TESTISSÄ: DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

Herkkukahvit jokaiseen makuun

DeLonghi ECAM610.74 on helppokäyttöinen kahvikone, joka tekee erinomaiset juomat ja jonka fiksut ominaisuudet tuovat oikeasti lisäarvoa.

Karakter
DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74
forfatter
Julkaistu 25.05.2022 - 11:21
Ääni & Kuva kiteyttää
Erittäin käyttäjäystävällinen, hyvät älyominaisuudet, herkullinen kahvi ja maitovaahto.
Kuppia ei voi esilämmittää. Pieni kuumavesisuutin pitää poistaa, kun haluaa maitoa, joten se voi hukkua helposti.
Faktat
 • Kosketusnäyttö: On
 • Langaton yhteys: Wi-Fi
 • Sovellus: Coffee Link, Android/iOS
 • Vesisäiliö: 2,2 l
 • Maitosäiliö: 0,5 l
 • Kokonaiset pavut/suodatinjauhatus: Käy/käy
 • Kahvijuomien valmiit asetukset: 15 kpl
 • Omat reseptit: 21 kpl uniikkeja asetuksia ohjelmoitavissa
 • Käyttäjäprofiilit: On
 • Kupin esilämmitys: Ei ole
 • Yksi vai tuplasuutin: Tupla
 • Koko pannun keittäminen: Kyllä
 • Teho: 1450 W
 • Mitat: L 26,2 x K 39 x Ø 48,5 cm
 • Paino: 13 kg
 • Verkkosivusto: delonghi.com

Harva merkki on keittiövälinepuolella yhtä tunnettu kuin DeLonghi – etenkin kahvikoneiden osalta.

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74 on moderniin keittiöön sopiva kahvikone, joka mahtuu kapeutensa (26,2 cm) ansiosta vähän pienempäänkin tilaan. Maitosäiliökin on sijoitettu koneen eteen, joten sekään ei vie tilaa sivulta.

PrimaDonnassa on kosketusnäyttö, josta on helppo tarkistaa päivittäiset hoitotoimenpiteet, ja se on riittävän intuitiivinen, jotta vieraatkin osaavat tehdä omat kupillisensa ilman apua. Sellainen on todella hyvä juttu! 2,2-litraisen vesisäiliön ansiosta konetta ei tarvitse koko ajan olla täyttämässäkään.

Delonghi PrimaDonna ECAM610.74 scaled 1
Kuva: Delonghi

Kahvia montaa sorttia

ECAM610.74 tarjoaa peräti 15 valmista kahviasetusta. Eikä siinä ole vielä mukana koko pannullista (kyllä, kone keittää vaikka pannullisenkin!), lämmintä maitoa, lämmintä vettä, take away -mukillista ja vastaavia. Mukeista puheenollen: laitteen mukana tulee käytännöllinen termosmuki. Ainakin, jos hankkii nyt testissä olevan 610.74-version. 610.75-versiossa mukaan tulee sen sijaan kahvikannu.

Lisäksi koneeseen voi tallentaa omia reseptejä ja kustomoida olemassa olevia. Käyttäjäprofiileja voi luoda viisi, mikä on kätevää: jos kumppanin kanssa sattuu olemaan sama suosikkikahvi, mutta ei mieltymykset sen vahvuuden tai aromin suhteen, voivat molemmat tallentaa omat suosikkiasetuksensa. Omat reseptit voi tallentaa sekä koneella että sovelluksella, joka on helpoin tapa.

DeLonghi cappuccino
DeLonghin koneessa maidolle on oma suuttimensa. Video toistuu tuplanopeudella. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Maitosäiliö

Maitosäiliö on kätevästi koneen etupuolella eikä vie näin ollen tilaa sivulta. Säiliö on erittäin paksua muovia, joten se pitää maidon pidempään kylmänä huoneenlämmössä. Maidolle on oma suuttimensa, mutta toisin kuin Jura E8 -koneessa, sekä maidon että kahvin suuttimet on suunnattu kuppiin, eli kuppia ei tarvitse siirtää välissä. Erillisen maitosuuttimen etu on maitovaahdon parempi rakenne, ja onhan se hygieenisempikin.

Maidon ja vaahdon määrä valitaan manuaalisesti maitosäiliön vivusta, mutta näyttö opastaa sen säätämisessä juoman mukaan. Jokaisen maidonsyöttökerran jälkeen kone pyytää huuhtelemaan suuttimen. Jos haluaa tehdä useamman kupillisen, valitaan joka kupillisen jälkeen huuhtelu ja vasta viimeisen jälkeen asetetaan puhdistus.

DeLonghi milk nozzle
Maitosuuttimen laittaminen kuppiin sujuu helposti. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Hyvä sovellus

Coffee Link -sovellukseen pitää kirjautua sähköpostiosoitteella. Rekisteröinnin voi muka jättää välistäkin, mutta silloin sovellus ei löydä konetta, joten vaihtoehto tuntuu turhalta.

Sovelluksessa voi luoda omia reseptejä alusta asti tai muokata valmiiden reseptien vahvuutta, aromia ja sitä, käytetäänkö papuja vai jauhettua kahvia. Se on fiksua, koska näin voi käyttää eri kahvilaatuja eri asioihin. Vaikkapa papuja espressoon ja americanoon, ja jauhettua tavalliseen kahviin ja koko pannulliseen.

Herkullista kahvia

ECAM610.74 tekee aivan mahtavaa espressoa, ja cappucinossakin on tavallista ilmavampi maitovaahto. Kaikki testin aikana tehdyt kahvit maistuivat erinomaisilta ja jouduin punnitsemaan uudelleen aiempaa mielipidettäni siitä, ettei kahvikoneesta kannata maksaa yli 500 euroa.

 

Delonghi ECAM610.74 scaled 1
Kuva: DeLonghi

Yhteenveto: DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74 on erittäin käyttäjäystävällinen kahvikone, jonka kosketusnäyttö tarjoaa hyvän yleiskatsauksen. Vieraatkin osaavat keittää tällä haluamansa kahvit ilman isäntäväen apua!

Sovellus tarjoaa vielä enemmän tietoa ja enemmän vaihtoehtoja, mutta se ei ole välttämätön. Sovelluksessa reseptien muokkaaminen on niin intuitiivista, ettei ohjekirjaakaan tarvita.

Kahvi maistuu todella hyvältä, ja koneella saa keitettyä jopa koko pannullisen tai take away -mukillisen – mitä muuta voi tarvita? Ainut moitteemme liittyy suuttimiin: kuumavesisuutin pitää irrottaa maitosuuttimen tieltä, jolloin vesisuuttimesta on pidettävä hyvää huolta, jottei se pääse hukkumaan.

Myös tässä testissä

Nivona CafeRomatica 930

Luotettava laite Nivonalta

Nivonan CafeRomatica 930 on erityisen hiljainen. Eräs heikkoudeksi epäilemämme ratkaisu osoittautuikin loistavaksi keksinnöksi.

Todella hiljainen. Reseptit tallentuvat kätevästi käyttäjän nimen alle. Toimiva sovellus, jolla helppo säätää haluamansa kahvi. Pitkä ja kapea vesisäiliö tyhjenee lähes täysin ennen tarvetta uudelleentäytölle.
Ei Wi-Fiä, pelkkä Bluetooth, joten sovellus toimii vain laitteen lähellä. Kahvivalikoima ei ole laajimmasta päästä. Ei keitä pannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla.
Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.

Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto.
Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen.
Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend