TESTISSÄ : Supra Nitro-X BT

Turvanmitalla häviten

Supra voittaa kilpailijan toisensa jälkeen mutta kompastuu maaliviivalla.

 itemprop
Supra Nitro-X BT

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava äänenlaatu. Erittäin nopea lataus. Miellyttävän tuntuiset kuulokkeet, tyynyt eivät hiosta.
Vastamelu toimii kohtalaisesti. Lataus mikro-USB:llä. Ei sovellusta.
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, aktiivinen vastamelu
  • Liitännät: 3,5 mm, Bluetooth 5.0
  • Mikrofoni: On
  • Elementit: 40 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Akunkesto: 28-35 h
  • Paino: 285 g
  • Verkkosivusto: soundbysweden.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 150 €

Pieni kuulokevalmistaja Sound by Sweden, Supra Cables -yhtiön tytäryritys, on suoriutunut testeissämme yllättävän hyvin: esimerkkeinä langattomat Nitro-X2-napit ja täysin langattomat Nero-TX -kuulokkeet. Nyt tarjolla on vastamelumalli, joka tulee muista poiketen kovakuorisen kotelon kanssa, mistä kiitämme. Sen sisältä löytyy kuulokkeiden lisäksi sekä mikro-USB-johto lataukseen että laadukas audiojohto, ja vielä lentokoneadapterikin.

Rakenne ja istuvuus

Ainakin musta värivaihtoehto antaa kuulokkeille hillityn ilmeen, sillä logoa tuskin erottaa. Kupit taittuvat litteäksi ja kuulokkeet kokonaan kasaan, joten ne on helppo taitella koteloon ja ottaa reissuun mukaan. Muovista huolimatta laatu on hyvä ja rakenne vaikuttaa kestävältä. Sanka asettuu kohtalaisen napakasti päätä vasten, ja hyvin pehmustetut tyynyt tuntuvat mukavilta korvilla. Hengittävän materiaalin ansiosta tyynyt eivät ala hiostaa edes pidemmän päälle.

Hyvin tehdyissä kuulokkeissa on harvinaisen mukavat tyynyt. Kuva: LB Ääni & Kuva

Ominaisuudet ja käyttö

Suprakin on sijoittanut kaikki napit oikeaan kuppiin. Ne ovat riittävällä etäisyydellä toisistaan, joten ne löytää sormella helposti. Käyttö on suoraviivaista: kytkimellä laitetaan vastamelu päälle ja pois, monitoiminapista saa virrat päälle ja pois, vastattua puhelimeen tai laitettua musiikin päälle tai pauselle. Volyyminsäätimellä voi myös vaihtaa kappaletta. Sovellusta ei ole lainkaan tarjolla, joten kaikki säädöt on tehtävä vain kuulokkeista itsestään. Mikro-USB-lataus ei meidän mielestämme nykypäivänä ole järkevä vaihtoehto, kun pikalatauksen mahdollistava USB-C:kin on olemassa. On kuitenkin vaikuttavaa, miten nopeasti vanhakin laturi toimii: tunnissa täyteen ja vartissa 6 h soittoaikaa.

Äänenlaatu ja vastamelu

Nappikuulokkeillaan Supra on jo osoittanut, että heillä ymmärretään äänenlaadun päälle. Nitro-X BT oli itse asiassa testinsä ainoa laite, jota jaksoimme käyttää vielä sen jälkeenkin, kun viralliset testaukset olivat ohi. Basso näissä on hyvin kontrollissa mutta kuitenkin vankka. Keskirekisteri soi läsnäolevasti ja diskantti puhtaasti. Vastamelu ei kuitenkaan yllä äänenlaadun tasolle. Se ei vaimenna ääntä yhtä tehokkaasti kuin Sony, ja ilman samalla soivaa musiikkia se tuottaa joitakin häiritseviä taustaääniä.

Johtopäätökset

Supra Nitro-X Wireless on todella mukava malli myös pidempään käytettynä, eivätkä korvat hiostu näillä kuten muilla kuulokkeilla usein. Ominaisuudet ovat selkeät ja käyttö helppoa. Akunkesto on hyvä ja lataus onnistuu nopeasti. Ennen kaikkea musiikki kuulostaa loistavalta Nitro-X Wireless -kuulokkeista. Ikävä kyllä vastamelu ei yllä samalle tasolle, joten voittoon asti ei tällä suorituksella päästä. Jos tässä testissä olisi keskitytty tavallisiin kuulokeominaisuuksiin, voisi Supra hyvinkin olla voittaja.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös