Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

forfatter
Julkaistu 02.06.2022 - 15:02
Karakter
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Ääni & Kuva kiteyttää
Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen.
Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.
Faktat
 • Kosketusnäyttö: On
 • Langaton yhteys: Wi-Fi
 • Sovellus: HomeConnect, Android/iOS
 • Vesisäiliö: 2,6 l
 • Maitosäiliö: 0,5 l
 • Kokonaiset pavut/suodatinjauhatus: Käy/käy
 • Kahvijuomien valmiit asetukset: 20
 • Omat reseptit: Kyllä, uniikit ja mukautuvat
 • Käyttäjäprofiilit: Kyllä
 • Kupin esilämmitys: Kyllä
 • Yksi vai tuplasuutin: Tupla
 • Koko pannun keittäminen: Kyllä
 • Teho: 1 500 W
 • Mitat: 35,2 x 38 x 46,7 cm (B x H x D)
 • Paino: 10,6 kg
 • Verkkosivusto: siemens-home.bsh-group.com
Hinta: 2000Pr. 02.06.2022

Siemens EQ.700 on tyylikäs kromattu kahvikone, jota minä ja useimmat toimituksemme jäsenet pidimme testin kauneimpana. Tämä todella erottuu! Muotoilun ainoa miinus on maitosäiliön sijoittelu vasemmalle sivulle, mikä rajoittaa koneen paikkaa keittiössä, jos tilaa on vähän.

Siemens EQ.700 TQ707R03 lifestyle
Kuva: Siemens

EQ.700 tarjoaa kaikki olennaiset ominaisuudet, kuten kupin esilämmityksen ja kokonaisen kannullisen keittomahdollisuuden – ei siis tarvitse säästää vanhaa Moccamasteria vain vieraita varten.

Koneen voi asettaa toimimaan normaalirutiinillaan, jolloin se huuhtelee silloin tällöin suutinta, tai siinä voi pitää kuppia aina valmiina, jolloin sovelluksesta voi laittaa kahvin valumaan milloin tahansa. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa laite muistaa olla valuttamatta puhdistusvettä kuppiin, mutta kompromissina joutuu tyytymään siihen, että ensimmäinen kupillinen ei ole yhtä kuumaa.

Siemens world kaffetyper
Siemensin koneella voi tehdä vaikka millaisia kahveja. Kuvakaappaus iPhonella.

Kaiken maailman kahveja

Siemens EQ.700 tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Päävalikon Klassikoista löytyy kahdeksan juomaa sekä säädöt maitovaahdolle, kuumalle maidolle, kuumalle vedelle ja kahvikannullisen keitolle. Useimpien vahvuutta ja määrää voi säätää, ja koneeseen saa myös tallennettua eri käyttäjäprofiileja.

Kahdeksaa klassikkoa edustavat espresso, espresso doppio, tavallinen kahvi ja iso kahvi sekä cappuccino ja latte. Jos kaipaa vaikkapa flat whitea tai ristrettoa, saa ne näkyviin kahdentoista muun kanssa CoffeeWorld-valikon alta. Kaikkiaan kahvilaatuja on 20.

Siemens EQ.700 TQ707R03 4
Kosketusnäyttö ei ole nopeimmasta päästä. Kuva: Siemens

Hidas kosketusnäyttö

Tietyiltä osin pidän Siemensin kosketusnäytöstä, sillä se antaa hyvän yleiskuvan toiminnoista ja tekee kahvinkeitosta niin helppoa, että vieraatkin osaavat tilata koneelta kupillisen. Ongelmana on viive: kun pyyhkäisee näytöltä jonkun valinnan, se reagoi hitaasti. Lisäksi välillä näyttöä pitää painella aika kovaa, jotta saa haluamansa toiminnon päälle. Jopa halvimmissa puhelimissa on paremmat kosketusnäytöt kuin tässä.

Kätevä sovellus

Sovelluksessa konetta voi onneksi ohjata etänäkin, kunhan sille antaa luvan ja hyväksyy varoituksen siitä, että joku pahaa-aavistamaton perheenjäsen voi saada palovammoja, mikäli sattuu kurkkimaan suuttimeen juuri, kun itse laittaa koneen päälle viereisestä huoneesta. Sama varoitus tulee myös esilämmittäessä kuppia, sillä kuppi kuumenee todella paljon. Pienten lasten kanssa tämä kannattaakin muistaa!

Siemens EQ.700 TQ707R03 cupwarmer
Siemens EQ.700 osaa esilämmittää kupin. Kuva: Siemens

Sovelluksesta saa hyvän käsityksen eri toiminnoista ja omien asetusten teko onnistuu myös. Voi esimerkiksi valita, tuleeko maito ennen vai jälkeen kahvin. Siemens tottelee myös puheohjausta Alexan kautta.

Sovelluksessa voi myös luoda ”soittolistan”. Se tarkoittaa tekojärjestystä, jossa kone tekee useamman erilaisen kahvin useammalle ihmiselle. Koneella ei siis tarvitse päivystää vierasjoukon odotellessa juomiaan, vaan listan voi ohjelmoida sovellukseen valmiiksi ja painaa vain jatka-nappia juomien välissä. Tajuan idean mutta en ihan näe sen hyötyä. Soittolistan ohjelmointiin menee joka tapauksessa aikaa, joten homma ei säästä aikaa.

Siemens espresso
Siemensillä saa todella hyvää espressoa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Mainio maku!

Kahvi maistuu kaikilla koneilla todella hyvältä ja niin myös Siemensillä. Cappucinon maitovaahto ei ehkä ole yhtä kuohkeaa kuin DeLonghi PrimaDonnalla, mutta kauaksi se ei jää. Ja Siemens vetää kyllä pisimmän korren kupin esilämmityksellä!

Siemens EQ.700 TQ707R03 2
Kuva: Siemens

Yhteenveto: Siemens EQ.700

Siemens EQ.700 TQ707R03 on loistava kahvikone, joka tarjoaa lukuisia käteviä toimintoja, käyttäjäystävällisyyttä ja mainiota kahvia – ja joka vieläpä näyttää todella tyylikkäältä.

Kosketusnäyttö näyttää oleelliset tiedot, mutta saisi toimia nopeamminkin. Hidas näyttö onkin ainoa miinus, jonka vuoksi kone ei saa kuutta tähteä.

Myös tässä testissä

Nivona CafeRomatica 930

Luotettava laite Nivonalta

Nivonan CafeRomatica 930 on erityisen hiljainen. Eräs heikkoudeksi epäilemämme ratkaisu osoittautuikin loistavaksi keksinnöksi.

Todella hiljainen. Reseptit tallentuvat kätevästi käyttäjän nimen alle. Toimiva sovellus, jolla helppo säätää haluamansa kahvi. Pitkä ja kapea vesisäiliö tyhjenee lähes täysin ennen tarvetta uudelleentäytölle.
Ei Wi-Fiä, pelkkä Bluetooth, joten sovellus toimii vain laitteen lähellä. Kahvivalikoima ei ole laajimmasta päästä. Ei keitä pannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla.
Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.

Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto.
Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

Herkkukahvit jokaiseen makuun

DeLonghi ECAM610.74 on helppokäyttöinen kahvikone, joka tekee erinomaiset juomat ja jonka fiksut ominaisuudet tuovat oikeasti lisäarvoa.

Erittäin käyttäjäystävällinen, hyvät älyominaisuudet, herkullinen kahvi ja maitovaahto.
Kuppia ei voi esilämmittää. Pieni kuumavesisuutin pitää poistaa, kun haluaa maitoa, joten se voi hukkua helposti.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Valvontakamera tunnistaa tunkeilijan tarkemmin Arlon uusi valvontakamera tallentaa jokaisen yksityiskohdan, jolla voi olla merkitystä murtovarkaan tunnistamisessa ja tuomitsemisessa.
Robottiruohonleikkuri, jonka tuntee rajansa Husqvarna Nera ei tarvitse rajakaapelia ja pärjää jyrkässäkin rinteessä.
Millainen ilma kotona onkaan? Ikean Vindstyrka on edullinen tapa varmistua älykodin ilmanlaadusta.
Philips Hue tottelee nyt Samsungin televisioita Samsungin ja Signifyn uusi yhteinen sovellus tarjoaa yllättäviä mahdollisuuksia – ikään kuin Ambilight-valaistus Samsungin televisioihin!
Arloa pidemmällä akunkestolla Arlon uusien valvontakameroiden akunkesto kestää tuplasti pidempään kuin aiempien.
Varkaat kiinni 4K-laadulla Arlon luksusvartiointikamerat pitävät kotia silmällä terävällä Ultra HD -resoluutiolla - ja se voi olla yllättävän kätevää.