokassa, Focal Bathysin ja Mark Levinson No. 5909:n. Molemmat ovat oivia kilpailijoita, ja  iO-12 muistuttaa enemmän Focal Bathysta dynamiikantoiston suhteen. Näitä kahta ei ole suoraan vertailu, mutta iO-12 erottuu puhdassointisimpina ja säröttömimpinä kuulokkeina, joita olen koskaan päässäni pitänyt. Ainakin jos jätetään pois Sennheiser ”Orpheus” HE1, joka on niin kallis, ettei edes sen ajatteluun ole varaa.

Kuulokkeiden yllättävä valttikortti on mahdollisuus käyttää niitä myös langallisesti – se tekee Dali iO-12 -mallista enemmänkin kuin ”vain” poikkeuksellisen erinomaiset langattomat kuulokkeet.

Ääni & Kuva
Scroll to Top