Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

Julkaistu 02.06.2022 - 15:02
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Geir Gråbein Nordby

Siemens EQ.700 on tyylikäs kromattu kahvikone, jota minä ja useimmat toimituksemme jäsenet pidimme testin kauneimpana. Tämä todella erottuu! Muotoilun ainoa miinus on maitosäiliön sijoittelu vasemmalle sivulle, mikä rajoittaa koneen paikkaa keittiössä, jos tilaa on vähän.

Siemens EQ.700 TQ707R03 lifestyle
Kuva: Siemens

EQ.700 tarjoaa kaikki olennaiset ominaisuudet, kuten kupin esilämmityksen ja kokonaisen kannullisen keittomahdollisuuden – ei siis tarvitse säästää vanhaa Moccamasteria vain vieraita varten.

Koneen voi asettaa toimimaan normaalirutiinillaan, jolloin se huuhtelee silloin tällöin suutinta, tai siinä voi pitää kuppia aina valmiina, jolloin sovelluksesta voi laittaa kahvin valumaan milloin tahansa. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa laite muistaa olla valuttamatta puhdistusvettä kuppiin, mutta kompromissina joutuu tyytymään siihen, että ensimmäinen kupillinen ei ole yhtä kuumaa.

Mainos
Siemens world kaffetyper
Siemensin koneella voi tehdä vaikka millaisia kahveja. Kuvakaappaus iPhonella.

Kaiken maailman kahveja

Siemens EQ.700 tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Päävalikon Klassikoista löytyy kahdeksan juomaa sekä säädöt maitovaahdolle, kuumalle maidolle, kuumalle vedelle ja kahvikannullisen keitolle. Useimpien vahvuutta ja määrää voi säätää, ja koneeseen saa myös tallennettua eri käyttäjäprofiileja.

Kahdeksaa klassikkoa edustavat espresso, espresso doppio, tavallinen kahvi ja iso kahvi sekä cappuccino ja latte. Jos kaipaa vaikkapa flat whitea tai ristrettoa, saa ne näkyviin kahdentoista muun kanssa CoffeeWorld-valikon alta. Kaikkiaan kahvilaatuja on 20.

Siemens EQ.700 TQ707R03 4
Kosketusnäyttö ei ole nopeimmasta päästä. Kuva: Siemens

Hidas kosketusnäyttö

Tietyiltä osin pidän Siemensin kosketusnäytöstä, sillä se antaa hyvän yleiskuvan toiminnoista ja tekee kahvinkeitosta niin helppoa, että vieraatkin osaavat tilata koneelta kupillisen. Ongelmana on viive: kun pyyhkäisee näytöltä jonkun valinnan, se reagoi hitaasti. Lisäksi välillä näyttöä pitää painella aika kovaa, jotta saa haluamansa toiminnon päälle. Jopa halvimmissa puhelimissa on paremmat kosketusnäytöt kuin tässä.

Kätevä sovellus

Sovelluksessa konetta voi onneksi ohjata etänäkin, kunhan sille antaa luvan ja hyväksyy varoituksen siitä, että joku pahaa-aavistamaton perheenjäsen voi saada palovammoja, mikäli sattuu kurkkimaan suuttimeen juuri, kun itse laittaa koneen päälle viereisestä huoneesta. Sama varoitus tulee myös esilämmittäessä kuppia, sillä kuppi kuumenee todella paljon. Pienten lasten kanssa tämä kannattaakin muistaa!

Siemens EQ.700 TQ707R03 cupwarmer
Siemens EQ.700 osaa esilämmittää kupin. Kuva: Siemens

Sovelluksesta saa hyvän käsityksen eri toiminnoista ja omien asetusten teko onnistuu myös. Voi esimerkiksi valita, tuleeko maito ennen vai jälkeen kahvin. Siemens tottelee myös puheohjausta Alexan kautta.

Sovelluksessa voi myös luoda ”soittolistan”. Se tarkoittaa tekojärjestystä, jossa kone tekee useamman erilaisen kahvin useammalle ihmiselle. Koneella ei siis tarvitse päivystää vierasjoukon odotellessa juomiaan, vaan listan voi ohjelmoida sovellukseen valmiiksi ja painaa vain jatka-nappia juomien välissä. Tajuan idean mutta en ihan näe sen hyötyä. Soittolistan ohjelmointiin menee joka tapauksessa aikaa, joten homma ei säästä aikaa.

Siemens espresso
Siemensillä saa todella hyvää espressoa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Mainio maku!

Kahvi maistuu kaikilla koneilla todella hyvältä ja niin myös Siemensillä. Cappucinon maitovaahto ei ehkä ole yhtä kuohkeaa kuin DeLonghi PrimaDonnalla, mutta kauaksi se ei jää. Ja Siemens vetää kyllä pisimmän korren kupin esilämmityksellä!

Siemens EQ.700 TQ707R03 2
Kuva: Siemens

Yhteenveto: Siemens EQ.700

Siemens EQ.700 TQ707R03 on loistava kahvikone, joka tarjoaa lukuisia käteviä toimintoja, käyttäjäystävällisyyttä ja mainiota kahvia – ja joka vieläpä näyttää todella tyylikkäältä.

Kosketusnäyttö näyttää oleelliset tiedot, mutta saisi toimia nopeamminkin. Hidas näyttö onkin ainoa miinus, jonka vuoksi kone ei saa kuutta tähteä.

Karakter
Siemens EQ.700 (TQ707R03)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen. Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top