Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Julkaistu 05.07.2022 - 05:00
Miele CM 6360 MilkPerfection
Geir Gråbein Nordby

Miele tunnetaan laadukkaiden ja kestävien kodinkoneiden valmistajana, joten meillä oli kovat odotukset CM 6360:lle.

CM 6360 pysyy ekoasetuksella lämpimänä 20 minuuttia, kun taas suoritusasetuksella kone pitää keittolämpötilan valmiina jopa yhdeksän tuntia. Kahviasetus lienee itsestään selvä, ja maitoasetuksella maitovaahto syntyy nopeammin ja ylipäätään maitoa sisältävien juomien teko nopeutuu kaksoisletkun avulla. Juhlatilassa kone ei anna ilmoituksia huoltotoimenpiteistä, vaan lykkää niitä koneen seuraavaan käynnistyskertaan. Näin voi tehdä useita kupillisia kerrallaan ilman häiritseviä viestejä.

Koneen paneelissa on seitsemän esivalintaa, kuten espresso, tavallinen kahvi, cappucino ja kuuma vesi. Oma nappinsa löytyy kaksoissuuttimella tehdylle espressolle ja oma nappinsa, jolla saa tehtyä kaksi kupillista samanaikaisesti.

Mainos

Miele CM 6360 MilkPerfection

Miele CM 6360 MilkPerfection tekee kaksi kuppia kerralla, kuten useimmat tämän hintaluokan koneet. Kuva: Miele

Vaikeaselkoinen käyttöliittymä

Jokaisella kahvilaadulla on oma ikonilla varustettu nappinsa, mikä on hankalaa konetta tuntemattomalle. Mikä näistä on tavallinen kahvi? Tekeekö tämä nappi americanon vai ison kahvin? Tekstiselityksiä ei ole tarjolla, ja jos painaa nappia uteliaisuuttaan, on paras olla kuppi valmiina alla – kone aloittaa nimittäin kahvin tekemisen välittömästi!

Vieraita ajatellen kone onkin hankala, sillä he eivät taatusti osaa käyttää laitetta ilman isäntäväen apua.

Nuolinäppäimillä ei pääse suoraan vierittämään kahvivalikoimaa, vaan ensin on painettava asetusnappia. Tutun ratassymbolin sijaan sitä kuvaa kaksi toistensa päälle menevää ikkunaa. Hämmentävää. Kunhan valikkoon pääsee, on homma selkeämpää ja pääsee valitsemaan useammasta kahvijuomasta. Mutta niiden joukossa ei ole samoja, joille on omat nappinsa koneen kyljessä – tavallisimpia juomia voi tehdä vain nappia painamalla.

Miele velg drikk
Valitse juoma. Mutta miten? Kuva: Geir Gråbein Nordby

Hidas yhdistämään

Kun koneen laittaa ensimmäistä kertaa päälle, se kysyy, haluaako käyttäjä konfiguroida Wi-Fi-sovelluksen. Se kannattaa jättää välistä, sillä koneen asetukset on joka tapauksessa tehtävä ensin. Päänsäryn välttämiseksi kannattaa siis ensin asentaa kone ja vasta sitten sovellus.

Sovelluksen asentaminen onnistuu skannaamalla tippatarjottimen alla oleva QR-koodi, mutta siihen vaiheeseen päästäkseen on rekisteröitävä käyttäjä sähköpostiosoitteella. Meidän tapauksessamme kone aktivoi huuhtelujärjestelmän tämän tästä asennuksen aikana, joten koneen saaminen käyttökuntoon kesti aika lailla…

Tyydyttävä sovellus

Sovelluksen käyttöä varten on ensin painettava koneen mobiili-ikonia. Sen jälkeen pääsee valitsemaan kahveja sovelluksen laajemmasta valikosta tai säätämään teeveden lämpötilaa eri teelaaduille. Joka kupillisen jälkeen on painettava uudelleen mobiili-ikonia, mikä tuntuu vähän monimutkaiselta, mutta koska koneeseen on joka tapauksessa asetettava uusi kuppi uutta juomaa varten, sujuu napin painaminen siinä samalla.

Sovellus on ihan hyvä. Juoman asetuksia voi muuttaa ja tallentaa eri profiileille. Juomat esitetään melkein loputtomana listana, joten puhelimen ruutua saa pyyhkäistä monta kertaa. Olisi ollut parempi listata juomat erillisille riveille.

Miele espresso 2
Miele CM 6360 MilkPerfection tekee hyvää espressoa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Mainiota kahvia

Onneksi kahvi maistuu erinomaiselta! Espresso ja americano ovat herkullisia ja cappucinon maitovaahto on hieno. Kupin voi esilämmittää koneen päällä, jolloin kahvin saa tarjoiltua oikean lämpöisenä. Koneella voi myös tehdä maistelutestin, jonka perusteella selviää, mikä kahvi on oma suosikki.

Miele keittää tarvittaessa myös kokonaisen pannullisen kahvia, mikä on iso plussa.

Miele CM 6360 MilkPerfection black
Kuva: Miele

Yhteenveto: Miele CM 6360 MilkPrefection

Miele CM 6360 MilkPerfection on varustettu monilla elämää helpottavilla ominaisuuksilla, kuten kupin esilämmityksellä ja mahdollisuudella keittää kokonainen pannullinen. Kahvijuomia on hyvä valikoima ja kone keittää hyvää ja aromikasta kahvia hienolla maitovaahdolla.

Käyttäjäystävällisyys ei ole varsin ihanteellisella tasolla. Kahvikuppi-ikonit eivät avaudu kaikille, joten varsinkin vierailla on vaikeuksia koneen käyttämisen kanssa.

Sovellus on keskinkertainen ja se pitää erikseen aktivoida koneesta jokaista kupillista varten.

Karakter
Miele CM 6360 MilkPerfection
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla. Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Ääni & Kuva
Scroll to Top