Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Kygo Life A11/800

Kygo haastaa Bosen ja Sonyn

Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.

Julkaistu 08.07.2019 - 09:15
Kygo Life A11/800
John Hvidlykke

Muusikoiden mukaan nimetyistä kuulokkeista ei ole pulaa, mutta norjalainen Kygo Life eroaa joukosta. Sen keulakuva DJ Kyrre Gørvell-Dahll – taiteilijanimeltään Kygo – on itse perustanut yrityksen ja osallistuu aktiivisesti tuotteiden suunnitteluun minkä kansainvälisiltä esiintymisiltään ehtii.

Kygo Life on jo saavuttanut menestystä keskihintaisilla kuulokkeillaan, mutta A11/800 on valmistajan kunnianhimoisin (ja kallein) malli tähän mennessä. Malli on myös ensimmäinen vastamelukuuloke. Muiden Kygon kuulokkeiden tapaan, myös A11/800 on saanut nimensä pianosoinnun mukaan.

Muutama vuosi sitten vastameluhommat olivat Bosen heiniä, ja sen jälkeen amerikkalaiset ovat saaneet haastajia etenkin Sonysta ja Bang & Olufsenista. Nykyään sellaista valmistajaa ei taida ollakaan, jolla ei olisi omaa vastamelumalliaan työ- ja lentomatkojen ratoksi tai keskittymistä helpottamaan avokonttorissa. Ja nyt siis myös Kygo Life liittyy kerhoon.

Mainos

Muotoilu on kuten tämän päivän lifestylekuulokkeilta odottaisikin: ovaalit korvakupit ja muovinen panta. Kaikki on joko mustaa tai valkoista, ja panta ja kupit on päällystetty pehmeällä tekonahalla. Toisin sanoen, mikään ei pistä silmään. Molemmissa kupeissa tosin näkyy Kygon X-logo.

Ohjaus tapahtuu osin kolmeosaisen napin ja osin kosketusalueen kautta, molemmat löytyvät oikean kupin pinnasta. Joitakin ominaisuuksia voi hallita kummalla tavalla vain. Mikrofoneja on yhteensä kuusi: neljä vastamelun käyttöön ja kaksi muuta puheluja varten.

A11 black perspective 2019 0705 58771
Design on kuten tämän päivän lifestyletuotteella kuuluukin: kupit ovat ovaalit ja panta muovia, kaikki on joko mustaa tai valkoista. Kuva: Kygo Life

Ympäristön mukaan

Asetuksia on neljä. Musiikkia voi kuunnella vastamelulla tai ilman. Sitten on ”huomiotila”, joka sulkee puolet ympäristön äänistä ulos, mutta päästää etenkin ihmisäänet läpi. Neljäntenä on vielä ”Ambient Mode”, joka päästää kaikki ulkopuoliset äänet läpi. Tuttu resepti, jota tämän hetken vastamelukuulokkeilta osaa odottaakin. A11/800 saa pisteitä myös melun vaimentamisesta – moni vastamelukuuloke humisee itse, kun ANC (active noice reduction) on päällä, mutta Kygo on hiljainen.

Vähemmän ilahduttava ominaisuus on se, että joka kerta, kun vaihtaa asetusta, ilmoittaa kovaääninen opas, mikä asetus on valittu. Opasta ei saa pois päältä eikä sen volyymiä voi säätää pienemmäksi. Esimerkiksi Jabra Elite 85h -mallissa ratkaisu on fiksumpi, sillä siinä äänenvoimakkuutta voi säätää ja opastuksen saa jopa kokonaan pois. Loogisesti puheen pitäisi kai olla edes samalla volyymillä kuin musiikinkin.

Ibizalta Bergeniin

Kygo Sound -sovelluksessa pääsee säätelemään ääntä mieleisekseen. Valmiiden profiilien sijaan tarjolla on kartta, jossa voi portaattomasti siirtää nappia neljän sijainnin mukaan: New York, Ibiza, Los Angeles – ja Bergen. Kaupungit edustavat eri soundeja – hauska idea, joka kutsuu kokeilemaan, mutta bassoon hienonsäätöön tai laulun korostamiseen perinteinen taajuuskorjain olisi selkeämpi.

Äänenlaatu

Ympäristön äänten vaimentaminen on monimutkainen prosessi, joka vaatii useita mikrofoneja (Kygolla niitä on neljä) ja paljon suoritustehoja. Se, että moinen on ylipäänsä mahdollista, on melkoinen ihme, mutta yleensä äänenlaatu kärsii ulkopuolisten äänten kumoamisesta. Usein se näkyy rajoittuneena keskirekisterinä tai hiljaisena diskanttina.

Kygo on pitänyt äänenlaadusta kiinni: musiikki ei kuulosta tippakaan erilaiselta, olipa sitten vastamelu päällä tai ei.

Soundi (ennen kuin alkaa tehdä niitä city-kierroksia sovelluksessa) on lämmin ja klubimainen; basso korostuu ja diskantti on kirkas. Elektro – kuten Kygon oma Tropical House ja Medelín Madonnan uudelta Madame X -albumilta saavat seinätkin hikoilemaan.

Onneksi klubisoundi ei kuitenkaan dominoi niin, että muut musiikkityylit kärsisivät. Basso on muhkea ja soundi intiimi, ja Leonard Cohenin You Want It Darker soi eläväisesti ja tummasti. Klassisten konserttien kuunteluun keskirekisteri on hieman liian vetäytyvä.

Kygo A11/800 onnistuu suurimmassa osassa hyvin. Hinnan huomioiden on syytä pohtia myös kilpailijoita. Tämän hetken suosituimmat huippuallit Bose QC35 II ja Sony WH-1000XM3 ovat hieman Kygoa edullisempia, kun taas Bang & Olufsen Beoplay H9i asettuu hintaluokassa sitä korkeammalle.

Johtopäätökset

Kygo A11/800:aa voisi helposti erehtyä luulemaan jälleen yhdeksi kuulokemalliksi, joka ratsastaa DJ:n nimellä, mutta kyseessä on täysin relevantti ja kilpailukykyinen vaihtoehto tunnetummille luksusluokan vastamelukuulokkeille. Vastamelu toimii täydellisesti ja soundiltaan se kisaa suosittuja huippumalleja vastaan. Design täydentää kivasti muodikasta lookkia (jos sellaista harrastaa). Ohjelmisto on fiksu mutta ei kaikkein käytännöllisin, ja useimmat käyttänevät kuulokkeita ilman sovellusta. Hinta on kuitenkin tasolla, joka tekee vakiintuneempien kilpailijoiden haastamisesta hankalaa.

Karakter
Kygo Life A11/800

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikkäät ja mukavat kuulokkeet. Miellyttävä äänikuva. Puheopastus on kovaääninen eikä sitä saa pois päältä. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top