TESTISSÄ: Jura E8

Edistyksellinen Jura

Jura E8 tarjoaa vertailun edistyksellisimmät asetukset, erinomaista kahvia ja on helppo käyttää – mutta varovainen sen kanssa saa olla...

Karakter
Jura E8
forfatter
Julkaistu 05.07.2022 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Helppo käyttää ja puhdistaa. Tärkeimmät osat on eristetty kosteudelta. Ymmärrettävä sovellus. Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto.
Käyttäjäprofiilien tai omien kahvireseptien tallentaminen ei onnistu. Maitovaahto ja kahvi tulevat eri suuttimista, ja kuppia on muistettava liikuttaa niiden välillä. Tavallinen termosmuki ei mahdu koneeseen eikä sillä saa keitettyä kokonaista kannullista. Ei kosketusnäyttöä.
Faktat
 • Kosketusnäyttö: Ei ole
 • Langaton yhteys: Wi-Fi
 • Sovellus: J.O.E. (Jura Operating Experience), Android / iOS
 • Vesisäiliö: 1,9 l
 • Maitosäiliö: 0,5 l
 • Kokonaiset pavut/suodatinjauhatus: Käy/käy
 • Kahvijuomien valmiit asetukset: 12
 • Omat reseptit: Vain valmisasetusten säätö
 • Käyttäjäprofiilit: Ei ole
 • Kupin esilämmitys: Ei ole
 • Yksi vai kaksi suutinta: Kaksi
 • Koko pannun keittäminen: Ei
 • Teho: 1450 W
 • Mitat: 28 x 35,1 x 44,6 cm (B x H x D)
 • Paino: 9,6 kg
 • Verkkosivusto: jura.com

Jura E8 on tyylikäs kone, joka ei vie liikaa tilaa keittiöntasolta. Pidän harmaasta versiosta, vaikka se ei yhtä ylelliseltä näytäkään kuin vertailussa mukana olevat kromikoneet. E8 on saatavilla myös teräksenvärisenä versiona, joka on parikymppiä kalliimpi.

Ei esilämmitystä

Kahvi/vesisuuttimen alla ei ole tilaa korkealle mukille. E8 on testin ainoa kone, johon ei saa 12 cm korkeaa termosmukia. Kone ei tarjoa kupin esilämmitystä, mutta kahvi on hyvää ja kuumaa (mittasimme kylmästä kupista lämpötilaksi 70 astetta), ja jos kuppia lämmittää itse kuumalla vedellä, saa vieläkin kuumempaa kahvia.

 

Jura e8 dark inox 2
Monen muun tapaan Jura E8 keittää kaksi kupillista kerrallaan. Kuva: Jura

Ei ihan loppuun asti mietitty

Maitosäiliö on puolen litran lasikannu, jossa on kansi ja letku. Se asetetaan irrallaan kahvikoneen viereen. Kannu on helppo puhdistaa, ja jos se sattuisikin olemaan tiskikoneessa, voi maitoa kaataa myös tavalliseen lasiin ja laittaa letkun siihen – kätevää.

Sen sijaan kätevää ei ole, että maitosuutin ja kahvisuutin sijaitsevat eri puolilla konetta. Kun tekee cappucinon, on kuppia siirrettävä suuttimelta toiselle. Kone ei pidä taukoa maidon ja kahvin välillä, joten jos ei ole tarkkana, saa pian juomat pöydälle. Etenkin maidon suhteen, sillä maitovaahto ei oikein valu tippatarjottimen läpi, vaan valuu tasolle. On siis käyttäjän vastuulla tietää, että cappucinossa maito tulee ensin ja kahvi sitten, kun taas flat whitessa järjestys on päinvastainen.  Ei mitään amatöörihommaa, tämä.

Jura app
Juran sovelluksessa on hyvä yleisnäkymä. Kuvakaappaus iPhonella

Helppo sovellus ja huolto

Muuten Jura E8:n käyttö ei ole mitään rakettitiedettä. Näyttö näyttää yleiskatsauksen saatavilla olevista kahvijuomista ja niiden vahvuuttakin voi säätää. Kosketusnäyttöä ei ole, vaan näytön vieressä on nuolinapit, joilla ei voi mennä vikaan. Tai sitten voi käyttää Wi-Fillä toimivaa sovellusta, jolloin näkee vieläkin laajemman yleiskatsauksen ja voi tehdä kahviin mieleisiään säätöjä, jotka voi tallentaa seuraavaa kahvihetkeä varten. Plussaa siitä, ettei sovellus vaadi rekisteröitymään mihinkään. Sovellus ei myöskään ole välttämätön, sillä konetta itseään on hyvin helppoa ja mutkatonta käyttää.

Omia reseptejä ei voi tehdä ja nimetä eikä tallentaa kahveja eri käyttäjien makuun sopivaksi. Juralla siis on löydettävä puolison kanssa sopiva kompromissi siitä, millaista espresso on, sillä erilaisia espressoreseptejä ei voi tallentaa

Jura E8 coffee glass
Jura E8 tekee hyvää kahvia. Kuva: Jura

Maistuvaa kahvia

Kaiken kaikkiaan Jura E8 tekee herkullista espressoa ja moitteetonta maitovaahtoa cappucinoon. Jos tekee mieli americanoa, on lungo tai long black lähin vaihtoehto. Tiedoksi: americano on espressoa, johon lisätään kuumaa vettä, long black on kuumaa vettä, johon lisätään espressoa ja lungo suodattaa kaiken kuuman veden kahvipapujen läpi. Eroa on cremassa, jota on lungossa eniten ja americanossa vähiten.

Yhteenveto: Jura E8

Jura E8 tekee erinomaista kahvia ja hienon maitovaahdon. Kaikkia suosittuja kahvijuomia ei ole tarjolla, kuten americanoa, mutta laitteen käyttö ja puhdistus on hyvin helppoa.

Sovellus on yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Suurin moitteemme koskee maitosuutinta, joka on erillään kahvisuuttimessa ja edellyttää kupin siirtoa oikeaan aikaan. Silloin pitää muistaa, tuleeko juomaan ensin maito vai kahvi, sillä kone tekee ne automaattisesti oikeassa järjestyksessä ilman taukoa – läikkymisen vaara on suuri.

Olisimme myös pitäneet siitä, että koneeseen olisi saanut vähän korkeammankin lasin tai termosmukin, sekä mahdollisuudesta keittää kokonainen kannullinen kerralla.

Myös tässä testissä

Nivona CafeRomatica 930

Luotettava laite Nivonalta

Nivonan CafeRomatica 930 on erityisen hiljainen. Eräs heikkoudeksi epäilemämme ratkaisu osoittautuikin loistavaksi keksinnöksi.

Todella hiljainen. Reseptit tallentuvat kätevästi käyttäjän nimen alle. Toimiva sovellus, jolla helppo säätää haluamansa kahvi. Pitkä ja kapea vesisäiliö tyhjenee lähes täysin ennen tarvetta uudelleentäytölle.
Ei Wi-Fiä, pelkkä Bluetooth, joten sovellus toimii vain laitteen lähellä. Kahvivalikoima ei ole laajimmasta päästä. Ei keitä pannullista. Ei kosketusnäyttöä.

Miele CM 6360 MilkPerfection

Turhan kryptistä

Kunhan Miele CM 6360 -kahvikonetta oppii käyttämään, saa nauttia erinomaisesta kahvista.

Hyvä kahvi ja hieno maitovaahto. Keittää koko pannullisen. Maidon lisäämistä voi nopeuttaa kaksoisletkulla.
Monimutkainen mobiiliyhdistäminen, keskinkertainen sovellus. Sovellus on silti parempi kuin koneen näyttö, jonka symboleita on vaikea intuitiivisesti ymmärtää. Ei kosketusnäyttöä.

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

Todella fiksu kahvikone

Kaikkien älykkäitä kahvikoneita valmistavien kannattaisi ottaa mallia Siemensiltä: EQ.700 on nimittäin täynnä loisto-ominaisuuksia!

Paljon toimintoja, joihin pääsee helposti käsiksi selkeän kosketusnäytön tai oivallisen sovelluksen kautta. Ihanaa, kermaista kahvia ja upea maitovaahto. Kupin esilämmitys ja mahdollisuus keittää koko pannullinen.
Kosketusnäytön vieritys sujuu hitaasti ja näyttöä pitää painella kovempaa kuin puhelinta. Emme tajua soittolistan ideaa.

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.74

Herkkukahvit jokaiseen makuun

DeLonghi ECAM610.74 on helppokäyttöinen kahvikone, joka tekee erinomaiset juomat ja jonka fiksut ominaisuudet tuovat oikeasti lisäarvoa.

Erittäin käyttäjäystävällinen, hyvät älyominaisuudet, herkullinen kahvi ja maitovaahto.
Kuppia ei voi esilämmittää. Pieni kuumavesisuutin pitää poistaa, kun haluaa maitoa, joten se voi hukkua helposti.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend