TESTISSÄ: Nivona CafeRomatica 930

Luotettava laite Nivonalta

Nivonan CafeRomatica 930 on erityisen hiljainen. Eräs heikkoudeksi epäilemämme ratkaisu osoittautuikin loistavaksi keksinnöksi.

Karakter
Nivona CafeRomatica 930
forfatter
Julkaistu 05.07.2022 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Todella hiljainen. Reseptit tallentuvat kätevästi käyttäjän nimen alle. Toimiva sovellus, jolla helppo säätää haluamansa kahvi. Pitkä ja kapea vesisäiliö tyhjenee lähes täysin ennen tarvetta uudelleentäytölle.
Ei Wi-Fiä, pelkkä Bluetooth, joten sovellus toimii vain laitteen lähellä. Kahvivalikoima ei ole laajimmasta päästä. Ei keitä pannullista. Ei kosketusnäyttöä.
Faktat
 • Kosketusnäyttö: Ei ole
 • Langaton yhteys: Bluetooth
 • Sovellus: Nivona, Android/iOS
 • Vesisäiliö: 2,2 l
 • Maitosäiliö: –
 • Kokonaiset pavut/suodatinjauhatus: Käy/käy
 • Kahvijuomien valmiit asetukset: 6
 • Omat reseptit: On, täysin kustomoitavissa
 • Käyttäjäprofiilit: Ei ole
 • Kupin esilämmitys: Ei ole
 • Yksi vai kaksi suutinta: Kaksi
 • Koko pannun keittäminen: Ei
 • Teho: 1465 W
 • Mitat: 27,6 x 37,5 x 49,5 cm (B x H x D)
 • Paino: 11,4 kg
 • Verkkosivusto: nivona.com

Nivona on melko uusi tekijä kahvikonepuolella, mutta ehtinyt viidentoista vuoden aikana muodostua arvostetuksi asiantuntijaksi. Valmistaja itse haluaakin olla ”mukava vaihtoehto”, jonka tavoitteena on tarjota täysin automaattisia kahvikoneita, jotka tekevät parasta mahdollista kahvia mahdollisimman yksinkertaisesti.

Yksinkertaisuudesta kielii toimintojen maltillisuus, sillä edes kosketusnäyttöä ei ole. Vain välttämättömimmät hyvän kahvin tekemiseen vaadittavat ominaisuudet löytyvät. Maitosäiliötäkään ei ole, pelkkä letku vain. Aluksi pidimme ratkaisua hirveänä pihistelynä, mutta se osoittautuikin nerokkaaksi. Vaikka maitosäiliön voi ostaa lisävarusteena (NIMC1000), on itse asiassa aivan yhtä helppoa vain työntää letku maitolasiin tai suoraan maitotölkkiin. Eipähän tule ylimääräistä tiskiä! Letku puhdistetaan höyryllä joka käytön jälkeen.

Nivona cappuccino 2
Nivona CafeRomatica 930 tarvitsee cappucinon tekemiseen vain letkun ja lasillisen maitoa. (Video on tuplanopeudella). Kuva: Geir Gråbein Nordby

Minimalistinen ulkonäkö mattaharmaine pintoineen ei ehkä ole kaikkien makuun, mutta toisaalta CafeRomatica 930 sujahtaa useimpiin sisustuksiin mutkattomasti. Eikä siinä näy sormenjäljet!

Tärkeimmät kupilliset

Kahvivalikoima ei päätä huimaa, mutta suosituimmat löytyvät toki, kuten espresso, americano, cappuccino ja tavallinen kahvi. Jos haluaa flat whiten, pitää resepti tallentaa itse. Se onnistuu esimerkiksi valitsemalla cappucinon ja sitten reseptivalikosta Cappuccino Connaisseur, jonka järjestys vaihdetaan niin, että maito tuleekin ensimmäisen sijaan prosessin lopuksi. Vaikuttaa siltä, että veden ja espresson järjestystä ei voi vaihtaa, jos haluaisikin tehdä ”long black” -kahvin americanon sijaan.

Kahvireseptejä ei voi tallentaa eri käyttäjäprofiileille. Asian voi kiertää tosin näppärästi siten, että tallentaa samankaltaiset reseptit ja tallentaa ne käyttäjien omilla nimillä. Oikeat käyttäjäprofiilit olisivat kuitenkin olleet käytännöllinen lisä.

Nivona app
Nivonan sovelluksesta voi valita suosituimmista kahveista ja kustomoida reseptejä oman maun mukaan. Kuvakaappaus iPhonella.

Hyvä sovellus

NIVONA-sovellus on erittäin selkeä ja käyttäjäystävällinen, mielestäni testin parhaimpia. Jokaista kahvireseptiä voi säätää kahvin vahvuuden, aromin, kahvin ja veden määrän sekä lämpötilan suhteen. Monet parametreistä toki vaikuttavat toisiinsa.

Koska sovellus toimii Bluetoothilla eikä Wi-Fillä ei Nivonaa saa yhdistettyä älykodin puheavustajaohjaukseen, ja puhelimen kanssa pitää aina mennä koneen lähistölle. Sovelluksella ei pysty myöskään herättämään konetta standby-tilasta.

Nivona mycoffee 1
Omat kahvireseptit löytyvät My Coffee -valikosta. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Mahtavaa kahvia

Kahvissa ei ole moitteen sijaa. Espresso on herkullista ja kermaisaa, ja cappucinossa on paljon makua ja kuohkea maitovaahto. Nivonan koneella ei voi esilämmittää kuppia paitsi käyttämällä kuumavesisuutinta. Suosittelemme esilämmittämään kupin, kun haluaa oikeasti nauttia kahvinsa oikean lämpöisenä.

Nivona CafeRomantica 930 NICR930 scaled 1
Kuva: Nivona

Yhteenveto: Nivona CafeRomantica 930

Nivonan minimalistinen mutta funktionaalinen kahvikone CafeRomatica 930 – tai lyhyemmin NICR 930 – ei tarjoa valtavasti ominaisuuksia, mutta kahvi on hyvää. Selkeän näytön ansiosta kone on riittävän helppo vieraidenkin käytettäväksi. Omia kahvireseptejä voi tallentaa ja nimetä itse.

Koneesta puuttuu joitakin hyväksi havaittuja ominaisuuksia, kuten kupin esilämmitys, kosketusnäyttö ja kokonaisen pannullisen keittomahdollisuus. Kahvijuomien valikoima ei ole laajimmasta päästä, ja jäimme kaipaamaan mahdollisuutta luoda eri käyttäjäprofiileja.

Myös tässä testissä

Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla.
Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.

Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto.
Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen.
Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

Herkkukahvit jokaiseen makuun

DeLonghi ECAM610.74 on helppokäyttöinen kahvikone, joka tekee erinomaiset juomat ja jonka fiksut ominaisuudet tuovat oikeasti lisäarvoa.

Erittäin käyttäjäystävällinen, hyvät älyominaisuudet, herkullinen kahvi ja maitovaahto.
Kuppia ei voi esilämmittää. Pieni kuumavesisuutin pitää poistaa, kun haluaa maitoa, joten se voi hukkua helposti.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend