Mainos
Mainos
Mainos

8 pelihiirtä

Pelaajan salainen ase

Testasimme kahdeksan parasta hiirtä, jotka on suunniteltu erityisesti pelaamiseen.

Olemme testanneet isot joukot erilaisia pelilaitteita, joista useimmat ovat varsin hinnakkaita harrastusvälineitä. Hiiri tekee poikkeuksen: sellaiseen suurimmalla osalla on helposti varaa.

Hyvä näytönohjain maksaa opiskelijaläppärin verran, mutta parhaimmatkin pelihiiret mahtuvat hyvin tavallisen kuukausi- tai lahjabudjettiin. Itse asiassa useimmat hiiret maksavat vähemmän kuin ensimmäinen tietokonehiireni joskus 30 vuotta sitten – eikä tässä ole edes otettu huomioon inflaatiota!

Mutta miksi pitäisi hankkia erillinen pelihiiri? Eikö yhtä hyvin voi käyttää tavallista hiirtä?

Pelihiiri muistuttaakin ulkonäöltään – sykkiviä valoefektejä lukuun ottamatta – tavallista hiirtä. Jos kurkistaa tarkemmin mustan kuoren alle, on ero sittenkin kuin vanhan ruosteisen polkupyörän ja tour de Francen kilpapyörän välillä. Kaikki on kiinni nopeudesta, tarkkuudesta ja vakaudesta.

Resoluutio ja nopeus

Pelihiirten yhteydessä usein esiin nouseva luku on DPI (Dots Per Inch, pistettä tuumalla), joka ilmoittaa hiiren resoluution. Mitä korkeampi DPI-luku, sitä pidempään kursori liikkuu, kun hiirtä liikutellaan matolla. Tähtäys ja nopeat käännökset ovat tietenkin pelaamisessa erityisen tärkeitä. Jättimäiset luvut, kuten 12 000 DPI:tä tai enemmän, ovat kuitenkin hölynpölyä, josta ei ole mitään hyötyä, ellei hienomotoriikka ole yli-inhimillisellä tasolla ja hiirimatto postimerkin kokoinen. Etenkään kursori ei hyödynnä näin suurta resoluutiota, ja koska hiiri siirtää dataa tietokoneelle kerran millisekunnissa, voi kursori alkaaa hyppiä. Onneksi hiirten resoluutiota voi säätää portaittain. Käytännössä ammattipelaajatkaan eivät yleensä käytä yli 3 000 DPI:n resoluutiota.

Parempi mittari hiiren tarkkuudelle ja nopeudelle on IPS (Inches Per Second, tuumaa sekunnissa), joka kertoo, kuinka pitkälle hiirtä liikuttaa ilman, että sensori hyppää mittauspisteiden yli. Korkeampi luku tarkoittaa tarkempaa yhteistyötä käden ja kursorin liikkeiden välillä.

50 miljoonaa klikkausta

Hiiren napit ovatkin sitten oma lukunsa, ja niiden vaatimukset nopeudesta ja kestävyydestä ovat vielä korkeammalla. Tavallisellan toimistohiirellä tarvitsee vain klikata kerran tai tuplasti saadakseen valittua jonkin ominaisuuden tai startatakseen ohjelman, mutta pelihiiren on reagoitava välittömästi, kun pelaaja kliksuttelee kymmenen kertaa sekunnissa saadakseen vastustajansa kukistettua kahdella Berettallaan Counter Strikessa.

Nappien valmistajista japanilainen Omron on useimpien suosikkeja. Omronilla on samanlainen kulttistatus hiirinappien suhteen kuin Cherryllä näppäimistöjen kanssa. Napit kestävät 20–50 mijoonaa klikkausta. Vaikka se kuulostaa paljolta, tarjoavat useat valmistajat varanappeja, jotka voi vaihtaa kuluneiden tilalle.

Osa pelaajista suosii langallisia hiiriä ja osa langattomia. Molemmat toimivat, kunhan ne on hyvin tehty. Tämän testin hiiristä seitsemän kahdeksasta on langallisia, joten lienee selvää, että ammattilaispelaajat kallistuvat johdon puoleen. Yksi testihiiristä on muuten Razer Lancehead -mallin ”Tournament Edition”, joka eroaa tavallisesta milläs muulla kuin johdolla.

Asus ROG Gladius II

Sirkus hiirimatolla

Pelaamisen pitäisi olla hauskaa, ja Asus todella onnistuu viihdyttää hyvällä pelihiirellään.

Hienon näköinen valoineen päivineen, toimiva ja tarkka.
Valot nostavat hintaa mutta eivät tee hiirestä parempaa.

Asus on pelilaitevalmistajien vakiintuneimpia nimiä, joka valmistaa kaikkea emolevyistä kokonaisiin tietokoneisiin ja kuulokkeisiin. Sekä tietenkin hiiriin.

Asus ROG Gladius II on ergonominen oikean käden hiiri, jossa on pyöristetyt reunat ja seitsemän nappia tavallisen kuuden sijaan. Päänapit (oikea ja vasen klikkaus) kestävät Omronin valmistamina 50 miljoonaa klikkausta. Senkään jälkeen hiiri ei ole jätettä, vaan mukana tulee varanapit, jotka saa vaihdettua tähtipääruuvarilla. Johto on irrotettava, ja pakettiin kuuluu sekä kumipintainen johto että pidempi kangaspäällysteinen.

Mustasta väristään huolimatta Gladius II ei uhkaa hukkua hiirimatolle: Aura Sync -ohjelman valoefektit pitävät siitä huolen. Ohjelmalla saa valot Asusin laitteisiin, kuten tietokoneisiin ja näppäimistöihin mutta myös emolevyihin, näytönohjaimiin, näyttöihin ja kuulokkeisiin. Sekä tietenkin hiiriin. Ohjauspyörän lisäksi valaistuna kulkee hiiren koko alareuna. 12 erilaisen valoanimaation avulla tylsästäkin pelistä tulee jännittävän värikäs.

Vakavampiin aiheisiin mennäksemme on todettava, että Gladius II on toiminnaltaan hyvin samanlainen kuin muut testin hiiret. Valinta Asus ROGin ja vaikkapa SteelSeriesin tai HyperX:n välillä on enemmänkin makukysymys kuin suorituskyvystä kiinni.

Johtopäätökset

Liikkuvat valot eivät tarjoa vakavasti otettavaan hiireen mitään lisää, mutta koska kyseessä on viihdekäyttöön tarkoitettu hiiri, ovat valot perustellut. Ne toki nostavat hintaa, ja Asusin hiiri on testin toiseksi kallein. Hintaero useimpiin on kuitenkin melko pieni, ja tekniikka samaa tasoa lähimpien kilpailijoiden kanssa. Napit ovat hyvät ja ohjaus tarkkaa. Jos kotoa löytyy jo Asusin muita Aura-valoja tukevia laitteita, on ROG Gladius II loistava valinta joukkoon. Kirjaimellisesti.

Faktat

Nopeus: 250 IPS

Maksimiresoluutio: 12 000 DPI

Napit: 7 Omron

Ohjelmisto: Asus Aura Sync

Valot: RGB

Kätisyys: Oikea

Paino: 110 g

Verkkosivusto: asus.com

Hinta: 95 €

Bästa pris på Asus ROG Gladius II

SteelSeries Rival 310

Helmikuu 2018SteelSeries Rival 310
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Arkinen ahertaja

SteelSeriesin hiiri on pelaajille, jotka eivät kaipaa koristeellisia ekstraherkkuja laitteisiinsa – eihän niillä pelejä voiteta.

Ergonominen, kestävä päällys sivuilla ja pyörässä. Hyvä ohjelmisto.
Ei yhtä viihdyttävä kuin monien kilpailijoiden hiiret. Tämä on työmyyrä, ei hauskuuttaja.

Tanskalainen SteelSeries on pelivarustemarkkinoiden suosituimpia valmistajia. Se sponsoroi Evil Geniuses – e-urheilujoukkuetta, joka on paitsi voittanut miljoonien dollareiden palkintoja varusteidensa avulla, myös osallistunut uusien tuotteiden kehittelyyn.

Olemme testanneet useita SteelSeriesin kuulokkeita, ja brändi tekee myös MSi:n kannettavien näppäimistöt. Hiiriäkin toki löytyy. Uusimman nimi on Rival 310.

Vaivaisella 88 gramman painollaan Rival 310 on testin kevyin. Se on oikean käden hiiri, jonka muotoilu on pehmeää, toisin kuin monissa ergonomisissa hiirissä. Sivut ja ohjauspyörä on päällystetty silikonikumilla, josta saa hyvän otteen. Sensorin luvataan olevan kaikkien aikojen tarkin, ja kieltämättä se on erittäin tarkka.

Ohjauspyörä ja logo ovat valaistuja, ja SteelSeries Engine -ohjelmasta voi valita värin. Ohjelmalla voi tehdä paljon muutakin: nappien toimintoja voi muuttaa ja sinne voi tallentaa makroja, jotka käynnistyvät napinpainalluksella. Edistyneet pelaajat voivat hienosäätää hiiren herkkyyttä ja liikkeenkorjausta.

Johtopäätökset

SteelSeries Rival 310 on niin järkevä, että se on tylsää. Harkittujen yksityiskohtiensa ansiosta se kuitenkin toimii erinomaisesti pelin tuoksinassa. Hiiri pysyy hyvin kädessä vaikka 35-asteisessa Assembly-hallissa. Napit on sijoitettu fiksusti. Jos omistaa saman valmistajan muita laitteita, voi erinomaisella SteelSeries Engine -ohjelmalla hallita niitä kaikkia. Mahdollisuus käyttää sovelluksia ohjelman sisällä on fiksu lisä. Plussana myös Rival 310:n melko edullinen hinta.

Faktat

Nopeus: 350 IPS

Maksimiresoluutio: 12 000 DPI

Napit: 6 Omron

Ohjelmisto: SteelSeries Engine

Valot: RGB

Kätisyys: Oikea

Paino: 88 g

Verkkosivusto: steelseries.com

Hinta: 70 €

Bästa pris på SteelSeries Rival 310

Logitech G903 Wireless

Helmikuu 2018Logitech G903 Wireless

Ylettömän ylellinen scifihiiri

Logitechin huippuhiiri pystyy mihin vain, ja se näkyy myös hinnassa.

Tyylikäs design. Erittäin tarkka. Langaton. Langaton lataus.
Yhden G903:n hinnalla saa monta hyvää tavallista pelihiirtä.

Logitech on tehnyt hiiriä pidempään kuin yksikään muu yhä elossa oleva valmistaja. G903 on heidän huippumallinsa pelihiiristä, ja todellinen yllätys!

Ensinnäkin G903 on testin ainoa langaton hiiri. Koska sekä Bluetooth että Logitechin oma standardiadapteri ovat liian hitaita pelaamiseen, tulee hiiren mukana ”Lightspeed”-USB-adapteri. Johtoa suosiville sellainenkin löytyy. Painoa voi säätää 10 gramman lisäpainoilla, ja peukalonapit voi vaihtaa toiselle sivulle, jolloin hiiri sopii vasenkätisille!

G903:n kapea ja pitkulainen ulkomuoto tuo mieleen scifi-elokuvan rekvisiitan.

Ergonomia on hyvä ja päänapit ovat kevyet ja toimivat salamannopeasti. Pyörän päällä olevan lisänapin vuoksi voi olla vaikea löytää oikeaa nappia pelin tuoksinassa. Tarkkuus on huippuluokkaa.

Hiiren asetuksia hienosäädetään Logitech Gaming Software -sovelluksesta. Tekstin koko ei ikävä kyllä vastaa näytön resoluutiota, joten Full HD -näyttö näyttääkin lukukelvottomalta 13-tuumaisella 3K-näytöllä. Ja koska sovellus on kiinnitetty aloitusnäyttöön, ei sitä saa vedettyä suuremmalle näytölle, jos käytössä on useampia ruutuja.

Johtopäätökset

Logitech G903 on luksushiiri Rolls Royce -hintaluokassa. Ominaisuuksien ja säätömahdollisuuksien määrä on hengästyttävä. Hiiren mukana tulee hiirimatto, joka lataa hiirtä ja tuo hiiren käyttöön uudenlaisen langattoman vapauden. Toisaalta G903 maksaa enemmän kuin sen kaksi lähintä kilpailijaa yhteensä, tarjoamatta kuitenkaan pelaamiseen mitään lisäominaisuuksia. Tarkkaa ja nopeaa pelihiirtä kaipaava oikeakätinen pelaaja löytää edullisempiakin vaihtoehtoja.

Faktat

Nopeus: 400 IPS

Maksimiresoluutio: 12 000 DPI

Napit: 8

Ohjelmisto: Logitech Gaming Software

Valot: RGB

Kätisyys: Valittavissa

Paino: 110–120 g

Verkkosivusto: logitech.com/fi

Hinta: 160 €

Bästa pris på Logitech G903 Wireless

Razer Lancehead Tournament Edition

Helmikuu 2018Razer Lancehead Tournament
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Pitoa ralli-Razerilla

Razerin kisahiiri antaa pienen etumatkan pelaajalle.

Salamannopea reagointi ja terävää tarkkuutta. Voi käyttää kummallakin kädellä. Paras ohjelmisto.
Voi tuntua pieneltä suureen käteen. Hieman kalliimpi.

Razer oli vuonna 1998 ensimmäinen, joka valmisti erikoishiiren, ja nykyään merkki on e-urheilulaitteiden kuuluisimpien nimiä. Valmistaja tekee yhä hiiriä, mutta myös näppäimistöjä, kuulokkeita ja kokonaisia tietokoneita.

Nimensä mukaisesti Razer Lancehead Tournament Edition on kilpaversio Razer Lancehead -hiirestä. Se eroaa normiversiosta johdon osalta (tavallinen on langaton) ja optisella sensorilla lasersensorin sijaan. Vaikka laser kuulostaakin näppärältä, ovat optiset sensorit kuitenkin nopeampia ja tarkempia, ja Razer Lancehead Tournament Edition sanoo olevansa maailman nopein ja tarkin suorituskyvyllään 450 tuumaa sekunnissa. Se vastaa 40 km/h vauhtia ja kuulostaa hurjalta, mutta äärimmäinen herkkyys on etu 3D-peleissä. Jopa amatööripelaajan käsissä!

Razerin ohjelmisto on nimeltään Synapse. Kun on selvinnyt tarpeettoman vaikeasta rekisteröinnistä (miksi hiirtä käyttääkseen on ylipäätään rekisteröidyttävä?), on ohjelma erinomainen ja monipuolinen, ja antaa mahdollisuuden säätää edistyksellisiä valoefektejä, nappeja ja makroja. Muutosten tallentaminen vie yllättävän pitkään, mikä johtunee asetusten tallentamisesta hiiren omaan muistiin.

Johtopäätökset

Lancehead Tournament Edition on tehty pelaamiseen huipputasolla. Yli-inhimillisen tarkkuuden ansiosta se onkin täydellinen väline ammattilaispelaajille. Myös tavalliset e-urheilijat voivat hyötyä lisänopeudesta ja ennen kaikkea erinomaisesta ohjelmistosta, jonka avulla voi hienosäätää kaikenlaista. Hiiri on halvimpia malleja kalliimpi mutta verrattuna muihin pelilaitteisiin hiiret ovat niin edullisia ettei pihistely kannata.

Faktat

Nopeus: 450 IPS

Maksimiresoluutio: 16 000 DPI

Napit: 9 Omron

Ohjelmisto: Razer Synapse

Valot: RGB

Kätisyys: Symmetrinen

Paino: 104 g

Verkkosivusto: razerzone.com

Hinta: 80 €

Bästa pris på Razer Lancehead Tournament Edition

HP Omen Mouse 600

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Nopea napsuttelija

HP:n pelihiiri on mielettömän nopea muttei tarjoa juuri muuta.

Siisti ulkonäkö. Hyvä ergonomia. Napit ovat testin nopeimpien joukossa.
Ei ohjelmistoa, vain 12 väriä. Useimmat hiiret tarjoavat enemmän vastinetta samalla rahalla.

HP haluaa palan pelikakusta ja heidän Omen-sarja onkin tuottanut markkinoille menestyneitä ja kohtuuhintaisia tietokoneita. Sarjalla pitää tietenkin olla myös lisävarusteita.

HP Omen Mouse 600 on klassisen näköinen pelihiiri: hiilenmusta, ronski ja samalla ergonominen muotoilu, ohjauspyörä ja valaistu logo. Kuten useimmat hiiret, se sopii vain oikeaan käteen. Se istuu kuitenkin käteen mukavasti.

Nappeja löytyy tavanomaiset kuusi (oikea/vasen, eteen/taaksepäin ja DPI-kytkin ja yksi pyörän alla). Johto on kiinteä ja päällystetty kankaalla estämään johtospagettisotkua.

DPI-resoluutiota voi säätää 12 portaan verran, ja valo vaihtaa väriä yhtä monessa sävyssä. Ei ehkä jännittävintä, mitä RGB-väreillä voi tehdä, mutta käytännöllistä. Korkein resoluutio on 12 000 DPI, mitä voi käyttää vain markkinointikikkana.

Ohjelmistoa ei ole, joten valoja ei voi ohjelmoida eikä erityisiä peliominaisuuksiakaan ole.

HP ei ilmoita hiiren skannausnopeutta, mutta ohjaus ei suju yhtä terävästi kuin esimerkiksi Logitechillä. Useimmille se kuitenkin riittää. Hiiren napit ovat HP:ssä onnistuneet: ne reagoivat todella nopeasti, ja peleissä, joissa ampumis- tai lyöntinopeus on tärkeää, se on todellinen etu.

Johtopäätökset

HP Omen Mouse 600 on pelihiiri, joka tarjoaa kaiken tarvittavan riittävällä laadulla. Oikeastaan kaikilla kilpailijoilla on kuitenkin tarjota enemmän samalla rahalla tai edullisemminkin, joten on vaikea keksiä syytä valita Omen Mouse 600.

Faktat

Nopeus: Ei ilmoitettu

Maksimiresoluutio: 12 000 DPI

Napit: 6

Ohjelmisto: Ei ole

Valot: 12 väriä

Kätisyys: Oikea

Paino: 120–136 g

Verkkosivusto: hp.com/fi

Hinta: 55 €

Bästa pris på HP Omen Mouse 600

Kingston HyperX Pulsefire FPS

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Tosi minimalisti

HyperX on skipannut useimmat ominaisuudet, joten lopputulos on varsin riisuttu.

Testin edullisin. Ei turhia ominaisuuksia.
Paljossa on säästetty. Hitain sensori.

HyperX on muistivalmistaja Kingstonin peliosasto. He aloittivat nopealla RAM-muistilla mutta ovat laajentaneet sittemmin pelilaitteisiin, kuten erinomaisiin kuulokkeisiin.

Hiiriäkin tekevät. Uusin malli on HyperX Pulsefire FPS, ja muiden HyperX-tuotteiden tapaan kouluesimerkki minimalismista. Ergonominen hiiri ja simppeli muotoilu. Kuusi nappia, yksi ohjauspyörä. Siinä kaikki. Ei RGB-värejä, pelkkä logon punainen valo ja ohjauspyörä. Toisaalta sivut ja pyörä on päällystetty kestävällä kumilla ja vasen/oikea-napeissa on laadukkaat Omronin kytkimet. Kingston on säästänyt, mutta ei tärkeissä paikoissa.

Ohjelmisto kuuluu säästöjen piiriin. Tuntien hienosäätämisen sijaan hiiri vain tökätään USB-porttiin ja aletaan pelaamaan. Selkeää!

