Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Julkaistu 05.07.2022 - 05:00
Jura E8
Geir Gråbein Nordby

Jura E8 on tyylikäs kone, joka ei vie liikaa tilaa keittiöntasolta. Pidän harmaasta versiosta, vaikka se ei yhtä ylelliseltä näytäkään kuin vertailussa mukana olevat kromikoneet. E8 on saatavilla myös teräksenvärisenä versiona, joka on parikymppiä kalliimpi.

Ei esilämmitystä

Kahvi/vesisuuttimen alla ei ole tilaa korkealle mukille. E8 on testin ainoa kone, johon ei saa 12 cm korkeaa termosmukia. Kone ei tarjoa kupin esilämmitystä, mutta kahvi on hyvää ja kuumaa (mittasimme kylmästä kupista lämpötilaksi 70 astetta), ja jos kuppia lämmittää itse kuumalla vedellä, saa vieläkin kuumempaa kahvia.

 

Mainos
Jura e8 dark inox 2
Monen muun tapaan Jura E8 keittää kaksi kupillista kerrallaan. Kuva: Jura

Ei ihan loppuun asti mietitty

Maitosäiliö on puolen litran lasikannu, jossa on kansi ja letku. Se asetetaan irrallaan kahvikoneen viereen. Kannu on helppo puhdistaa, ja jos se sattuisikin olemaan tiskikoneessa, voi maitoa kaataa myös tavalliseen lasiin ja laittaa letkun siihen – kätevää.

Sen sijaan kätevää ei ole, että maitosuutin ja kahvisuutin sijaitsevat eri puolilla konetta. Kun tekee cappucinon, on kuppia siirrettävä suuttimelta toiselle. Kone ei pidä taukoa maidon ja kahvin välillä, joten jos ei ole tarkkana, saa pian juomat pöydälle. Etenkin maidon suhteen, sillä maitovaahto ei oikein valu tippatarjottimen läpi, vaan valuu tasolle. On siis käyttäjän vastuulla tietää, että cappucinossa maito tulee ensin ja kahvi sitten, kun taas flat whitessa järjestys on päinvastainen.  Ei mitään amatöörihommaa, tämä.

Jura app
Juran sovelluksessa on hyvä yleisnäkymä. Kuvakaappaus iPhonella

Helppo sovellus ja huolto

Muuten Jura E8:n käyttö ei ole mitään rakettitiedettä. Näyttö näyttää yleiskatsauksen saatavilla olevista kahvijuomista ja niiden vahvuuttakin voi säätää. Kosketusnäyttöä ei ole, vaan näytön vieressä on nuolinapit, joilla ei voi mennä vikaan. Tai sitten voi käyttää Wi-Fillä toimivaa sovellusta, jolloin näkee vieläkin laajemman yleiskatsauksen ja voi tehdä kahviin mieleisiään säätöjä, jotka voi tallentaa seuraavaa kahvihetkeä varten. Plussaa siitä, ettei sovellus vaadi rekisteröitymään mihinkään. Sovellus ei myöskään ole välttämätön, sillä konetta itseään on hyvin helppoa ja mutkatonta käyttää.

Omia reseptejä ei voi tehdä ja nimetä eikä tallentaa kahveja eri käyttäjien makuun sopivaksi. Juralla siis on löydettävä puolison kanssa sopiva kompromissi siitä, millaista espresso on, sillä erilaisia espressoreseptejä ei voi tallentaa

Jura E8 coffee glass
Jura E8 tekee hyvää kahvia. Kuva: Jura

Maistuvaa kahvia

Kaiken kaikkiaan Jura E8 tekee herkullista espressoa ja moitteetonta maitovaahtoa cappucinoon. Jos tekee mieli americanoa, on lungo tai long black lähin vaihtoehto. Tiedoksi: americano on espressoa, johon lisätään kuumaa vettä, long black on kuumaa vettä, johon lisätään espressoa ja lungo suodattaa kaiken kuuman veden kahvipapujen läpi. Eroa on cremassa, jota on lungossa eniten ja americanossa vähiten.

Yhteenveto: Jura E8

Jura E8 tekee erinomaista kahvia ja hienon maitovaahdon. Kaikkia suosittuja kahvijuomia ei ole tarjolla, kuten americanoa, mutta laitteen käyttö ja puhdistus on hyvin helppoa.

Sovellus on yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Suurin moitteemme koskee maitosuutinta, joka on erillään kahvisuuttimessa ja edellyttää kupin siirtoa oikeaan aikaan. Silloin pitää muistaa, tuleeko juomaan ensin maito vai kahvi, sillä kone tekee ne automaattisesti oikeassa järjestyksessä ilman taukoa – läikkymisen vaara on suuri.

Olisimme myös pitäneet siitä, että koneeseen olisi saanut vähän korkeammankin lasin tai termosmukin, sekä mahdollisuudesta keittää kokonainen kannullinen kerralla.

Karakter
Jura E8
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top