TESTISSÄ: Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Karakter
Miele CM 6360 MilkPerfection
forfatter
Julkaistu 05.07.2022 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla.
Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.
Faktat
 • Kosketusnäyttö: Ei ole
 • Langaton yhteys: Wi-Fi
 • Sovellus: Miele@Home, Android/iOS (yhteensopiva Alexan kanssa)
 • Vesisäiliö: 1,8 l
 • Maitosäiliö: 0,7 l
 • Kokonaiset pavut/suodatinjauhatus: Käy/käy
 • Kahvijuomien valmiit asetukset: 7+5
 • Omat reseptit: Vain valmisasetusten säätö
 • Käyttäjäprofiilit: On
 • Kupin esilämmitys: On
 • Yksi vai kaksi suutinta: Kaksi
 • Koko pannun keittäminen: Kyllä
 • Teho: 1450 W
 • Mitat: 25,1 x 35,9 x 42,7 cm (B x H x D)
 • Paino: 9,6 kg
 • Verkkosivusto: miele.fi

Miele tunnetaan laadukkaiden ja kestävien kodinkoneiden valmistajana, joten meillä oli kovat odotukset CM 6360:lle.

CM 6360 pysyy ekoasetuksella lämpimänä 20 minuuttia, kun taas suoritusasetuksella kone pitää keittolämpötilan valmiina jopa yhdeksän tuntia. Kahviasetus lienee itsestään selvä, ja maitoasetuksella maitovaahto syntyy nopeammin ja ylipäätään maitoa sisältävien juomien teko nopeutuu kaksoisletkun avulla. Juhlatilassa kone ei anna ilmoituksia huoltotoimenpiteistä, vaan lykkää niitä koneen seuraavaan käynnistyskertaan. Näin voi tehdä useita kupillisia kerrallaan ilman häiritseviä viestejä.

Koneen paneelissa on seitsemän esivalintaa, kuten espresso, tavallinen kahvi, cappucino ja kuuma vesi. Oma nappinsa löytyy kaksoissuuttimella tehdylle espressolle ja oma nappinsa, jolla saa tehtyä kaksi kupillista samanaikaisesti.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele CM 6360 MilkPerfection tekee kaksi kuppia kerralla, kuten useimmat tämän hintaluokan koneet. Kuva: Miele

Vaikeaselkoinen käyttöliittymä

Jokaisella kahvilaadulla on oma ikonilla varustettu nappinsa, mikä on hankalaa konetta tuntemattomalle. Mikä näistä on tavallinen kahvi? Tekeekö tämä nappi americanon vai ison kahvin? Tekstiselityksiä ei ole tarjolla, ja jos painaa nappia uteliaisuuttaan, on paras olla kuppi valmiina alla – kone aloittaa nimittäin kahvin tekemisen välittömästi!

Vieraita ajatellen kone onkin hankala, sillä he eivät taatusti osaa käyttää laitetta ilman isäntäväen apua.

Nuolinäppäimillä ei pääse suoraan vierittämään kahvivalikoimaa, vaan ensin on painettava asetusnappia. Tutun ratassymbolin sijaan sitä kuvaa kaksi toistensa päälle menevää ikkunaa. Hämmentävää. Kunhan valikkoon pääsee, on homma selkeämpää ja pääsee valitsemaan useammasta kahvijuomasta. Mutta niiden joukossa ei ole samoja, joille on omat nappinsa koneen kyljessä – tavallisimpia juomia voi tehdä vain nappia painamalla.

Miele velg drikk
Valitse juoma. Mutta miten? Kuva: Geir Gråbein Nordby

Hidas yhdistämään

Kun koneen laittaa ensimmäistä kertaa päälle, se kysyy, haluaako käyttäjä konfiguroida Wi-Fi-sovelluksen. Se kannattaa jättää välistä, sillä koneen asetukset on joka tapauksessa tehtävä ensin. Päänsäryn välttämiseksi kannattaa siis ensin asentaa kone ja vasta sitten sovellus.