Resoluutio ja nopeus eivät yllä lähellekään kilpailijoiden hulluja lukuja, mutta kuulostavat täysin järkeviltä: 3 200 DPI ja 130 tuumaa sekunnissa. Kukaan ei tarvitse 12 000 DPI:n resoluutiota, ja jos reson vahingossa säätäisi niin korkealle, tulisi hiirestä mahdoton ohjattava. Nopeus taas on eri juttu. Kun pelissä kääntyy kulman taakse ja yrittää tähdätä vihollista, huomaa, että hiiren hallinta ei ole yhtä hyvin hallussa kuin joillakin muilla testihiirillä. Mutta nämä ovat pikkuasioita, ja olemme aikoja sitten ohittaneet tälläkin hiirellä vauhtitason, jolla toimistohiiri saisi sydärin.

Johtopäätökset

HyperX Pulsefire FPS on mukavaa vaihtelua asevarusteluun nappien määrästä, vaikuttavimmista spekseistä ja yliopistotutkinnon vaativista ohjelmistoista. Näpräilyn sijaan se on yksinkertainen ja luotettava kuin Kalashnikov. Lisäetuna on hiiren edullinen hinta, vaikka hintaerot ovatkin tässä testissä hyvin pienet. Ja hiiri on ylipäätään ostoslistan edullisin pelilaite.

Faktat

Nopeus: 130 IPS

Maksimiresoluutio: 3 200 DPI

Napit: 6 Omron

Ohjelmisto: Ei ole

Valot: Punainen

Kätisyys: Oikea

Paino: 95 g

Verkkosivusto: hyperxgaming.com

Hinta: 60 €

Bästa pris på Kingston HyperX Pulsefire FPS

Roccat Kone AIMO

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Saksalaista tarkkuutta

Tämän kovanaamaisempaa hiirtä ei markkinoilta löydy!

Näyttävä design. Suurin osa asetuksista ohjelmistossa.
Hyvä hiiri, mutta parempiakin on.

Saksalainen Roccat on hiirimaton uusimpia tulokkaita. Vuonna 2007 perustettu yritys on ehtinyt kartuttaa hyviä kykyjä ja sponsoroi monia e-urheilujoukkueita League of Legends ja StarCraft II:ssa.

Roccat Kone AIMO on brändin ensimmäisen hiiren, vuoden 2007 Roccat Koneen, jatkokehitelty versio. Sitä saa neljänä varianttina. AIMO-mallissa on eniten ominaisuuksia ja värejä. AIMO on Roccatin standardi pelilaitteiden valojen ohjaukseen.

Hiilenmusta Kone AIMO näyttää esimerkilliseltä pelihiireltä. Terävät reunat ja esiin työntyvät sivut näyttävät uhmaavan ergonomiaa. Viisi erikseen ohjelmoitavaa RGB-valoaluetta täydentävät näyttävän kokonaisuuden. Hiiri on testin suurin ja painavin, joten se sopii aikuisen käteen hyvin.

Pelin tiimellyksessä hiiri istuu käteen loistavasti. Ohjaus toimii hyvin ja nait vastaavat nopeasti. Nopeimmilla, kuten Razerilla ja SteelSeriesillä, tarkkuus on hieman parempi.

Ohjelmiston nimi on Roccat Swarm, ja se sisältää saksalaiselle ohjelmistolle pakollisesti paljon asetusvaihtoehtoja. Kun tarvittavat lisäasetukset ja päivitykset on tehty, pääsin asettamaan valot, napit, DPI-tasot, liikkeet ja jopa pystyetäisyyden korkeuteen, jossa hiiri lopettaa skannaamisen!

Johtopäätökset

Roccat Kone AIMO on hauskan näköinen ja tarjoaa hyvää kontrollia peleihin. Etenkin jos haluaa itse ohjelmoida esimerkiksi nappien toimintaa. Valoshow on vain näköseikka, ja sen saa pois päältä. Kone-hiirtä saa myös pienempinä ja värikkäinä versioina. Hallinta on erinomainen ja napit reagoivat nopeasti. Ehkä vaihtoehtoja saisi olla vähemmänkin.

Faktat

Nopeus: 250 IPS

Maksimiresoluutio: 12 000 DPI

Napit: 8

Ohjelmisto: Roccat Swarm

Valot: RGB

Kätisyys: Oikea

Paino: 130 g

Verkkosivusto: roccat.org

Hinta: 80 €

Bästa pris på Roccat Kone AIMO

Mionix Castor Ice Cream

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Makean ystäville

Pelihiiren ei ole pakko olla musta - Mionix on yhtä viileä kuin piparminttujäätelö!

Piparmintunraikas design. Erinomainen ohjelmisto.
Ei valoa. Laatu ei hurmaa.

Mionixillä on oma visionsa siitä, millaisia pelihiiret voivat olla, ja se visio on värikäs. Hallitsevan mustan sijaan Mionixin Castor-hiiret on nimetty herkkujen mukaan: ”Frosting” on mansikkakuorrutteen värinen, ”French Fries” keltainen kuin ranskanperunat ja ”Ice Cream” piparminttujätskin sinivihreä. Tarjolla on kyllä myös hillityn harmaa ”Shark Fin” ja jopa musta ”Castor”.

Jos Castorin herkut maistuvat, voi koko työpöydän kuorruttaa samoilla sävyillä. Mionixillä on nimittäin myös jättikokoisia hiirimattoja, jota levittävät ranskikset tai jäätelön koko tasolle, samoin kuin vaihdettavia valonäppäimiä Cherry-näppäimistöihin.

Yrityksen verkkosivustolla on varsin letkeä meininki. FAQ-sivun kysymykseen ”Where Do You Ship to?” on vastattu: ”We ship globally, because we are Mionix and we can do anything!”

Ohjelmisto, Mionox Hub, vaikuttaa ensisilmäyksellä melko alkeelliselta Roccatiin, Razersiin ja SteelSeriesiin verrattuna. Käytännössä se hanskaa kuitenkin hommat hyvin. Jopa edistykselliset ominaisuudet, kuten hiiren liikeradan säätäminen tai resoluutioiden säätäminen vertikaalisesti ja horisontaalisesti onnistuvat. Jostain syystä vain mustassa hiiressä on RGB-valot.

Mionix Castor Ice Cream istuu mukavasti tavalliseen aikuisen käteen, ja napit ja sensorit reagoivat nopeasti, joskaan ei yhtä nopeasti kuin Razerilla ja SteelSeriesillä.

Johtopäätökset

Mionix Castor Ice Creamista joko tykkää tai ei – tosin vihaajiakin on ajateltu ja tehty heille musta versio. Ominaisuuksien ja suorituksen perusteella se on kelpo pelihiiri, joka ei kuitenkaan to pelin tiimellykseen mitään ekstraa muihin kisaajiin verrattuna. Valojen puuttuminen ei ole varsinainen miinus, mutta alentaa arviota, sillä tässä tapauksessa valmistaja pystyy tarjoamaan myös valot ja nopeamman sensorin samaan hintaan.

Faktat

Nopeus: Ei ilmoitettu

Maksimiresoluutio: 5 000 DPI

Napit: 6

Ohjelmisto: Mionix Hub

Valot: Ei ole

Kätisyys: Oikea

Paino: 139 g

Verkkosivusto: mionix.net

Hinta: 70 €

Bästa pris på Mionix Castor Ice Cream
Bästa pris på 8 pelihiirtä

Lisää

Keskustelu
Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Mainos
Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Mainos
Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.

Testissä
Dynaudio Music 7

Upea monihuonekaiutin

Dynaudio iskee multiroom-trendiin Music-mallistollaan.

Testissä
Sony WH-1000XM3

Hipihiljaa

Vapise, Bose! Sony WH-1000XM3 -kuulokkeet ovat maailman parhaat vastamelukuulokkeet.

Testissä
5 MESH-reititintä

Netti koko kotiin

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin netin pätkiminen. Onneksi kotioloissa asiaan on sujuva ratkaisu: MESH!

Testissä
6 pelinäyttöä

Näyttö tosipelaajalle

Enää ei ole syytä käyttää vanhaa toimistonäyttöä pelaamiseen, sillä oikeita pelinäyttöjä saa jo melko edullisesti.

Testissä
TCL 55DP660

Täysosuma TCL:ltä

Älä anna hinnan hämätä: TCL 55DP660 -television suorituskyky vakuuttaa niin, että kilpailijoiden on syytä vavista.