annonse
annonse

Testissä: Sumiko S.10

Tyylikäs lihaskimppu

Subwooferin valinnassa täytyy usein tehdä kompromissi tehon ja tarkkuuden välillä, mutta Sumiko onnistuu molemmissa

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja mehevä syväbasso, jollainen subwooferissa tuleekin olla.
Pääsylippu bassobileisiin maksaa enemmän kuin muilla testilaitteilla.

Sumiko on suhteellisen uusi merkki subwoofer-maailmassa, mutta sen taustalla on vahva McIntosh-konserni, jota ei voi pitää minään autotallivalmistajana: tämä subwoofer on itse asiassa saman tiimin käsialaa kuin Sonus Farberin. Odotukset ulkonäön ja soundin suhteen ovat siis korkealla.

S10 on Sumikon suurin subwoofer, ja varsin tyylikäs pianolakattuine pintoineen. Nimen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että kyseessä olisi 10-tuumainen basso, mutta ehei – se on 12-tuumainen, ja niitä on itse asiassa kaksi! Näiden lisäksi varustuksiin kuuluu passiivinen kalvo, joka auttaa kaikkein matalimpien taajuuksien kanssa. Ratkaisu on tyylikkäämpi ja kalliimpi kuin perinteinen bassorefleksiportti, mutta toimii.

Äänenlaatu

Aloitimme testauksen musiikilla, eikä ole epäilystäkään, etteikö Sumiko soisi erittäin tarkasti. Se seurailee Maria Menan I Was Made For Loving You -coverin bassoa tiukasti ja erottelee eri sävyt kauniisti. Basso on mehukas ja voimakas samanaikaisesti, ja kuulemme pieniä vivahteita, jotka ovat muilla testilaitteilla jääneet huomaamatta. Passiivisille slave-elementeille on tyypillistä hitaampi transienttivaste kuin painekammiorakenteissa, mutta emme havaitse tästä merkkiäkään.

Hinta: 1 900 €

Tyyppi: Suljettu, slave-basso

Bassoelementti: 12-tuumainen + 12-tuumainen passiivi

Vahvistin: 500 wattia, luokka D

Taajuusalue: 22–120 Hz

Mitat: 44,5 x 40 x 45 cm

Paino: 29 kg

Muuta: Langaton vastaanotin

Verkkosivusto: www.sumikosubwoofers.com