Sovelluksen asentaminen onnistuu skannaamalla tippatarjottimen alla oleva QR-koodi, mutta siihen vaiheeseen päästäkseen on rekisteröitävä käyttäjä sähköpostiosoitteella. Meidän tapauksessamme kone aktivoi huuhtelujärjestelmän tämän tästä asennuksen aikana, joten koneen saaminen käyttökuntoon kesti aika lailla…

Tyydyttävä sovellus

Sovelluksen käyttöä varten on ensin painettava koneen mobiili-ikonia. Sen jälkeen pääsee valitsemaan kahveja sovelluksen laajemmasta valikosta tai säätämään teeveden lämpötilaa eri teelaaduille. Joka kupillisen jälkeen on painettava uudelleen mobiili-ikonia, mikä tuntuu vähän monimutkaiselta, mutta koska koneeseen on joka tapauksessa asetettava uusi kuppi uutta juomaa varten, sujuu napin painaminen siinä samalla.

Sovellus on ihan hyvä. Juoman asetuksia voi muuttaa ja tallentaa eri profiileille. Juomat esitetään melkein loputtomana listana, joten puhelimen ruutua saa pyyhkäistä monta kertaa. Olisi ollut parempi listata juomat erillisille riveille.

Miele espresso 2
Miele CM 6360 MilkPerfection tekee hyvää espressoa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Mainiota kahvia

Onneksi kahvi maistuu erinomaiselta! Espresso ja americano ovat herkullisia ja cappucinon maitovaahto on hieno. Kupin voi esilämmittää koneen päällä, jolloin kahvin saa tarjoiltua oikean lämpöisenä. Koneella voi myös tehdä maistelutestin, jonka perusteella selviää, mikä kahvi on oma suosikki.

Miele keittää tarvittaessa myös kokonaisen pannullisen kahvia, mikä on iso plussa.

Miele CM 6360 MilkPerfection black
Kuva: Miele

Yhteenveto: Miele CM 6360 MilkPrefection

Miele CM 6360 MilkPerfection on varustettu monilla elämää helpottavilla ominaisuuksilla, kuten kupin esilämmityksellä ja mahdollisuudella keittää kokonainen pannullinen. Kahvijuomia on hyvä valikoima ja kone keittää hyvää ja aromikasta kahvia hienolla maitovaahdolla.

Käyttäjäystävällisyys ei ole varsin ihanteellisella tasolla. Kahvikuppi-ikonit eivät avaudu kaikille, joten varsinkin vierailla on vaikeuksia koneen käyttämisen kanssa.

Sovellus on keskinkertainen ja se pitää erikseen aktivoida koneesta jokaista kupillista varten.

Myös tässä testissä

Nivona CafeRomatica 930

Luotettava laite Nivonalta

Nivonan CafeRomatica 930 on erityisen hiljainen. Eräs heikkoudeksi epäilemämme ratkaisu osoittautuikin loistavaksi keksinnöksi.

Todella hiljainen. Reseptit tallentuvat kätevästi käyttäjän nimen alle. Toimiva sovellus, jolla helppo säätää haluamansa kahvi. Pitkä ja kapea vesisäiliö tyhjenee lähes täysin ennen tarvetta uudelleentäytölle.
Ei Wi-Fiä, pelkkä Bluetooth, joten sovellus toimii vain laitteen lähellä. Kahvivalikoima ei ole laajimmasta päästä. Ei keitä pannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto.
Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen.
Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

Herkkukahvit jokaiseen makuun

DeLonghi ECAM610.74 on helppokäyttöinen kahvikone, joka tekee erinomaiset juomat ja jonka fiksut ominaisuudet tuovat oikeasti lisäarvoa.

Erittäin käyttäjäystävällinen, hyvät älyominaisuudet, herkullinen kahvi ja maitovaahto.
Kuppia ei voi esilämmittää. Pieni kuumavesisuutin pitää poistaa, kun haluaa maitoa, joten se voi hukkua helposti.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend